Az előző generációs iPad Prókkal is remekül muzsikál az új Magic billentyűzet

Tippek és trükkök   |   2020.03.20 - 14:45   |   Írta: N Marcell   |   1923
20. márc Az előző generációs iPad Prókkal is remekül muzsikál az új Magic billentyűzet

Azok is kihasználhatják a lebegő dizájn előnyeit, akik nem szeretnének a legújabb generációra beruházni.

Az Apple hivatalosan is alátámasztotta: az új, iPad Prókhoz szánt Magic Keyboard billentyűzet a 2018-as iPad Pro generációval is működni fog, nem csak a napokban debütált, frissített modellekkel. A 11 hüvelykes és a 12,9 hüvelykes modellhez egyaránt elérhető lesz az új zsanérral felszerelt, ‘lebegő’ dizájnos billentyűzet, amire meglepő módon még egy touchpad is felfért. 

 

 

A Magic Keyboard mágnesekkel csatlakozik az őt használó tablethez, ezek a mágnesek pedig már az előző generációs modelleken is megtalálhatók. Felhelyezés után a billentyűzet szinte teljesen egy laptoppá varázsolja az iPadet, a 130 fokban állítható zsanérjával, és a profi kurzor-integrációval, ami rengeteg feladat elvégzését fogja megkönnyíteni, például a szövegszerkesztését, ami eddig nem volt a legkényelmesebb feladat az érintőfelületen. A zsanér “konzolos” kialakítást kapott, ami lehetővé teszi a helyzetre szabhatóságot, a kompakt kiosztású billentyűzet alatt pedig a jól bevált ollós mechanizmus dolgozik, ami lenyomáskor 1 mm-ert mozdul, mielőtt jelt ad. 

 

 

A Magic Keyboard csak valamikor májusban lesz majd megvehető, az ára azonban már megvan, készüljetek: 117 990 forint a 11 hüvelykes tabletra szabott modell, és 137 990 forint a nagyobb testvér. Az Apple még a jövő héten ki fogja adni az iPadOS 13.4-es verzióját, ami bevezeti a rendes trackpad- és egértámogatást az iPadeken, úgyhogy akármelyik modellre is vennéd meg a Magic Keyboardot (vagy más kiegészítőt), mindenképpen frissíteni kell az oprendszert, hogy rendesen működjön. 

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése