Automatikusan kikapcsol az Always-On display az iPhone 14 Pro-ban

Almás Pletykák   |   2022.09.14 - 07:19   |   Írta: Nagy Bence   |   32588
14. szept Automatikusan kikapcsol az Always-On display az iPhone 14 Pro-ban

De csak abban az esetben ha egy Apple Watch órával elhagyjuk azt a szobát, amiben a telefon van.

A hírek szerint az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max mindig bekapcsolt kijelzője intelligensen és automatikusan kikapcsol, amikor a felhasználó az Apple Watch-ot viselve elhagyja azt a szobát, amelyben iPhone-ja van. 

Azt már tudjuk, hogy a 14 Pro és a 14 Pro Max Always-On display funkciója abban az esetben automatikusan kikapcsol, amikor az iPhone a felhasználó zsebében vagy az asztalra fordítva van. Az Apple célja ezzel, hogy kímélje az akkumulátor élettartamát, amikor a készülék nincs használatban.

A hír a német YouTuber, Felixba egy videójában hangzott el. A tartalomgyártó jelen volt a Steve Jobs Theaterben az Apple múlt heti "Far out" eseményén, és kézbe vehette az új termékeket. Feltehetően az iPhone 14 Pro az Apple Watch közelségi adatait használja majd a funkció engedélyezéséhez, és érzékeli, ha a felhasználó elhagyta a szobát. Az Apple nem tett említést az egyedülálló funkcióról a weboldalán, és a telefonokat bemutató eseményen sem említette azt, de valószínűleg ez az iPhone 14 Pro állandóan bekapcsolt kijelzőjének több energiatakarékos funkciója közül az egyik.

 

Teljesen új iPhone funkció - a mindig bekapcsolt kijelző

Az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max az iPhone először rendelkezik folyamatosan bekapcsolt kijelzővel, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a telefonjukra pillantva láthassák a legfontosabb információkat, az időt, a háttérképet, valamint az iOS 16 Lock Screen Widgeteket és az élő tevékenységeket.

Mivel az iPhone 14 Pro az első iPhone, amely tartalmazza az Always-On display funkciót, számos ismeretlen kérdés van még azzal kapcsolatban, hogy hogyan fog működni a funkció, hogyan fog kinézni, testreszabható lesz-e, és hogyan fogja befolyásolni majd az akkumulátor élettartamát. A cikk további részében megpróbálunk válaszolni ezekre a kérdésekre.

 

Hogyan működik?

Az állandóan bekapcsolt kijelző lehetővé tétele érdekében az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max fejlettebb OLED-panelt tartalmaz, amelynek képfrissítési rátája jobban változtatható. Az előző generációs iPhone 13 Pro 10 Hz és 120 Hz között változtatható frissítési frekvenciával rendelkezett,  az iPhone 14 Pro új OLED-panelje akár 1 Hz-ig is le tud menni, hogy lehetővé tegye az új, alacsony energiafelhasználású üzemmódot, amely a mindig bekapcsolt kijelzővel is kíméli az akkumulátor élettartamát.

 

Hogyan néz ki?

Az iPhone 14 Pro állandóan bekapcsolt kijelzőjét nagyban meghatározza az iOS 16 Zárolási képernyője. A mindig bekapcsolt kijelző aktiválásakor az iOS intelligens módon elsötétíti a háttérképet, és megjeleníti az időt, a widgeteket, valamint az Élő tevékenységeket (ha éppen ne van kapcsolva a funkció). Habár fontos azt is megjegyezni, hogy az Élő tevékenységek funkció egyelőre nem érkezett meg az iOS 16-tal A Zárolási képernyő egyéb vizuális elemei, köztük az állapotsorban lévő információk, valamint a zseblámpa és a kamera gyorsbillentyűi nem jelennek meg.

Testreszabható-e a mindig bekapcsolt kijelző?

Mivel az új iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max készülékeket még nem szállították ki a vásárlóknak, nem tudjuk, hogy az Apple milyen testreszabási funkciókat biztosít majd a mindig bekapcsolt kijelzőhöz. Továbbra is valószínű azonban, hogy a mindig bekapcsolt kijelző nem lesz közvetlenül testreszabható, hanem a testreszabott iOS 16 Zárolási képernyőjéhez igazodik majd.

 

A régebbi iPhone-ok is megkapják az Always-On kijelzőt?

Nem. Az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékeken a mindig bekapcsolt kijelző a fejlettebb kijelzőhardvereknek köszönhetően válik lehetővé. Ennek eredményeképpen a funkció a régebbi iPhone-okra, köztük a tavalyi iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max készülékekre nem fog érkezni. A tavalyi iPhone-ok azonban részesülnek az iOS 16 újratervezett zárolási képernyőjéből, amelyből az iPhone 14 Pro mindig bekapcsolt kijelzőjének kialakítása származik.

 

 

Hatással lesz az akkumulátor élettartamára?

Az Apple szerint az új kijelzőtechnológiának köszönhetően az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max kijelző kifejezetten energiatakarékos lesz. Az új kijelző az A16 Bionic chippel párosul, amely egy új Display Engine-nel működteti a mindig bekapcsolt kijelzőt. Ez segít az energiahatékonyság szabályozásában és kezelésében.

Ami a tényleges akkumulátor-üzemidőt illeti, az Apple szerint az iPhone 14 Pro Max akár 29 órát is kibír videónézéskor (az előző iPhone 13 Pro Max 28 órájához képest), akár 25 órát streaming videó esetén (nincs javulás), és akár 95 órát hanglejátszáskor (nincs javulás).

Az is lehetséges, hogy az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max fizikailag nagyobb akkumulátorral rendelkezik, hogy kompenzálja a folyamatosan bekapcsolt kijelző okozta esetleges megnövekedett energiafogyasztást.

 

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése