Minden, amit az iPhone 16-ról tudni lehet - 1. rész

Almás Pletykák   |   2024.08.20 - 22:24   |   Írta: Hidasi Ákos   |   8122
20. aug Minden, amit az iPhone 16-ról tudni lehet - 1. rész

Hamarosan jön az új iPhone, és sok újdonság érkezik vele.

Az Apple jellemzően szeptember közepe táján adja ki új iPhone-sorozatát, ami azt jelenti, hogy körülbelül két hónap múlva érkezik az iPhone 16-os generáció. Az iPhone 15 szériához hasonlóan az idei felhozatal is várhatóan négy modellnél marad - iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max -, bár rengeteg dizájnbeli különbséggel és új funkcióval kell számolnunk. Azért, hogy tudd, mire számíthatsz majd a kiadáskor, az alábbiakban összefoglaltuk a legnagyobb iPhone 16-os pletykákat, amelyeket az elmúlt időben hallani lehetett, és amik nagy részével már mi is foglalkoztunk. Názzük is tehát, hogy várhatóan milyen újításokkal érkezik majd az elmúlt évek talán legizgalmasabb iPhone generációja.

 

1. Nagyobb kijelzők

Minden idők legnagyobb iPhone-jai

Az idei iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max a pletykák szerint nagyobb kijelzőméretet kap, amely 6,27-, illetve 6,86 hüvelyk méretűre nő. Összehasonlításképpen: az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max 6,1, illetve 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Az új kijelzőméretek az eddigi legnagyobbak lennének az iPhone-ok teljes történelmében.

 

2. Függőleges kameraelrendezés

iPhone 16 és iPhone 16 Plus

Az Apple iPhone 16 alapmodelljei az iPhone 15-öshöz hasonló átlós kameraelrendezés helyett függőleges kameraelrendezéssel rendelkeznek majd, egy pillér alakú megemelt felülettel. Az új kameradudor két különálló kameragyűrűvel rendelkezik a széles és ultraszéles kamerák számára. A függőleges kameraelrendezés várhatóan lehetővé teszi majd a térbeli videófelvételt az alapmodellek számára is, amely jelenleg csak az iPhone 15 Pro modellekre korlátozódik.

 

3. Akkumulátor-változások

Minden iPhone 16 modell

Az egyik pletyka szerint az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro Max nagyobb akkumulátorral rendelkezik majd, mint elődeik, az iPhone 16 Plus viszont csökkentett kapacitású lehet. Az iPhone 16 állítólag 6%-kal nagyobb lesz az iPhone 15-höz képest, az iPhone 16 Pro Max pedig 5%-os növekedést kap. Ezzel szemben az iPhone 16 Plus a hírek szerint 9%-kal csökkentett kapacitással rendelkezik majd az elődjéhez képest. Másrészt azt is hallani lehetet, hogy az Apple potenciálisan használhatná az egymásra épülő akkumulátor-technológiát is, hogy növelje az energiasűrűséget és meghosszabbítsa az élettartamot az egész termékcsaládban.

 

4. Rögzítő gomb

Új kamerafunkciók

Minden iPhone 16 modellben lesz egy új „Capture Button”, amely a kép- vagy videórögzítés kiváltására szolgál. A gomb olyan funkciókkal bővül majd, mint a zoomolás és a kicsinyítés a gombon balra és jobbra húzással, a témára való fókuszálás egy könnyed nyomással, valamint a felvétel aktiválása egy erőteljesebb nyomással. A Capture gomb az iPhone 16 jobb alsó oldalán lesz elhelyezve, és az amerikai iPhone modelleken az mmWave antenna helyét veszi át, az antenna pedig a készülék bal oldalára, a hangerő- és az Action gombok alá kerül.

 

5. Ultraszéles objektív frissítés

iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max

Az iPhone 16 Pro modellek várhatóan frissített 48 megapixeles Ultra Wide kameraobjektívvel rendelkeznek majd, amely több fényt lesz képes befogadni, ami jobb fotókat eredményez 0,5×-es módban történő fényképezéskor, különösen gyenge fényviszonyok között. Ez azt is jelenti, hogy az iPhone 16 Pro modelleknek képesnek kell lenniük 48 megapixeles ProRAW fotók készítésére Ultra Wide módban. Ezek a fotók több részletet őriznek meg a képfájlban, ami nagyobb szerkesztési rugalmasságot biztosít, és nagy méretben nyomtathatók. Az iPhone 16 Pro Max a pletykák szerint nagyobb fő kamerával is büszkélkedhet majd, köszönhetően a fejlett, egyedi 48 megapixeles Sony IMX903 szenzornak.

 

6. Szuper-telefotó kamera

iPhone 16 Pro Max

Az iPhone 16 Pro Max lehet az első, amely szuper teleobjektív periszkópos kamerával rendelkezik a drámaian megnövelt optikai zoom érdekében. A „szuper” vagy „ultra” teleobjektív általában a 300 mm feletti gyújtótávolságú kamerákat írja le. A jelenlegi teleobjektív egy 77 mm-es objektívnek felel meg, így ha pontos, akkor a zoomolási képességek jelentős növekedése következhet be. A szuper teleobjektíves fényképezőgépeket gyakran használják sport- és vadállatok fotózásához, de az általuk létrehozott rendkívül lágy háttér miatt portréfotózáshoz is hasznosak, feltéve, hogy a téma és a fotós között elegendő távolság van.

 

7. Gyorsabb Wi-Fi támogatás

Wi-Fi 6E és Wi-Fi 7

Az Apple 2024-es iPhone Pro modelljei várhatóan Wi-Fi 7-et kapnak a Pro modellekben, ami lehetővé teszi az adatátvitelt a 2,4 GHz-es, az 5 GHz-es és a 6 GHz-es sávokon egyszerre. Ez gyorsabb Wi-Fi sebességet, alacsonyabb késleltetést és megbízhatóbb kapcsolatot eredményezhet. Az olyan technológiáknak köszönhetően, mint a 4K QAM, a Wi-Fi 7 várhatóan 40 Gbps feletti adatátviteli csúcssebességet is kínál majd, ami a Wi-Fi 6E-hez képest 4×-es növekedést jelent. Eközben az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus a hírek szerint támogatja a Wi-Fi 6E-t, amely a 6 GHz-es sávban működik, így gyorsabb vezeték nélküli sebességet és kevesebb jelinterferenciát tesz lehetővé.

Ezekkel a pontokkal azonban a fejlesztések összeszedését még épp hogy csak elkezdtük, a folytatást ide kattintva tudod elérni, amint az felkerül az oldalunkra.

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése