2020 Március・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2020.03.16 - 10:56   |   Írta: Ca$h   |   1716
16. márc 2020 Március・Apple Arcade

Jöhet akkor a márciusi Apple Arcade csemegézés?

Crossy Castle:

A Crossy Castle a manapság annyira divatos pixeles grafikának hódol (meg merem kockáztatni hogy ez az egész a Minecraft miatt van). Jómagam nem vagyok annyira oda ezért a divatért, hiszen ha egyszer végre el sikerült dobni a pixeles felbontást mi a fenéért ugrottunk vissza az időben? Mindegy is, a játék klasszikus platformer, álá Mario a gond csak vele az irányítás és az egész játék időzítése, fizikája. Valahogy az ugrás túl nagy, sose sikerül az ellenfelek fejére ugrani, nem azért halunk meg mert a  játék nehéz, hanem azért mert rosszul vannak benne időzítve a dolgok. Egyébként számtalan új szereplőt, karaktert vagy nevezzük inkább állatnak lehet unlockolni, wifin keresztül akár négyen is tolhatjuk egyszerre, ez biztos jó lehet ha van az embernek Arcade Buddyja. Így indításnak nem voltam elájulva, lehet nektek tetszeni fog, nekem annyira nem jött be.

Első Benyomás: 2/5

 

Outta Controll:

Outta Controll, (a Nickelodeon után szabadon) avagy elveszítve az irányítást, jelentése amikor a dolgok teljesen kifutnak a kezünk közül. Nagyon szépen meg van rajzolva, stílusos ez a rajzfilmes grafika, a tutorial is jópofa, pont annyi ideig magyarázzák nekünk a dolgokat hogy még ne legyünk idegbetegek miatta, viszont a játék egyértelműen a kisebb korosztálynak készült. A játék lényege hogy adott egy terület, mondjuk a ház hátsó udvara, van egy csomó gyerek és mindegyiknek van egy tárgy amihez el akar jutni. Nekünk meg kell rajzolni az ujjunkkal az útvonalat, miután ez megvan el is indul ezen haladva. A gond csak az, hogy egyre több gyerek jelenik meg egyre több vonalat kell húznunk, ha a bogyók összeütköznek resetelődik az egész pálya. Illetve idővel megjelenik egy balhé felhő is (az a tipikus rajzfilmes fajta), ami saját életet él és ha ez elkap minket akkor detto reset. Minél több cuccot szedünk fel egyhuzamban annál magasabb kombó szorzót kapunk illetve időnként megjelennek postai dobozok a pályán, ezeket is mindenképpen vegyük fel mert egyrészt ezek a játékban lévő gyűjtögetnivalók, másrészt ajándékok is vannak benne. Összesen tíz pálya várja a meghódítást, nem lesz könnyű dolgod ezt garantálom.

Első Benyomás: 3/5

 

Takeshi & Hiroshi:

Takeshi és Hiroshi egy igazán különleges kis játék, főleg azoknak fog a szívéhez szólni akinek van testvére, főleg akkor ha mind a ketten fiúk vagytok és még jó testvérek is. Takeshi 14 éves és eldöntötte hogy egy napon híres játékfejlesztő lesz belőle, a kisöccse Hiroshi 7 éves és persze imád játszani, bálványozza a bátyját ő a legnagyobb rajongója. El is készült a legújabb játéka a Mighty Warrior, a célunk a játékban az lenne, hogy Hiroshi minél jobban szórakozzon. Tekintettel arra hogy a cím még nincsen befejezve, ezért Takeshi veszi át az irányítást (vagyis mi) és tesz meg mindent a siker érdekében. Összesen öt kört kell túlélni, mi döntjük el hogy milyen ellenfelek ellen akarunk harcolni, de ha túl kevés és túl gyenge ellenfelet rakunk be magunk ellen, akkor Hiroshi unatkozni fog és bukjuk a  játékot. Szóval meg kell találni az egyensúlyt aközött, hogy elég nehéz legyen a harc, látványos és szórakoztató is. Én azt vettem észre, hogy szintenként egy ellenfelet le tudunk győzni, tehát egyes szinten egyet, kettes szinten kettőt, négy ellenfélnél többet viszont már ne nagyon rakjunk be. Ahogy haladunk előre a sztoriban Takeshi egyre több ellenfelet talál ki, és egyre izgalmasabb lesz a játék is. Az igazi hangulatot viszont a gyurmaszerű étvezetők képzik, a történet, az üzenet és mindaz amit a játék képvisel. Engem azonnal megfogott, minden egyszerűsége ellenére bátran ajánlom bárkinek.

Első Benyomás: 4/5

 

Jumper Jon:

Első ránézésre félelmetesen primitívnek tűnik, igaz semmivel sem egyszerűbbnek mint mondjuk a Crossy Castle, pontosan ugyanaz a fejreugrálós gyűjtögetős platformer mint a Mario azzal a különbséggel hogy ennek lényegesen kellemesebb a grafikája illetve az ugrás is jól van időzítve. Viszont ahogy haladunk előre a játékban hamarosan kialakul egy érdekes helyzet, miszerint harminc másodpercenként meghalunk ha nem találunk gyorsan egy madártollat ami nullázza a visszaszámlálást. Innentől fogva őrült rohanássá változik az életünk, beszélgetés közben szerencsére megáll a számláló, szóval ezen ne görcsöljünk. Szépen haladunk egyik tolltól a másikig, próbálunk életben maradni, új képességeket veszünk fel, túlélünk. Egy kicsit engem a legendás Xboxos Onira emlékeztetett a játék, főleg hogy tegnap jött ki az új rész, úgy érzem hatással volt a készítőkre, ami nem is baj, mert az Oni elképesztően jó. De Jumper Jonnak még sokat kell ugrálnia ahhoz hogy felvehesse vele a versenyt ...

Első Benyomás: 3/5

 

Star Fetched:

A Star Fetched ugyancsak egy ugrálós, gyűjtögetős, ügyességi játék, rögtön az elején bevezetnek minket a történésekbe egy kis hangulatos, képregényes animációval. Nem mondanám túlságosan eredetinek az ötletet, bár a grafikája nekem nagyon tetszett. Azt se mondanám hogy túlzásba vinnék a tutorialt, mert kb. semmi infót nem kapunk arról hogyan irányítsuk a játékot, egy jó tanács mindenkinek, képesek vagyunk dupla ugrásra, enélkül kb. sehova nem tudunk eljutni, szóval nem árt tudni. A kezünk ügyében van egy pisztoly, ami kicsit gyerekes megoldás, lévén csak egy zsinóros labdát tud „kilőni”. A kezdő bolygó nem túl barátságos, dugig van tömve mindenféle izgő-mozgó élővilággal, persze barátaink nincsenek csak ellenségeink, szóval bátran labdázzunk szanaszét mindenkit. Ha találunk egy TV készüléket az checpointként fog működni, időnként meg találunk egy szerelőasztalt, itt a megtalált tervrajzok szerint barkácsolhatunk magunknak mindenfelé finomságot. Hát nem tudom, alapvetően nincsen vele semmi különösebb bajom, nem sajnos lettem tőle elájulva, veletek mi a helyzet?

Első Benyomás: 2/5

 

Super Mega Mini Party:

A Super Mega Mini Party egy játékgyűjtemény, ami jelenleg tíz minijátékot tartalmaz. Az már rögtön a menüből ki fog derülni, hogy hatalmas mókázásra lehet számítani, miközben szakadunk a nevetéstől. Mindegyik minjáték egy külön világ, egyéniség, egyenként napokig el lehet velük lenni. Humorosak, ötletesek, könnyű az irányításuk, hamar bele lehet jönni. Az egyik kedvencem a Lava Leap, ahol egy idióta karakter egy rugólábon ugrálva arra törekszik hogy minél tovább életben maradjon a láva közepén, erre viszont csak akkor van lehetősége ha a körkörösen forgó platformok között sikerül neki minél tovább egyre kijjebb ugrani, a játék nehézsége, hogy egyre gyorsabban pörögnek a platformok, illetve csak kifele lehet ugrálni, befele nem. A másik nagy kedvenc a Spruce Lee, ahol egy klasszikus Bruce Lee pizsamában lévő emberke a fát rugdossa, erre előre megadott irányokat kel betartani, a cél hogy minél gyorsabban, hiba nélkül követve az irányokat rúgjuk ki a fát. Hatalmas! Akik rendelkeznek Arcade budykkal azok a játékokat partyban is tolhatják, mondanom sem kell hogy a hangulat garantált, szakadni fog mindenki a nevetéstől. Van lehetőség random partykat is keresni, de egyelőre még nem nagyon sorsolt be sehova sajnos, szóval törekedjünk inkább a haverokra.

Első Benyomás: 5/5

 

Mosaic:

A Mosaic főszereplője egy teljesen átlagos, magányos, dolgozó ember, a játékot az egyik érdekes álmából felkelve kezdhetjük el, már az álom alatt érezni fogjuk hogy ez a játék bizony más mint a többi. Érdekes mert az ajánlott korosztály 9+ év, pedig a játéknak nagyon komoly, sötét hangulata van, én sokáig azt hittem ez az első horror játék ami szembejött az Arcade felhozatalban. Stílusát tekintve egy point&click kalandjáték lenne a kicsike, de sajnos az iránytás nem ilyen egyszerű és tekintettel arra hogy a művészi hangulat miatt az ég világon semmi tutorialt nem fogunk kapni a játékhoz, sok idő kell mire felfogjuk, hogy pontosan hogyan is működnek a dolgok. Ami baj, mert a játék nagyon jó és érdekes és különleges, de kiesünk a hangulatból amikor folyton a falnak menve fogalmunk nincsen arról mégis hogyan tudnánk megfordulni, vagy ha véletlenül kijöttünk a lakásunk ajtaján, vajon hogyan tudnánk visszamenni, lévén bent hagytuk véletlenül az esernyőt. Mindezeket leszámítva nagyon érdekes ez a játék, mondanivalója van, én biztosan megtartom és még visszanézek párszor, ha másért nem akkor minimum a történet miatt biztosan.

Első Benyomás: 4/5

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. Sziasztok! A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.



Kommentek megjelenítése