Elszíneződhetnek az Apple új csúcsmobiljai

Apple Hírek   |   2023.09.23 - 22:08   |   Írta: Hidasi Ákos   |   12478
23. szept Elszíneződhetnek az Apple új csúcsmobiljai

Az iPhone 15 Pro szinte még meg sem jelent, de már baj van vele.

Oké, képzeld el a következő jelenetet:

Péntek este van, egy hosszú hét után úgy döntöttél, hogy kikapcsolódásként megnézed a kedvenc sorozatod következő részét. Természtesen ha már itt tartasz megadod a módját, egy zacskó chipset választasz barátodul az este idejére. A sorozat izgalmas, a chips finom, a világ jó. A vadonatúj, csilli-villi és nem mellesleg elég drága iPhone 15 Pro-d a dohányzóasztal túloldalán pihen, amikoris hirtelen egy értesítés világítja meg a képernyőt. A figyelmed egy pillanat alatt a telefonodra irányul a chips és a sorozat helyett.

Megállítod tehát a sorozatot, felállsz a kényelmes kanapéról, kisétálsz a fürdőszöbába, megmosod a kezed, alaposan szárazra törlöd egy törülközővel, majd egy nedves törlőkendővel áttörlöd a kezedet, különös figyelmet fordítva az újbegyeidre, végül pedig zsírtalanítót dörzsölsz az ujjaidra. Megvárod amíg az összes kemikália kifejti a hatását és kellő mértékben beszívódik vagy elpárolog a kezedről, majd végre a kezedbe veszed az iPhone-odat. Megnézed, milyen értesítésed jött, válaszolsz az érkező üzenetekre, majd leteszed az iPhone 15 Pro-t a kezedből. Mindezek végeztével azzal a jóleső érzéssel ülhetsz vissza a kanapéra a sorozatodat folytatni, hogy ezzel a 10 perces műveletsorozattal minimalizáltad a titánkereten keletkező elszíneződést. Azonban természetesen még így sem kerülted el azt teljesen.

 

Ez a forgatókönyv persze csak egy vicc, de az Apple nemrég frissítette az iPhone tisztítására vonatkozó irányelveit a weboldalán, és ebben valami egészen érdekeset állítanak. "Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max esetében a bőrödről származó olaj átmenetileg megváltoztathatja a külső sáv színét. Ha az iPhone-t puha, enyhén nedves, szöszmentes ruhával megtörlöd, visszaállíthatod az eredeti megjelenést".

A "külső sáv" az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max esetében is az újonnan bevezetett titániumkeretek, amelyek csökkentik a súlyt, és az eddigi legkönnyebb Pro készülékekké teszik őket.

Az Apple 2023-as zászlóshajó iPhone-ját tok nélkül a kezünkben tartva tehát - még ha úgy gondoljuk is, hogy nem olajos, zsíros ujjaink vannak - a titánkeret átmeneti színváltozását tapasztalhatjuk. Ez izgalmas hír azoknak, akik unalmasnak találják az új Pro felhozatal színeit - most már van mód némi árnyalatbeli egyediséget bevezetni, nem igaz? Habár ami engem illet, nekem kimondottan tetszettek az eredeti színek. Kisebb koromban nagyon szerettem a színváltós kisautókat, viszont most nem pont erre vágyok az iPhone 15 Prómtól.

 

Mennyire lesz drasztikus?

Érdekes lesz látni, hogy mennyire lesz gyakori ez a színmódosulás, és ami még fontosabb: az átmeneti hatás hosszú távon nem válik-e javíthatatlan hibává? A válaszra még sok hónapot várhatunk. Ráadásul elég sokan vannak, akiknek emiatt a probléma miatt egyáltalán nem is kell aggódniuk, hiszen azonnal tokba teszik az iPhone 15 Pro készüléküket. Szóval ez a hír jelenleg azoknak szól leginkább, akik inkább nyersen és természetesen szeretik tartani a telefonjukat, nekik kell ugyanis a leginkább reménykedniük, hogy a telefonjuk nem válik méregdrága színezőkönyvvé.

Azt érdemes lehet megjegyezni, hogy egyelőre erről említés csak az Apple angol nyelvű weboldalán található, a magyar nyelvű oldalon még nem frissültek a javításra vonatkozó irányelvek. Emellett az angol oldalt végigböngészve végül azon sem találtunk más változást. Az iPhone 15 Pro-k készülékháza ugyanis javarészt továbbra is üveg lesz, így a tisztításának helyes módja ezt leszámítva megegyezik a korábbi modellek helyes tisztításával.

 

Azt az Apple sem merte ezen a ponton megemlíteni, hogy célszerű lehet egy az almás cég által gyártott, eredeti Apple tisztítórongyot használni az elszíneződések megszűntetésére. Viszont nagyon nevetnénk, ha találnánk egy-egy Apple törlőkendőt az iPhone 15 Pro-k dobozában, az biztos.

Forrás: Phone Arena

 

Kapcsolódó tartalmak: 




Kommentek megjelenítése