Breaking: bejelentették a 2020-as WWDC-t, ami az internetre fog költözni

Apple Hírek   |   2020.03.13 - 18:25   |   Írta: N Marcell   |   1286
13. márc Breaking: bejelentették a 2020-as WWDC-t, ami az internetre fog költözni

Az Apple éves fejlesztői konferenciája a koronavírus terjedése miatt csak online lesz megtartva, az interneten követhetjük majd az iOS 14 és a többi frissítés bemutatkozását.

Az Apple percekkel ezelőtt jelentette be a 2020-as WWDC-t (Apple Fejlesztői Világkonferencia), amit idén a koronavírus terjedése miatt nem fognak a szokásos módon, egy fizikai konferencia formájában megtartani. Az Apple egy “teljesen új online élményként” írta le azt, ahogy az idén meg fog valósulni az esemény - magyarul csak az oldalukon, élő közvetítés formájában követhetjük az új szoftverek leleplezését. 

A neten fog tehát bemutatkozni az iOS, az iPadOS, a macOS, a watchOS és a tvOS legújabb verziója. A bemutatkozó után elérhetővé fognak válni a frissítések fejlesztői bétái. Az Apple alelnöke, Phil Sciller azt nyilatkozta egy friss közleményben, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzet kényszerítette arra a céget, hogy megváltoztassa az éves eseményének formátumát. Sok más tech-konferenciához hasonlóan a WWDC is a koronavírusnak (COVID-2019) esett áldozatául, idén nem valósulhat meg a szokásos, 5000 fős konferencia San Joséban. Ehelyett az esemény a cég oldalán fog lezajlani, különböző előadásokkal és beszélgetésekkel; a további információkat a közeljövőre ígérték. Az biztos, hogy számukra is hatalmas munka lesz adaptálódni a helyzethez, hiszen még a pontos dátumot sem jelentették be - mindössze annyit tudunk, hogy a WWDC idén is valamikor júniusban lesz. 

Craig Federighi, a szoftverfejlesztés divíziójájak vezető alelnöke azért megígérte: attól, hogy idén csak online konferencia lesz, még nagy dolgok mennek majd végbe a WWDC-n. 

“Olyan új termékeken és technológiákon dolgoztunk, hogy biztosra kijelenthetem: a 2020-as WWDC nagy durranás lesz.” 

Az Apple továbbá 1 millió dollárral fog hozzájárulni a San Joséban található cégek fennmaradásához, hogy ellensúlyozzák azt a veszteséget, amit a fizikai WWDC elmaradása okoz. Ezekre számítunk a nagy eseményen: 

  • iOS 14
  • watchOS 7
  • macOS 10.16
  • tvOS 14
  • új termékek

Az iOS 14 korai forráskódjából nemrég szinte teljesen pontosan kiderült, miken is dolgozik jelenleg az Apple: csekkoljátok le itt!

 

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése