Már nemcsak az USA-ban kapható az Apple okosszemüvege

Apple Hírek   |   2024.06.28 - 14:51   |   Írta: L Ferenc   |   420
28. jún Már nemcsak az USA-ban kapható az Apple okosszemüvege

A Vision Pro mostantól néhány újabb országban is elérhető, és sajnos továbbra is igen drága.

Az Apple tavaly júniusban a WWDC 2023-on jelentette be sokak által várva várt első virtuális szemüvegét, a Vision Prót, mely aztán idén február elején tűnt fel a boltok polcain. Nem kevés üröm az örömben, hogy a fejen viselhető futurisztikus kütyü 3500 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 1,28 millió forintos áron debütált, illetve, hogy első körben csak és kizárólag az Egyesült Államokban volt kapható.

Árcsökkenésről ugyan sajnos nem tudunk beszámolni, arról viszont igen, hogy mostantól végre újabb országokban is kapható az Apple Vision Pro. Június 28-tól konkrétan Kínában, Hong Kongban, Japánban és Szingapúrban is meg lehet vásárolni a készüléket.

Kínában 30000 jüan (1,53 millió forint) szerepel az árcédulán, Hong Kongban 28000 helyi dollárt (1,32 millió forint) kérnek el a Vision Próért, ami Japánban 600000 jenbe (1,38 millió forint), Szingapúrban pedig 5300 helyi dollárba (1,44 millió forint) kerül. 

Két hét múlva, július 12-én pénteken újabb országokba is megérkezik a valós és a virtuális világ közötti határmezsgyét látványos formában elmosó spéci szemüveg. A Vision Pro július közepétől kezdve nemcsak Ausztráliában és Kanadában fog debütálni, hanem végre hivatalosan is megérkezik Európába, konkrétan az Egyesült Királyságba, Franciaországba és Németországba.

Az Ausztráliában 6000 helyi dollárba (1,48 millió forint), Kanadában pedig 5000 helyi dollárba (1,35 millió forint) kerülő kütyü a briteknél 3500 fontot (1,54 millió forint) kóstál majd, a francia és német vásárlók pedig 4000 euró (1,58 millió forint) kifizetését követően csaphatnak majd le rá. Az árak a 256 GB-os alapmodellre vonatkoznak, ami mellett 512 GB-os és 1 TB-os verziót is árul az Apple. 

A Vision Pro iránt eddig állítólag meglehetősen visszafogott érdeklődés mutatkozott az Egyesült Államokban. Tűzhöz közeli források úgy tudják, hogy az Apple azzal számol, hogy idén mindössze 400-450 ezer példányt tud csak eladni az új kütyüből, pedig eredetileg 700-800 ezres értékesítési mennyiség volt betervezve.

Ráadásul várhatóan jövőre sem fog javulni a helyzet, 2025-ben előreláthatólag az ideinél is kevesebb készüléket adnak majd el. Mindez arra kényszeríti a céget, hogy alaposan átvariálja a Vision Pro roadmapjét, és a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy az eredetileg jövőre tervezett, még nagyobb tudású és talán picit még drágább Vision Pro 2 fejlesztését állítólag teljesen elkaszálták. Legalábbis egy időre mindenképp.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy 2025-ben új almás okosszemüveg nélkül maradnánk, ugyanis pletykák szerint gőzerővel zajlik annak a kicsit butább, de jelentősen olcsóbb új változatnak a fejlesztése, mely várhatóan jövőre debütál a kereskedelmi forgalomban. Az állítólag a Vision Pro kiváló minőségű kijelzőivel szerelt, de kisebb hangszórós és kevesebb kamerás újdonság ára 1500 dollár, vagyis 550 ezer forint magasságában alakulhat. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése