Ezeket az új termékeket jelenti be pár napon belül az Apple

Almás Pletykák   |   2024.08.20 - 23:35   |   Írta: Hidasi Ákos   |   5765
20. aug Ezeket az új termékeket jelenti be pár napon belül az Apple

Minden, amit a gyártótól várhatunk.

Már csak egy hónap van hátra az őszig, és az Apple nagy termékbemutató szezonjának kezdetéig. A nyár csendes volt az új termékek tekintetében, de az Apple a szeptemberi iPhone 16-os eseménnyel kezdődő nagy őszre készül 2024-ben.

Íme az összes új Apple-termék, amely várhatóan idén ősszel jelenik meg.

 

iPhone 16 Pro és Pro Max

A zászlóshajó iPhone 16 Pro és Pro Max várhatóan nagy frissítéseket kínál majd a tavalyi modellekhez képest. Íme a várható legnagyobb fejlesztések listája:

  • minden eddiginél nagyobb kijelzők: a Pro modell 6,3 hüvelykes, a Pro Max pedig 6,9 hüvelykes lesz, szemben a tavalyi 6,1 és 6,7 hüvelykes kijelzőkkel.
  • dedikált hardveres gomb a kamera vezérlésére
  • Új kamera rendszer, többek között egy jobb Ultra Wide kamera, jobb gyenge fényviszonyok mellett nyújtott teljesítmény és 5x optikai zoom is elérhető lesz majd az idei generáció top modelljeiben.
  • A18 Pro chip, amely a felturbózott Neural Engine-nek köszönhetően az AI számára készült, és ennek megfelelő teljesítményt is fog tudni nyújtani.

 

iPhone 16 és 16 Plus

A Pro verziókkal ellentétben az iPhone 16 és 16 Plus a tavalyi modellekkel megegyező kijelzőmérettel rendelkezik majd. A közelmúltban megszokottaktól eltérően azonban a 16 és 16 Plus ugyanazt az A18 Pro chipet kaphatja, amely a Pro és Pro Max modellekben is megtalálható. Vagy talán most először két új iPhone chip debütál: az A18 az alsó kategóriás modellekben, az A18 Pro pedig a felső kategóriás modellekben. Ez majd a bejelentéskor fog eldőlni.

Egy másik funkció, amely várhatóan minden 16 modellben megjelenik, a kamerafunkciók hardveres gombja, amelyet gyakran „Capture gombnak” neveznek.

További kamerafejlesztésekre és új színválasztékokra számíthatunk a 16-os és 16 Plus modellek esetében, az iOS 18 AI funkciói pedig az egyik fő eladási szempontnak számítanak az alapmodellek esetében is.

 

AirPods 4

Az Apple az AirPods 4 generációval nem egy, hanem két különálló modell bevezetését tervezi. Ez a két modell egy alacsonyabb árú változatot és egy prémiumabb opciót kínál majd. Az AirPods 2 és 3 pedig várhatóan kikerül majd az Apple hivatalos kínálatából. Mindkét AirPods 4 modell USB-C töltő tokkal és frissített szár dizájnnal rendelkezik majd, amely az AirPods Pro és az AirPods 3 keverékének tűnik. A zajszűrés állítólag kizárólag a felső kategóriás modellben lesz elérhető, valamint a Find My támogatással is csak abban a modellben számolhatunk majd.

 

AirPods Max 2

Végre az AirPods Max is frissítést kap idén ősszel. Az AirPods Max 2 a Lightningról USB-C töltésre vált, és valószínűleg többet is megkap a jelenleg kizárólag az AirPods Pro 2-ben elérhető funkciók közül. Ilyen például az Adaptive Audio, a Conversation Awareness és a Personalized Audio funkció.

 

Apple Watch Series 10

Az Apple nagyot lép az új Apple Watch Series 10-zel, a két szabványos méretet mindkettő óra esetén megnöveli. A kisebb Watch körülbelül akkora lesz, mint a jelenlegi nagyobb modell, míg a nagyobb változat az Ultra képernyőméretéhez nő. A készülék tokja is karcsúsodik, és egy erősebb chippel büszkélkedhet majd, amely megalapozhatja az Apple Intelligence jövőbeli működését. A magas vérnyomás és az alvási apnoe érzékelésére szolgáló egészségügyi szenzorok szintén lehetségesnek tűnnek az órában.

 

Apple Watch Ultra 3

Az Apple Watch Ultra már bizonyítottan kiveszi a részét a vállalat sikerében, a 2022-es debütálása óta pedig a gyártó évente kínált frissítéseket. Az idei Apple Watch Ultra 3-ról nem sokat tudni. Az biztos, hogy legalább a Series 10-es modellek új képességeivel megegyezik majd a tudása, amit többek között egy gyorsabb, mesterséges intelligenciára jobban felkészített chippel tervez elérni az Apple. Lehet, hogy új egészségügyi szenzorokat is kapunk. Az egyik értékesítési pont, ami sok vásárlót izgatna, egy space black titánium opció. Reméljük kapunk ilyet.

 

M4 MacBook Pro

Az iPad Pro exkluzív futása, mint az egyetlen M4-es chippel ellátott Apple készülék, hamarosan véget ér. Idén ősszel az Apple várhatóan új MacBook Pro modelleket szállít, amelyekben az M4, M4 Pro és M4 Max chip található majd. Ne számítsunk a számítógépek formavilágának jelentős átalakítására, az M4 lesz az idei év csúcspontja Mac-es szempontból.

 

iPad mini 7

Az iPad mini 2021 óta nem frissült, de úgy tűnik, hogy ez a sivárság hamarosan véget ér. Az iPad-mentes 2023 után az Apple idén tervezi a teljes termékcsalád frissítését, beleértve a minit is. Várhatóan egy frissített kijelzőt láthatunk majd, amely szélén nem okoz többé gondot majd a zselés görgetés, ráadásul egy átdolgozott chipet is kap majd az új mini. Sőt, talán az iPad mini még egy M-osztályú chipre is átáll, hogy kompatibilis legyen az Apple Intelligence funkcióival.

 

iPad 11. generáció

Az Apple idén a teljes iPad-család frissítését célzó küldetésének befejezéseként egy új alapmodell iPadet is szállít majd. Erről az új készülékről keveset tudni, de egy újabb, erősebb chipre biztosan számíthatunk. Talán néhány Apple Pencil-fejlesztésre is. De semmi jelentős hardveres újratervezésre.

 

M4 Mac mini jelentős átalakítással

Az Apple-nek nagy - vagy viccesen mondhatnám inkább kis - tervei vannak az idei Mac mini frissítésével. Az új Mac mini megkapja az M4 chipet, és jön egy M4 Pro opció is. A lényegesebb hír azonban az, hogy a termék jelentős hardveres átalakítást kap. Az új mini a hírek szerint drasztikusan kisebb lesz, méretben közelebb áll majd a meglévő Apple TV 4K-hoz.

 

M4 iMac

Az Apple várhatóan még 2024 vége előtt piacra dobja az M4 iMac-eket is. A Mac minivel ellentétben az új iMac várhatóan nem kap újratervezést vagy más jelentős újdonságot. Reméljük, hogy ezúttal legalább USB-C kiegészítőket kapunk.

 

Potenciális meglepetések

Apple TV 4K, HomePod kijelzővel, és még sok minden más. Az Apple-nél már többször is felröppentek pletykák arról, hogy új otthoni készülékek vannak készülőben, esetleg 2024-es megjelenési dátummal. Az egyik egy frissített Apple TV 4K jobb chippel, a másik egy HomePod revíziója LCD-kijelzővel a tetején. Egyik frissítés sem valószínű, hogy hullámokat vetne, és nem is hoznának Apple Intelligence-kompatibilitást. Ezekkel kapcsolatban viszont mindenképp meg kell várnunk a szeptemberi eseményt, és meglátjuk, mit tartogat az Apple.

forrás: 9to5MAc

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése