Hirtelen megjelent az új iPad Pro, MacBook Air és Mac Mini

Apple Hírek   |   2020.03.18 - 13:55   |   Írta: N Marcell   |   2946
18. márc Hirtelen megjelent az új iPad Pro, MacBook Air és Mac Mini

Az Apple gondolt egyet, és piacra dobta a termékei frissített verzióit.

Pont ma írtuk, hogy valószínűleg néhűny nap múlva be fog mutatkozni a MacBook Airek legújabb generációja, a 16 hüvelykes MacBook Próhoz hasonlóan frissített billentyűzettel. Nos, még ennyit sem kellett várni: az Apple percekkel ezelőtt bejelentette a legújabb MacBook Airt és iPad Prót, valamint a Mac Mini is kapott egy kisebb frissítést. 

 

iPad Pro

Azért a tablettel kezdjük, mert az iPad professzionális felhasználóknak szánt verziója kapta a legnagyobb frissítést. Az új modellnek egy bitangerős A12Z processzor ketyeg a motorházteteje alatt, hátulján egy vadonatúj, iPhone 11-stílusú kamerarendszer trónol, ráadásul egy új Magic Keyboard is megvehető hozzá, amivel szinte laptopszerű élmény lesz az iPad Pro használata. 

A megszokott kameralencse mellé most bekerült egy új LiDAR (lézer alapú távérzékelő) szenzor.

Az úttörő LiDAR szkenner olyan kapukat nyit meg az iPad Pro számára, amik eddig elképzelhetetlenek voltak egy mobileszközben. A szenzor felméri a távolságát a körülötte lévő tárgyaktól, akár 5 méterről is, kültéren és beltérben egyaránt, fotonnyi pontossággal, nanoszekundumokban mérhető sebességgel.

Az új billentyűzet “lebegő dizájnt és kellemesen sima állíthatósági lehetőségeket” kapott. Mágnesekkel csatlakozik az iPadhez, zsanérja pedig egyedi, konzolos kialakításának hála akár 130 fokkal is elfordítható. Az Apple jól bevált, ollós mechanizmusát használja, és háttérvilágítása is van. Touchpaddel is ellátták, és az iPadOS mostantól rendesen kezelni tudja a kurzorhasználatot!

 

 

Az ára persze még mindig borsos (mint minden Pro eszköznek): a 11 hüvelykes modell 324 990 forinttól, a 12,9 hüvelykes pedig 399 990 forinttól indul. A Magic Keyboardnak még nincs magyar ára, de az sem lesz olcsó: az Egysült Államokban 299 dollárért lehet majd megvenni, ami 90 000 jó magyar forint átszámítva, de erre még az adók is rájönnek.

 

MacBook Air

A MacBook Air legfontosabb újítása, hogy a megbízhatatlan pillangó mechanizmusos billentyűzetet egy kiforrottabb, hibrid olló mechanizmusos megoldásra cserélte. Ezen felül erősebb hardvert is kapott: a legújabb, 10-ik generációs Intel i7 proci fogja hajtani. Az alap tárhely is 256 GB-ra nőtt, de akár 2 TB is konfigurálható. 

 

 

Mac Mini 

A Mac Mini csak egy egysoros frissítéssel lett gazdagabb: duplájára nőtt az alapmodell tárhelye.

 

Forrás: StillApple

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése