A kánikulában így tehetünk jót a mobilunknak

Tech Hírek   |   2024.08.22 - 10:48   |   Írta: L Ferenc   |   431
22. aug A kánikulában így tehetünk jót a mobilunknak

Jövünk pár hasznos tippel azzal kapcsolatban, hogy hogyan óvhatjuk meg készülékünket a nyári melegben.

A masszív nyári hőségek nemcsak az emberi egészségre, hanem a különböző okoseszközökre is veszélyt jelentenek, főleg, ha masszívan használjuk őket. Röviden vázoljuk, hogy miként tudjuk megóvni az ilyen jellegű veszélyektől a mobilunkat.

Okostelefonunk, mint bármelyik számítógép, hőt termel. A napfény ezt azonban tovább tudja fokozni, ami miatt komoly károk keletkezhetnek magában a készülékben. Ha megoldható, minimalizáljuk az eszköz használatát, és tároljuk hűvös helyen – semmiféleképp se hagyjuk kinn a nap alatt, ugyanis maradandóan sérülhet akár a kijelzője, akár az elektronikája.

Jól hangzik, hogy vagány fotókat készíthetünk a tengerparton, vagy akár a tengerben, de tartsuk észben, hogy sok okostelefon nem vízálló – illetve vízállósága is inkább a cseppállóságra vonatkozik, és semmiféleképp sem tesz jót neki, ha beleejtjük a vízbe. Tartsuk inkább a parton eszközünket, vagy vásároljunk vízálló tokot neki, és arra is érdemes odafigyelni, hogy a gyártó pontosan milyen feltételek (vízmélység, sótartalom, időtartam) mellett vállal garanciát a vízálló telefonra. Az iPhone-ok por-, víz és cseppállóságával kapcsolatban konkrétan ezen a weboldalon tájékozódhatunk. 

Kényelmesen hangzik, hogy a parton chatelhetünk, fotózhatunk, olvasgathatunk, de a homokszemcsék minden apró résbe, nyílásba be tudnak kerülni, így okostelefonunkéba is. Használat után ne tegyük le se a földre, se az asztalra, hanem próbáljuk egy légmentes tasakba zárni. Ha mégis telemegy homokkal, akkor próbáljuk meg sűrített levegővel kiszedni a szemcséket, mert komoly károkat okozhatnak a finom elektronikában.

Ugyan a természet is komoly fenyegetést jelent készülékünknek, sajnos az emberekkel is vigyáznunk kell. Sose hagyjuk őrizetlenül készülékünket, és ügyeljünk arra, hogy megfelelő védelemmel lássuk el: használjunk arc- vagy ujjlenyomat-felismerőt, állítsunk be komplex jelszavakat, és ne egy helyen tároljuk biztonsági adatainkat. Ha mégis ellopják a készülékünket, gondoskodjunk a bankkártyák letiltásáról és pénzügyi adatainkről. Hasznos lehet biztosítást is kötni a telefonunkra, hogy valamennyire mérsékeljük a kárainkat.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése