Az Androidok máris lekoppintották a Dynamic Islandet

Almás Pletykák   |   2022.09.16 - 21:19   |   Írta: Nagy Bence   |   24403
16. szept Az Androidok máris lekoppintották a Dynamic Islandet

Alig egy hét kellett az Androidot használóknak, amíg lemásolták az Apple új telefonjai legnépszerűbb funkcióját.

Az Apple a szeptember 7-i eseményén fedte fel a legújabb iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max telefonokat, amelyek legnagyobb újítása a Dynamic Island nevű pirula alakú kivágás, amely képes szoftveresen változtatni az „alakját” attól függően, hogy éppen milyen tartalmat fogyasztunk a kijelzőn. Nemrég a HasználtAlmán is írtunk egy hosszabb cikket a Dynamic Islandről.

Az új Apple telefonok megérkezését követően az Androidos készülékek és szoftverek fejlesztői szinte azonnal elkezdték az új iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max telefonok legnépszerűbb részének, a dinamikus szigetnek másolását. És az első másolatok már meg is jelentek.

Az egyik legérdekesebb ilyen változatot a Xiaomi MIUI androidos készülékekhez készítettek. A megoldás egészen lenyűgözővé és érdekessé sikerült  - bár természetesen ez a gyors másolat egyelőre nem olyan szintű, mint az Apple megvalósítása. Vaibhav Jain, a TechDroider munkatársa egy Twitter posztban szúrta ki, hogy elérhető egy új Xiaomi téma, amely Dynamic Island-stílusú értesítéseket hoz a Xiaomi készülékekre.

A Twitter poszt ide kattintva tekinthető meg.

A másolat egyébként nem óriási meglepetés, hiszen mint sok más Apple funkció és újdonság, a Dynamic Island is elsőszámú jelölt lehet arra, hogy az Android-gyártók lemásolják. Természetesen nem tehetünk úgy, mintha az Apple nem másolna funkciókat az Android készülékekből (az iOS 16-ban is számos ilyen funkció van), de mindannyian tudjuk, hogy ennek a fordítottja is állandóan megtörténik. Ezt a szellemiséget követve implementálta egy Mi Theme fejlesztő a Dynamic Island Androidos változatát egy Xiaomi telefonra.

A TechDroider munkatársa, Vaibhav Jain által kiszúrt rövid videoklip megmutatja, hogyan néznek ki a Dynamic Island stílusú értesítések és a most lejátszott rész a Xiaomi MIUI szoftverén. A téma a hírek szerint a „Grumpy UI” nevet viseli, és csak kínai nyelven érhető el. Mint látható, sikeresen sikerül elrejteni a sarokban lévő pin-hole szelfi kamerát, amikor a Xiaomi dinamikus szigete működésben van.

Ennek ellenére még túl korai lenne megmondani, hogy a Xiaomi vagy bármely más Android telefongyártó hivatalosan is át fogja-e venni és le fogja-e másolni a Dynamic Island egyik verzióját a telefonjain. Az androidos telefonok aktívan eltávolodtak a pillér alakú bevágásoktól vagy bármilyen bevágástól, így nem sok értelme lenne az androidos gyártóknak egy hasonló funkciót bevezetni. De ha valamit megtanultunk az idők során, az okostelefonok terén bármi lehetséges, és amennyire tudjuk, a Dynamic Island valamelyik iterációja a jövőben talán eljut az Android készülékekhez.

Az Apple egyébként a Dynamic Island miatt számos pozitív reakciókat kapott az interneten, egyesek szerint ez az új funkció "az Apple legjobb dizájnja számos évre visszamenőleg". A Dynamic Island mellett egyébként az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max állandóan bekapcsolt kijelzőt, 48 megapixeles fő kamerát, jobb teljesítményt és még sok mást is kínál.

Az iPhone 14 termékcsalád, amely az iPhone 14-et, az iPhone 14 Plus-t, az iPhone 14 Pro-t és az iPhone 14 Pro Max-ot tartalmazza, ezen a pénteken vált elérhetővé. Az iPhone 14 Plus kezzel szemben majd scsak október 7-én, pénteken lesz elérhető.

 

Forrás: Android Authority

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése