2024 Február・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2024.02.29 - 17:51   |   Írta: Ca$h   |   3103
29. feb 2024 Február・Apple Arcade

Jöhet akkor a februári Arcade csokor?

Puzzle & Dragons Story:

Tisztában vagyok vele, hogy a Puzzle & Dragons sorozat egyike a legrégebbi és legkedveltebb mobilos játéksorozatoknak, de számomra sose volt vonzó ez a játékmenet. Valahol a Candy Crush Saga környékén fáradtam bele a színeket rakosgassuk össze és robbanjon le a fél képernyő játékmenetbe. Igaz a Puzzle & Dragons igyekezett belerakni valami tényleg egyedi dolgot, mégpedig a D&D-s világot, sárkányokat, speciális sebzéseket, képességeket, komolyabb szabályrendszert, de bevallom ennek a játéknak már az első öt percétől harctéri idegességet kaptam. Mert ugye Japán játék, akik megvesznek a tutorialok miatt, egyszerűen odavannak értük, még egy ilyen pofon egyszerű csövesbánat játékot is képesek hosszú percekig magyarázni. Persze, ha nagyon mélyen bele akarjuk ásni magunkat, mert imádjuk akkor bizony nem árt pontosan tudni mi miért történik, főleg ha végig is akarjuk játszani, de van itt olyan aki ezt akarja?

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

Turmoil+

Na végre! Egy igazán jó kis játék, ebben a hónapban az első. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem valahogy mindig is vonzott az olajfúrás, a fekete arany mítosza, főleg a régi klasszikus módszerek, éppen hogy csak véget ért a western cowboyok korszaka, amikor az aranyat felváltotta az olaj. Na ebben a játékban végre próbára tehetjük magunkat, egy rövidke tutorial után, ami pontosan olyan hosszú amire szükség van, ugye kedves Japánok? Már bele is vághatunk a nagy kalandba, első körben kelleni fog egy emberke, aki körbejárja a telepet és megkeresi a legjobb pontot a fúrásra, majd füttyent egyet, ilyenkor oda kell raknunk a helyére egy tornyot. Majd érdemes egy kicsit lefúrni és ha találunk egy fekete foltot már mehet is a kitermelés. Kutanként én kettő lovaskocsit szoktam venni, majd mindig ahhoz a boltoshoz viszem az olajat, aki a legtöbbet adja érte. Lesz lehetőségünk arra, hogy silókban tároljuk a fekete aranyat, de arra még nem jöttem rá, hogy innen hogyan adhatom el a kitermelt mennyiséget. A verseny erős, mindig négyen leszünk akik egymás ellen küzdve próbálunk fennmaradni. Majd minden pálya után jön egy telekvétel és indulhat minden elölről. Idővel találni fogunk a városban shopokat, lesz feltaláló aki a fúrással kapcsolatban adja el szabadalmait, lesz aki lovakkal foglalkozik, lesz bank és még számtalan más hely ahol elszórhatjuk a pénzünket. De egy valami mindig megmarad, az édes érzés amikor végre olajat találunk. Engem nagyon megfogott ez a játék, a kötelező tíz perces próbából úgy lett egy óra hogy észre se vettem. Ez bizony jó jel, ilyen egy igazán jó játék.

Szerintünk: 5/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: fekvő

 

Sonic Dream Team:

Már éppen ideje volt, hogy egy vérbeli, klasszikus  Sonic átírat készüljön Apple Arcade-ra. Jómagam utoljára kb. harminc évvel ezelőtt játszottam eredeti Soniccal, Sega Dreamcasten, az valami döbbenetes nagy élmény volt. Emlékszem az állkapcsom leesett tőle olyan gyors volt, látványos, izgalmas és piszkosul élvezetes. Hát ... azóta nagyon sok minden történt, lehet én lettem idősebb, sokkal idősebb, de ennél a játéknál nem éreztem ezt. Annak ellenére, hogy egyértelműen jó. Egy látványos és hangulatos bevezető animációval indul, ami klasszikus anime stílusban van megrajzolva. Látni fogjuk, hogy teljes a csapat, tényleg mindenki játszható lesz aki számít. Biztos vagyok benne, hogy aki beleszeret az hosszasan tolni fogja vele, hozza a régi játékok hangulatát, szerintem csak felettem szálltak el az évek ezért nem fogott meg annyira. A játékmenet a szokásos, mióta 3D lett a Sonic. Hátulról látjuk a karakterünket, célunk az hogy szélsebesen száguldva a látványos útvesztőben minél több gyűrűt felvegyünk és megtaláljuk az adott kijáratot. Ezt minél gyorsabban tesszük, minél kevesebb hibával, annál jobb lesz a végeredmény. Rövidre zárva a dolgot, nem olyan mint egy konzolos játék, de a mobilpiacon nagyon jónak számít, mindenképpen tegyél vele egy próbát ha szereted a sorozatot. Vagy ha a pici kölök beleszeretett az új mozifilmekbe, akkor is biztosan nagyon élvezni fogjátok. 

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

Disney Dreamlight Valley:

Dreamlight Valley az a hely, ahol az összes Disney mesehős egyszerre megtalálható, egy csodálatos kert ahol minden lehetséges, ahol az élet csupa kaland és szórakozás. De sajnos ahogy teltek és múltak az évek, a völgy felejtésbe merült és megjelent a sötétség és minden gonoszság ami ezzel jár. De szerencsére nekünk a játékosnak megadatott az a különleges képesség, hogy eloszlassuk a sötétséget és rendet teremtsünk ebben a csodálatos völgyben, hogy végre újra a móka és kacagás kerüljenek előtérbe. Ahogyan az a Disney játékokkal lenni szokott, számomra a Dreamlight Valley is csak egy erősen közepes kapufa. Kellemes a grafika, jópofa a történet, igaz az én ízlésemnek kicsit már túl gyerekes volt, rengeteg a felfedeznivaló és a fejtörő, aki beleszeret az biztosan el tud vele lenni akár hosszabb ideig is, de számomra ez is csak egy másolata volt a másolat másolatának, nem találtam benne semmi olyan eredetit, ami az Apple Arcade játékok már-már kötelező jellegzetessége. Persze ez is csak egy vásárolt játék, hogy bővítsék a felhozatalt, de részemről jobban preferáltam azokat az időket amikor még csak saját egyedi játékokkal jelentkezett az Arcade.

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

Blackjack+

Ez elmúlt hónapokban azt hittem már végre kipiáltuk az összes létező kártyajátékot, de nem, mert hátra maradt még a Blackjack. Hát itt van most nekünk, itt van újra, vagy először bevallom már nem emlékszem, lényeg a lényeg, hogy szerintem ennek a szabályait mindenki ismeri, nem kell különösebben bemutatni. A játék prezentációja, a felület és a menü is nagyon szép és igényes, számtalan városba ellátogathatunk, meghódítva az egész világot, egyre nehezebb ellenfelekkel próbára téve tudásunkat. Remek játék, főleg a Blackjack szerelmeseinek ugyebár. Én nem tartoztam közéjük, én inkább az  a Pókeres fajta vagyok, de ettől függetlenül nem szabad elvenni a játék érdemeit.

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: álló

 

Cornsweeper:

A Cornsweeper mint ahogyan az a nevében is viccesen el van rejtve, az örök klasszikus Windowsos Minesweepernek, tehát az Aknakeresőnek a kistesója, nagytesója vagy nevezzük akárminek. Namost maga a készítő beismerte, hogy annak idején nem értette mi a titka az aknakeresőnek, hogyan működik, hogy lehetünk teljesen biztosak benne hogy hol van akna és hol nincsen, ezért arra törekedett hogy elkészítse ennek a remek játéknak az érthető változatát. Hát ... nem tudom hogy ez sikerült-e neki, én nem éreztem se érthetőbbnek, se könnyebbnek ezt a címet, azon kívül hogy nagyon szép és stílusos egyedi grafikája van és hogy hiányzik belőle két fontos dolog ami az eredetiben megvolt. Az egyik a funkció, hogy mi magunk dönthettük el, hogy le akarjuk-e takarítani a képernyő azon részeit ahol biztosan nincsenek aknák, jelen esetben kukoricák, ezt a bal és jobb egér egyszerre nyomásával érhettük el. A másik pedig hogy a pályák teljesen randomok voltak, itt meg a sztori módban valami oknál fogva mindig ugyanott vannak a kukik. Így aztán végképp semmi értelme nincsen a játéknak, hiszen trial&error módszerrel, némi türelemmel szépen bemagoljuk a pályákat és ennyi is volt. Attól félek emberünk nem csak régen nem értette az aknakereső koncepcióját, de most se nagyon érti. Kár érte mert nagyon jó kis cím lehetett volna.

Szerintünk: 2/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: fekvő / álló

 

Tamagotchi Adventure Kingdom:

Megmondom őszintén nagyon csodálkoznék ha a mai fiatalok között bárki is tudná mi az a Tamagotchi és ha mégis tudja, azzal biztosan csak kevesen vannak tisztában, hogy ez még itthon is milyen hatalmas nagy siker volt. A dolog természetesen Japánból származik, a Tamagotchi egy aprócska készülék volt olyan mint mondjuk egy mini távkapcsoló, amin volt egy kezdetleges pixeles kijelző, ez egy kis állatkát ábrázolt, olyan volt mint mondjuk egy Pokémon. Nekünk az volt a feladatunk, hogy a nap 24 órájában gondoskodjunk róla, etessük, itassuk fektessük le aludni és ha jól bántunk vele akkor szépen felnőtt és volt egy boldog Tamagotchink. De természetesen ezt csak nagyon kevesen érték el, a legtöbben ráuntak, megfeledkeztek róla és ekkor bizony a kis haverunk meghalt. A Tamagotchi érdekessége az volt, hogy ha egyszer meghalt akkor ennyi volt, újat kellett venni, Japánban konkrétan még temető is volt az „elhunyt” Tamagotchiknak, őrület, egyszerűen őrület. Nah ... ezeknek a tudatában nem igazán értettem mit keres ez a cím a felhozatalban, de valahogy úgy kell elképzelni mintha ezeket a kis lényeket mi irányítanánk, ultra cukik, eszméletlen aranyosak, a játék grafikája döbbenetesen szép, kb. olyan mintha egy rajzfilmes átvezetőt néznénk. Stílusát tekintve kalandjáték, ahol rengeteget kell majd beszélgetnünk, problémákat megoldanunk, minijátékoznunk, lesz teendő bőven és szerencsére itt nem fognak a szereplők se éhen halni sem meghalni, mert ehhez túlságosan pozitív ez a játék. Inkább a kisebb korosztálynak készült, de szerintem bájossága miatt képes lesz bárkit lekötni.

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

B.E.A.S.T. (A Hónap Játéka):

BEAST avagy Bio Exo Arena Suit Team, már maga a cím is sokat sejtet, de mivel ez itt az Apple Arcade, nem kell annyira komoly vagy durva dologra gondolni. A BEAST egy nagyon kellemes kis multiplayeres lövölde, azon belül is TPS tehát Third Person Shooter avagy a kamera a vállunk felett lesz. A játék menete röviden annyi, hogy minél több sebzést okozunk másoknak, vagy a kihelyezett céltáblákon, annál hamarabb érjük el azt a szintet, hogy átváltozhassunk robottá. Ezek nyilván sokkal nagyobbak és erősebbek is mint a sima hősök, illetve mindegyiknek van valami speckó képesége, ami nagyban meghatározza majd a meccsen belüli feledatát. Lesznek persze támadók, védekezők és support robotok. Majdnem tucatnyi hős közül válogathatunk (persze csak miután unlockoltuk őket) érdemes mindegyiket kipróbálni, sose tudhatod neked melyik lesz a kedvenced. Minden nyert vagy vesztett meccs után kapni fogunk pontokat, illetve elkölthető currencyt is. A pontok segítségével idővel elérhetőek lesznek új karakterek, illetve játékmódok is, olyanok mint mondjuk a Free For All, avagy mindenki mindenki ellen, vagy a Crystal Rush ahol a cél minél több kristályt megszerezni és magunknál tartani. A kontroller támogatás engedélyezve van és nagyon javallott is, el se tudom képzelni hogyan lehet egy ilyen játékkal igazán jól játszani, tapiképernyőn keresztül. Meglepett a játék, mert ezen a platformon még nem nagyon találkoztam ilyen színvonalas multiplayer játékkal, nem véletlen hogy ez lett a Hónap Játéka.

Szerintünk: 5/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

Words in Progress:

Na akkor így a hónap végére jöhet egy kis szójáték? Ebben a hónapban legalább még nem volt. De miben különbözik a „Words” a többi hasonló címtől? Legfőképpen a mechanikájában, ugyanis itt egy könyvespolc szerűséggel lesz dolgunk, aminek vannak polcai és ezek mindegyikén lesz egy random betű. Nekünk az lenne a feladatunk, hogy egy vagy több értelmes szót hozzunk létre ezekből a betűkből. Ha már felhasználtunk egyet akkor rögtön jön a helyére egy újabb. Megtehetjük azt, hogy az éppen leghosszabb értelmes szót, amit egyébként kékkel mutat a játék felrakjuk a polc tetejére, ezzel bezsákolva az érte kapott pontokat, vagy pedig tovább gyűjtjük a betűket abban bízva, hogy talán majd ki tudunk hozni egy még hosszabb szót. Túl sokat nem veszítünk azzal, hogy tovább gyűjtünk hiszen az angolban gyakorlatilag a végtelenségig lehet ragozni a szavakat, mindig lehet valami olyan amit még nem is ismerünk vagy éppenséggel amire még csak nem is számátottunk, hogy szembejön. Mielőtt felraknánk egy szót, ezzel megszerezve a pontokat, érdemes gyorsban végigmenni az összes megmaradt betűn, hátha közben újra felvillan kéken a szó vagy éppenséggel eszünkbe jut róla valami még hosszabb. Lesz a játékban egyjátékos lehetőség, tudunk haverok ellen is játszani, lesz napi kihívás is, illetve végtelen mód az igazán pro játékosoknak.

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő / álló

 

Game Room:

A Game Room egy szuper jó kis játékgyűjtemény, úgy kell elképzelni mintha leülne a család társasozni és előkapják az öt kedvencüket, hogy ezekből biztosan sikerül kiválasztani amivel mindenki tolni akarja. Ez az öt játék a Hearts, a Solitaire, a Yacht, a Sea Battle és a Chess. Ezek közül szerintem a legtöbbet ismeri mindenki, talán csak a Yacht az ami némi leírás után sikolt. Ez a játék gyakorlatilag Poker kockákkal játszva, összesen tizenkettő körünk lesz arra, hogy mindent összeszedjünk a listán szereplő felállások közül. Ezek közül szerintem mindegyik ismerős lesz, a pókereseknek talán csak a Yacht az amit nem biztos hogy mindenki ismeri, ez ugyanis az öt ugyanolyan kockát jelenti. Nyilvánvalóan a számok értéke összeadódik, tehát egy Yacht hatosokból értékesebb mint egy Yacht egyesekből. A Sea Battle az a Torpedó, a többi játék szerintem nem igényel magyarázatot. A játék hangulata és grafikája nagyon magas színvonalú, nekem valami miatt a legendás mobilos játék a Room jutott róla eszembe és tekintettel arra hogy ezt a sorozatot imádtam ez bizony egy nagyon jó pont a készítőknek. Igazán nem lehetett panaszunk erre a hónapra sem, mindenkinek jó játékot kívánok, sziasztok! 

Szerintünk:  5/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: fekvő / álló

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, hamarosan újra találkozunk, addig is a játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után tudjátok letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: B.E.A.S.T.

>>> Apple Arcade 2024 Január

>>> Apple Arcade 2023 Október

>>> Apple Arcade 2023 Szeptember


Kommentek megjelenítése