Ezeket az Apple termékeket várjuk a legjobban 2023-ban

Apple Hírek   |   2022.09.28 - 20:17   |   Írta: Hidasi Ákos   |   4398
28. szept Ezeket az Apple termékeket várjuk a legjobban 2023-ban

Bár idén még számítunk néhány bejelentésre, mi már összeszedtük a jövő évben érkező újdonságokat is.

Ahogy közeledünk az Apple sűrű termékmegjelenési szezonjának végéhez - ugyanis idén már csak az új iPadek és Macek bejelentése van hátra, ami a következő egy hónapban várható -, mi is 2023-ra vetjük a tekintetünket. Az Apple ugyanis a pletykák szerint több fontos és izgalmas termékkel is készül a jövő évre, többek között új Mac-ekkel, egy új HomePod-dal, egy VR/AR headset-tel és természetesen még sok mással. 

Az új iPhone-okon és Apple Watch-okon kívül, amelyek minden évben rendszeres ütemben várhatóak, más termékek is várhatók az Apple-től. Az alábbiakban az iPhone 15-ön kívül hat olyan fontos terméket gyűjtöttünk össze, amelyek minden jel szerint a jövő év folyamán fognak megjelenni. A cikkünk javarészt a Bloomberg újságírójának, Mark Gurman-nek a legújabb "Power On" című hírlevelében közölt jóslatokon alapszik. 

 

15 hüvelykes MacBook Air 

Az Apple várhatóan 2023-ban dobja piacra a 15 hüvelykes MacBook Air-t.  A 15 hüvelykes MacBook Air érkezéséről korábban is pletykátak már, Gurman pedig a napokban megerősítette. A MacBook Air a pletykák szerint a 16 hüvelykes MacBook Próhoz hasonló kijelzőmérettel, de vékonyabb és könnyebb kialakítással készül majd. A jelenlegi MacBook Air 13 hüvelykes, a 15 hüvelykes MacBook Air pedig valószínűleg ugyanazt a kialakítást használná, mint a júniusban bemutatott jelenlegi modell. 

 

iMac M3 chippel 

Gurman információi szerint az Apple egy új iMac-en is dolgozik, amelyet jövőre tervez piacra dobni. Az új iMac az M3-as Apple szilíciumchipet fogja tartalmazni, de egyéb részleteket, többek között a kialakítást és a méretet egyelőre nem lehet tudni. Az Apple dolgozik egy "iMac Pro"-n is, de hogy ez a pletykált M3 iMac lesz vagy egy különálló termék, az egyelőre még nem világos. 

 

Apple TV, HomePod és FaceTime kamera egyben 

Az Apple egy új, otthoni használatra szánt terméken dolgozik, amely a HomePodot egy Apple TV-vel és egy FaceTime-kamerával kombinálja. A termékről eredetileg 2021 áprilisában számoltak be. Gurman nemrég úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint a termék 2023 vége felé kerülhet piacra. "Az eszköz képességei közé tartoznának a szokásos Apple TV-box funkciók, mint a videónézés és a játék, valamint az okoshangszóró felhasználási módjai, mint a zenelejátszás és az Apple Siri digitális asszisztensének használata" - írta Gurman egy korábbi jelentésében. 

A termék további részletei, beleértve a formavilágot és az árat, még nem ismertek, de mivel a bevezetés valószínűleg valamikor jövőre várható, az elkövetkező hónapokban feltehetőleg további részletek derülhetnek ki. 

 

'Reality Pro' fejhallgató 

Talán az egyik elsőként bemutatott Apple termék 2023-ban a vállalat régóta pletykált AR/VR headsetje lesz. Több jelentés szerint az Apple jövőre tervezi a "Reality Pro" névre keresztelt headset megjelenését. Ming Chi-Kuo Apple-elemző arról számolt be, hogy az Apple már januárban tervez egy eseményt az új headset bejelentésére. 

 

 

Új HomePod 

A termék 2021 márciusában történő elkaszálása után Gurman és Ming-Chi Kuo Apple-elemző szerint, illetve az egyéb pletykák szerint az almás vállalat egy új, nagy méretű HomePodon dolgozik, amely jövőre kerülhet piacra. Gurman szerint az új Apple HomePod az eredeti HomePodhoz hasonló méretű lesz, jobb hangminőséggel fog rendelkezni, és az Apple Watch Series 8-as sorozatából származó S8 chip fogja működtetni. Az új HomePod Kuo szerint már 2023 első negyedévében piacra kerülhet. 

 

Apple Silicon Mac Pro 

A 2023-as év egyik legjobban várt termékbejelentése egy új Mac Pro, mivel a jelenlegi verzió még mindig Intel processzorokkal rendelkezik. A pletykák szerint a következő Mac Pro az M2 Ultra chipet fogja tartalmazni, 20 magos CPU-val, akár 64 magos GPU-val és 64 GB vagy 128 GB egyesített memóriával. A Mac Pro várhatóan egy "M2 Extreme" chippel is kapható lesz, amely 40 magos CPU-val, akár 128 magos GPU-val és legalább 128 GB vagy 256 GB egyesített memóriával rendelkezik majd.

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalmak:

 


Kommentek megjelenítése