Mindössze napokra lehetünk az új MacBookoktól

Almás Pletykák   |   2020.03.17 - 11:07   |   Írta: N Marcell   |   1038
17. márc Mindössze napokra lehetünk az új MacBookoktól

A tavaly tavaszi termékek szivárogtatója ismét újdonságokat jósol, ezúttal a MacBook-szériában.

2019 márciusán a MacRumors szerkesztősége egy anonim szivárogtatótól azt az információt kapta, hogy az Apple az elkövetkezendő három napban új iPad, iMac és iPod termékek bejelentését tervezi. A tipp igaznak bizonyult: új iPad Air és iPad mini hétfőn, iMac frissítések kedden. Szerdán pedig bemutatkozott az új AirPods, ami - bár nem egy iPod - tartalmazza a ‘Pod’ szót a nevében, így feltételezhető egy kis kavarodás. Lényeg a lényeg, a tippadó jól informált volt, az időpontokkal kapcsolatban pedig egyáltalán nem is tévedett. 

Most ismét ugyanez a forrás jelentkezett, ezúttal laptopos pletykával. Tippje szerint jövő héten új MacBook Air modellek fognak érkezni - ezen felül azonban nem szolgált más információval. Mivel tavaly elég pontosan megmondta, mikre is számíthatunk, így úgy gondoltuk, érdemes lehet megosztani a hírt veletek, sajnos azonban azt sem tudjuk, mire gondolhat pontosan ‘új MacBook Airek’ alatt. 

A tippel összecseng Ming Chi-Kuo, a legmegbízhatóbb Apple szivárogtató jóslata is. Ő 2020 második negyedévére tette az új MacBook Air és MacBook Pro modellek megjelenését, melyek a 16 hüvelykes Pro nyomán az új, pillangó-olló hibrid kialakítású billentyűzettel lennének ellátva. A második negyedév azonban csak áprilisban kezdődik, ami ellentmond a jövő heti időpontnak. 

Az is igaz, hogy az elmúlt öt évben az Apple minden márciusban bejelentett teljesen új vagy frissített termékeket, így nem lenne példa nélküli eset. Persze az sem zárható ki sajnos, hogy a tippadó téves infót kapott. 

Pedig frissítésnek lenne helye: a jelenleg is kapható MacBook Air és 13 hüvelykes MacBook Pro még mindig azzal a pillangó mechanizmusos billentyűzettel érkezik, ami szinte garantáltan tönkremegy a huzamosabb használat folyamán. A hiba olyan sok gépet érintett, hogy az Apple kénytelen volt 2018-ban egy egész ingyenes javító szolgáltatást indítani a méltatlankodó felhasználóknak. Utána pedig frissítették a nagyobb kijelzővel szerelt MacBook Pro modelleket egy újabb kialakítású billentyűzetre, ami elméletileg strapabíróbb lesz, mint a szerencsétlen pillangós. 

 

 

Kuo egyébként más termékeket is jósolt erre a tavaszra: a régóta várt iPhone 9-et, új iPad Prót és MacBook Prót, AirTaget és egy prémium fejhallgatót is, így valószínűleg izgalmas dolgok érkeznek még az elkövetkezendő két hónapban Apple termék fronton. 

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése