2024 Június・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2024.06.29 - 14:09   |   Írta: Ca$h   |   284
29. jún 2024 Június・Apple Arcade

Jöhet akkor a júniusi csemegézés?

The Battle of Polytopia+

Tudom már nagyon régen nem jelentkeztünk mindenki kedvenc rovatával, ennek az oka nagyon egyszerű. Nem gondoltam volna hogy lehetséges, de elértünk az arcade játékok hosszú listájának a végére, mindenről írtunk ami régi és új, szóval várni kellett pár hónapot az új termésre. Cserébe most egy masszív listával jelentkezünk nektek így a nyár elején. 

Rögtön kezdjük akkor a sort egy nagyon érdekes és egyedi játékkal ami a Polytopia. Ez gyakorlatilag egy végletekig leegyszerűsített Civilization game, ami körökre osztott játékmenettel rendelkezik és az is meg van határozva, hogy összesen hány körünk lesz arra, hogy tevékenykedjünk. A játék elején csak egy várossal rendelkezünk, aminek nincsen lakosa, nincsen élelem se, mindent nekünk kell megoldani. Szóval első körben szedjük fel a környéken lévő almákat, hogy legyen mit enni, majd ha elfogytak a csillagjaink amik itt gyakorlatilag azt mutatják hogy az adott körben mennyi tevékenységet tudunk végezni. Ha megvan az alma akkor már el is készíthetjük első egységünket, akivel már lehetőségünk lesz felfedezni a környéket, új városokat elfoglalni, fejlesztéseket csinálni. Minél több a városunk és minél nagyobb területet sikerül lefedni, annál több csillagunk lesz egy körben és ezzel exponenciálisan növekednek az opcióink is. Döbbenetes hogy ezalatt a pár tucatnyi kör alatt milyen sok mindent el lehet érni a játékban, hogy mennyi lehetőség és potenciál van benne. Hardcore stratégiai rajongóknak kötelező darab, egyébként erőteljesen rétegjáték.

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: fekvő / álló

 

Baloons TD Battles 2+

Ha jól emlékszem akkor régebben az első részről már írtunk nektek, de arra sajnos már nem nagyon hogy milyen is volt a játék. De itt van most nektek a második rész, szóval why bother? A Baloons TD Battles 2 egy tower defense game, aminek a főszereplői kis majmok, illetve mindenféle speckó tower. Ebben a részben mások ellen kell bemutatni, hogy mi tudunk és erre igencsak sok lehetőségünk lesz. Számos toronnyal fogunk találkozni, amiket menet közben folyamatosan lehet fejleszteni, illetve arra is lehetőségünk lesz, hogy átküldjünk mindenféle különleges lufit az ellenfelünk oldalára. Szóval elég komolyan át kell látni a pályát, hogy mit és hova rakjunk le, illetve eldönteni hogy a fejlesztés a fontosabb a mi oldalunkon, vagy pedig elárasztani a másik oldalt speckó lufikkal. Ez kifejezetten olyan játék amihez idő kell, teljesen át kell látni a számos opciót, majd szépen lassan feljebb jutni a ranglétrán. Bevallom engem annyira nem fogott meg, hiába a kellemes grafika, a humor és a jó játékélmény, ha vannak nála sokkal jobb TD címek.

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: fekvő

 

Crayola Adventures (A Hónap Játéka):

Na kedves olvasó, úgy érzem szépen lassan, anélkül hogy észrevettük volna megérkeztünk a jövőbe. A Crayola Adventures egy szöveges kalandjáték, tele mindenféle érdekességgel, izgalommal, váratlan fordulatokkal. Már az elején látni fogjuk milyen döbbenetesen sok lehetőségünk van a karakter alkotásnál, de aztán jön az első döbbenet, amikor nevet adunk magunknak és onnantól fogva mindenki így fog szólítani minket. Természetesen mivel a játék angolul van ezért érdemes olyan szavakat használni, amiket ha a játék kiejt nem fognak idiótán hangzani. Aztán nem is kell olyan sokat várni, hogy megérkezzen a legjobb barátunk, akit ugyancsak kedvünkre tudjuk kosztümözni, kinézettel, névvel együtt. Majd amikor elindulnak kalandozni megalkothatjuk a saját egyedi sárkányunkat is, ami onnantól fogva végig úgy fog kinézni amilyennek megrajzoltuk, illetve a neve is az lesz természetesen amit megadtunk. Sejteni lehetett hogy az AI megjelenésével számos érdekes és hasznos innováció lép majd be az életünkbe, de nem igazán számítottam arra, hogy ilyen hamar és hogy ilyen jól fog működni. A játék leginkább a kisebb korosztály számára lehet nagy kaland, de tekintettel arra, hogy engem középkorú családapát is lenyűgözött, könnyen lehet el meg is érkeztünk a Hónap Játékához. Az ilyen címek miatt szeretjük az Apple Arcade-ot, felejthetetlen élményekben lesz részünk ez nem vitás. 

Szerintünk: 5/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

Puyo Puyo Puzzle Pop:

A Sega legendás sorozata végre megjelent iOS-re is, igaz én még soha nem játszottam vele, de ez attól még nem csökkenti az érdemeit. Klasszikus Japán játékként számítani lehet az imádnivaló grafikára, intenzív játékmenetre és természetesen a borzalmasan hosszadalmas és szájbarágósan fájdalmas tanítási időszakra is. De miután túljutottunk ezen a pár aprócska kellemetlenségen, nem marad más csak a fantasztikus játékmenet. Lesz itt kérem szépen kaland mód, kihívás, napi és heti küldetések és persze multiplayer is a veterán játékosoknak. Alapvetően nem nagyon láttam benne semmi érdemlegesen eredetit, ami megkülönböztetné mondjuk egy Tetristől. De a kisebb korosztálynak, akik nem ismerik az örök klasszikusokat biztosan nagy kedvenc lesz. 

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

Super Monsters Ate my Condo+

A játékosok tábora sajnos ketté fog válni ennél a címnél, lesznek akik játszottak annak idején az eredetivel, ők sajnos csalódottak lesznek, és lesznek olyanok mint én akik nem, ők meg el lesznek ájulva tőle. Az alapötlet teljesen beteg, ahogyan a prezentáció is; Mr. Finger avagy Ujj-úrfi közli velünk, hogy mindenki tisztában van vele hogy léteznek gigantikus szörnyek, akik imádják megenni a lakásokat. De tudnunk kell, hogy csak az olyan színűeket amilyenek ők maguk. Abban az esetben ha rossz színűt esznek rosszul lesznek és helyet cserélnek egy másik szörnnyel. Mindeközben nekünk párosítani kell a színeket, minimum hármat, de minél többet annál jobb. Egy párosítás esetében a lakások bronzzá válnak, három bronzból lesz egy ezüst, három ezüstből egy arany és három aranyból egy gyémánt. Sajnálatos módon (és ezzel lesz gondja a régi motorosoknak) minderre csak kettő perc játékidő áll a rendelkezésünkre, ami miatt a legtöbbször pont akkor lesz vége egy meccsnek, amikor kezdenénk éppen belejönni. Ez a két perc valóban nagyon rövid idő, igazán lehetne több is, vagy lehetne egy opció hogy a végtelenségig tolhassunk mint régen. A játék elképesztően vicces, a grafika, a szövegek, mind úgy vannak prezentálva, hogy hangosan fel fogunk nevetni sokszor ezen az egyedi humoron. Lesznek a játékban vásárolható speckó képességek, amikkel kicsit fel lehet gyorsítani a farmolást, de még így is nagyon kevés ez a kettő perc valljuk be. Ettől függetlenül a játék frenetikus, igazi modern őrület, egy olyan cím, amit mindenképpen ki kell próbálnia mindenkinek!

Szerintünk: 5/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: álló

 

Sago mini Trips+

Úgy vélem a Sago mini Trips a legkisebb korosztálynak készült, akik még nem ismerik az érintőképernyőt, szükségük van némi audiovizuális stimulálásra és arra, hogy összekapcsolják a hangokat a látottakkal. Miután kiválasztottuk kedvenc állatkánkat jön a nagy becsomagolás, beletelt egy kis időbe míg rájöttem hogy nem kell párosítani semmit semmivel, nem lesz itt különösebben semmi feladatunk, egyszerűen csak kedvünkre pakolhatunk akár a végtelenségig és azután is. Majd jön az utazás, én a nyuszikát választottam, akinek vonata van. Miután megérkezünk az állomásra eldönthetjük, hogy viszünk-e valamit vagy valakit magunkkal és már indulhatunk is. Nem kell mást csinálni csak lendíteni egyet a vonaton és végig ott tartani az ujjunkat a képernyő szélén. Megindul a zene, egyre csak gyorsulunk, majd jön a következő állomás. Nem igazán jöttem rá, hogy mit tudunk még ezen kívül csinálni, meg időm se nagyon volt rá hogy próbálgassak. Aranyos, cuki, jók a hangok, de ezen kívül más nem nagyon. Még mindig úgy gondolom, hogy a nagyon kicsiknek nem tabin meg telefonon kellene megtapasztalni a világ dolgait, így is éppen eleget és túl fiatalon lesz majd a kezükben a technika. Talán inkább foglalkozzunk velük akkor jobban járnak.

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: fekvő

 

A Slight Chance of Sawblades+

Na tessék egy vérbeli arcade game, mind megjelenésben, zenében, játékmenetben és irányításban. Miután a játék elején megtanultuk az irányítás alapjait, jöhet is maga a tömör gyönyör. Nem kell semmi mást csinálnunk, csak átugrani a felénk repkedő körfűrészeket. Nem kell sietni, nem kell kapkodni, mert itt bizony egy halál és már vége is van a játéknak. Félek a mai fiatalok nem igazán fogják értékelni, valljuk be sajnos már én se igazán, mert az ilyen típusú gémek felett már bizony nagyon elszálltak az évek. De el tudom képzelni, hogy egy vérbeli kocka baráti társaság, egymással versenyezve nap mint nap megdöntik egymás rekordját és bebizonyítják, hogy igenis el lehet érni minden játékban komoly eredményeket, nem kell hozzá más csak, gyakorlás illetve sok-sok türelem. 

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

Dicey Dungeons+

A Dicey Dungeons egészen pontosan az ami a címében van, ez részben vicc is, de valójában nagyon praktikus megoldás. Lévén ez egy klasszikus szerepjáték, aminél ugye a valóságban is kockákkal kell dobni. Így a szerencse nagyon nagy faktor az ilyen játékokban, de itt most mi magunk vagyunk egy kocka (ami nem kicsit kétértelmű ugyebár) emiatt kicsit olyan lazább hangvételt kap a kockadobás. Nade hagyjuk a felesleges rizsázást, mert a DD amiről nem véletlenül a D&D fog eszünkbe jutni egy vérbeli szerepjáték. Mászkálgatunk a kazamatában (valami iszonyatos ez a szó), almát veszünk fel ha kevés lenne az életünk, ládákat nyitogatunk valami jó kis loot reményében és persze ellenfelekkel fogunk megküzdeni. Ahogy haladunk előre a játékban és kapjuk az XP-t, majd lépjük a szinteket, egyre több speciális képességünk lesz. Eleinte csak egy kardunk lesz, amibe belerakva egy kockát annyit sebzünk ellenfelünkön amekkora a kocka értéke volt. Idővel persze több kockánk lesz és egészen elképesztő képességeink, olyanok mint dupla sebzés, tüzes sebzés és még sorolhatnám a jobbnál jobb kombinációkat. Ez tipikusan egy olyan játék, amire ha nem vigyázunk halálosan rá lehet kattanni, ki ne hagyjátok! 

Szerintünk: 5/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

Summer Pop:

Remélem nem fog rám senki emiatt haragudni, de valami egészen elképesztően elegem van már ezekből a Candy Crush Saga klónokból. Számomra ez a kategória már értékelhetetlen, maximum csak akkor vagyok rá képes, ha belevisznek valami extrát, ami miatt kicsikét is több a megszokottnál. A Summer Pop nem ilyen, annyi lesz a különbség az összes többi ilyen címhez képest, hogy itt egy cukimuki macika lesz a főszereplő, aki nem cukorkákat hanem plüssfigurákat párosít a többivel ... na bumm. Unalmas! Nagyon unalmas!

Szerintünk: 2/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: álló

 

Tomb of the Mask+

Így a hónap végére jutott ez az igazi kis csemege, ami ugyancsak egy vérbeli klasszikus arcade receptre készült cím. Pixeles grafika, pofon egyszerű irányítás és szabályok, mégis képesek voltak pont annyi extrát belevinni, ami miatt olyan piszkosul jó. Az alap felvetés csupán annyi, hogy emberünk a labirintusban csak faltól falig tud csúszni, szóval a feladat, hogy minden egyes pöttyöt felvegyünk az adott pályán nyilván egyre komolyabb és komolyabb kihívást fog jelenteni. A pályák végeztével némi arany magot kapunk, amit hasznos extrákra lehet költeni, olyanra mint mondjuk az extra pajzs. Idönként nyithatunk egy loot boxot is, amire érdemes bekapcsolni az értesítést. Minden adott egy HC arcade kihívásokkal teli játékélményhez, mire vártok még? 

Remélem elégedettek voltatok az e havi felhozatallal. Volt itt mindenféle kategóriából választék, szerintem meg fogjátok találni azt amit a legjobban szerettek majd. Ígérem ahogy összegyűlt megint egy kis csokor újra jelentkezünk, addig is vigyázzatok magatokra, kezeket a kontrolleren tartsátok, jó játékot kívánok! 

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: álló

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, hamarosan újra találkozunk, addig is a játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után tudjátok letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Crayola Adventures

>>> Apple Arcade 2024 Február

>>> Apple Arcade 2024 Január

>>> Apple Arcade 2023 Október


Kommentek megjelenítése