A 7 legizgalmasabb új Apple Watch funkció

Apple Hírek   |   2024.08.21 - 21:14   |   Írta: Hidasi Ákos   |   298
21. aug A 7 legizgalmasabb új Apple Watch funkció

Ezek az újdonságok kerülnek hamarosan a te csuklódra is.

A watchOS 11 nyilvános béta verziója július 15-én, hétfőn indult, így a tesztelni vágyó felhasználók már elkezdték felfedezni a következő nagy Apple Watch-frissítés legizgalmasabb funkcióit.

Ne feledd azonban, hogy a watchOS 11 még mindig egy kezdetleges, még nem kész verzió, ezért vagy biztonsági mentést kell készítened az Apple Watch-odról, vagy egy tesztkészüléken kell futtatnod, ha te is ki szeretnéd próbálni azt. Ha pedig ezt a fontos tényt meg is említettük, akkor nézzük meg a watchOS 11 nyilvános béta verziójának öt legfontosabb funkcióját - és azt, hogyan férhetsz hozzá.

watchOS 11 nyilvános béta: 7 új funkció, amely megkönnyíti az életed

Kompatibilitás:

A watchOS 11 public béta kompatibilis az Apple Watch Series 6 és 9 közti, valamint az Apple Watch Ultra és Ultra 2 készülékekkel. A második generációs Apple Watch SE is megkapja a watchOS 11-et.

Most pedig nézzük, hogy a kompatibilis Apple Watch-ok számára milyen érdekes újdonságokat tartogat az új watchOS generáció, merüljünk el a hét legmenőbb funkcióban, amit érdemes tesztelned.

 

1. Új fordítási alkalmazás

A watchOS 11-re új fordítóalkalmazás, pontosabban az Apple Translate app érkezik. Az Apple Translate, amely körülbelül négy évvel ezelőtt debütált az iOS 14-ben, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a beszélt nyelvüket könnyedén lefordítsák egy másikra.

Bár a Translate app nem újdonság az iPhone-on, a watchOS 11 az első alkalom, hogy a fordító alkalmazás megjelenik az Apple Watch-on is.

Gyakori utazóként abszolút látom, hogy ez miért sokkal kényelmesebb, mint egy nehézkes telefont a kezemben tartani a nyelvi korlátok áttöréséhez. Ehelyett a kicsi és könnyű Apple Watch-ot használhatom arra, hogy segítsen lefordítani az idegen nyelveket az anyanyelvemre. Ami pedig még ennél is jobb, hogy így nem kell lemondanom az egyik kezemről sem kommunikáció közben. Az Apple Watch eleve is a csuklómon van, a kezeimmel pedig közben kapaszkodhatok, vagy tarthatok bvennük bármit, ami utazás közben kifejezetten hasznos.

A használathoz csak görgess le a Fordító alkalmazáshoz, koppints a bal felső sarokban lévő hárompontos ikonra, és nyomd meg a „Letöltött nyelvek” gombot. Így 20 letölthető nyelv közül választhatsz, amik közt könnyedén fordíthatsz egyikről a másikra.

 

2. Dupla koppintás a görgetéshez

Az Apple Watch Series 9-cel bevezetett Double Tap lehetővé teszi, hogy az ujjaidat összekoppintva hívásokat fogadj, időzítőket állíts meg, zenét játssz le és állíts meg, és így tovább.

Mostantól a WatchOS 11 rendszerrel a Double Tap gesztust a több oldalas alkalmazások görgetésére is használhatod. Próbáld ki az olyan alkalmazásokkal, mint a Tevékenységek, az Alvás és egyéb hosszabb alkalmazások.

 

3. Az alváskövetés mostantól érzékeli a szundikálást is

A watchOS 11 előtt az Apple Watch nem rögzítette a nappali alvásodat. Most, a watchOS 11-től viszont már intelligensen és automatikusan felismeri, ha napközben szundikálsz, és rögzíti az időtartamot (még akkor is, ha az „alvó üzemmód” nincs aktiválva).

 

4. Edzés közbeni Check In

A Check In, amelyet először az iPhone-on vezettek be, a „küldj SMS-t, ha hazaértél” forgatókönyv megtestesítője. Ez a funkció különösebb erőfeszítés nélkül tudatja a felhasználó kiválasztott kontaktjával, ha elérte a célját.

Most az Apple a watchOS 11-gyel vezeti be a Workout Check In funkciót, amely lehetővé teszi, hogy mások is figyelemmel kísérhessenek téged, miközben edzel. Ha valami nem stimmel (például a pulzusod rendellenes módon csökken, vagy a sebességed drasztikusan megnő), akkor kapsz egy felszólítást az Apple Watch-odon. Ha nem válaszolsz, a Check In-ben beállított szeretteid értesítést kapnak a fura történésről és szükség esetén segítséget hívhatnak neked, vagy a segítségedre siethetnek.

A funkcióhoz való hozzáféréshez húzd jobbra a gombot, miután elindítottál egy edzést az Edzés alkalmazásban. Ezután görgess lefelé, és koppints a „Check In” lehetőségre .

 

5. Pénz küldése Apple Watch-on keresztül

A watchOS 11 segítségével a felhasználók pénzt tudnak majd küldeni valakinek úgy, hogy az Apple Watch-ukat az illető Apple Watch-ához vagy iPhone-jához érintik.

Ez a funkció azonban csak az amerikai Apple Watch-tulajdonosok számára lesz elérhető, ahogy az Apple legtöbb bankolással és pénzkezeléssel kapcsolatos eddigi funkciója is.

 

6. A műsorok kezdési időpontja és a helyedre vonatkozó információk

Tegyük fel, hogy jegyeket vásároltál a Deadpool vs. Wolverine megnézésére, és ezek már az Apple Walletben vannak tárolva. Ahogy közeledik az előadás időpontja, a Smart Stack tetején megjelenik egy Live Activity, amely közvetlenül a csuklódról mutatja az összes fontos részletet, beleértve a helyinformációkat és a helyszín nyitvatartási idejét.

A sofőrként szolgáló családtagod vagy barátod tartózkodási helyéről is kaphatsz frissítéseket - de arról is, hogy megérkezett-e az Uber.

 

7. Nyisd ki a lakást egyszerűen az ajtóhoz közeledve.

A watchOS 11-en az UWB Home Keys-szel rendelkező felhasználók mostantól képesek lesznek feloldani egy ajtó zárját úgy, hogy egyszerűen csak közelednek hozzá (néhány centis távolság). Korábban a felhasználóknak ennél sokkal közel kellett vinniük az órájukat a zárhoz.

Ha kíváncsi vagy, hogy a watchOS 11 várhatóan mikor jelenik meg a szélesebb közönség számára, az Apple egy őszi megjelenést tervez, valószínűleg az iPhone 16 sorozat bevezetésével párhuzamosan.

forrás: Mashable

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése