A legfrissebb MacBook és iPad pletykák

Almás Pletykák   |   2022.08.24 - 08:43   |   Írta: L Ferenc   |   2635
24. aug A legfrissebb MacBook és iPad pletykák

Nemcsak új iPhone-ok vannak ám betárazva a csőbe az Apple-nél.

Kedvenc iparági elemzőnk, az Apple ügyekben mindig messze átlag feletti frissességű és pontosságú értesülésekkel rendelkező Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy az amerikai vállalat az idei esztendő negyedik negyedévében kezdi meg a 14 és 16 colos kijelzőkkel szerelt MacBook Prók következő generációjának sorozatgyártását. 

Emberünk úgy tudja, hogy az új modellekbe szerelendő processzorok még 5 nanométeres gyártási technológiával fognak készülni a TSMC gyártósorain, és többek közt az is erre utal, hogy a tajvani chipgyártó nemrégiben arról számolt be, hogy a 3 nanométeres termékekből várhatóan csak 2023 első felében származik majd bevétele. 

Ez egyébként ellentmond azon közelmúltbeli értesüléseknek, melyek szerint a közeljövőben újgenerációs MacBook Prókba szerelendő vadonatúj M2 Pro chipek már a legmodernebb 3 nanométeres csíkszélességgel fognak rendelkezni. Mark Gurman, a Bloomberg munkatársai szerint az Apple a közeljövőben M2-alapú új MacBook Prókat, Mac miniket és Mac Prókat fog piacra dobni. 

A 14 és 16 colos aktuális MacBook Prók 2021 októberében láttak napvilágot, és 5 nanométeres gyártási technológiával készülő M1 Pro, illetve M1 Max processzorokat vonultatnak fel. A 8 magos CPU-val, 14 magos GPU-val, 16 GB RAM-mal és 512 GB-os SSD-vel szerelt 14 colos modell alapára 990 ezer forint, a 10 magos CPU-s, 32 magos GPU-s, 32 GB RAM-os és 1 TB-os SSD-s 16 colos csúcsverzióért pedig 1,74 millió forintot kell fizetnünk. 

Az iPhone 14 termékcsalád szeptemberi leleplezését követően várhatóan októberben debütálnak az Apple új táblagépei, így például többek közt az új elérhető árú iPad. A legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy a tizedik generációs iPad Touch ID megoldása nem az alsó kávába szerelt Home gombban, hanem a felső-oldalsó bekapcsoló gombban kap helyet, hasonlóan az új iPad Airekhez és iPad minikhez. 

Az áthelyezett FaceTime kamerán kívül említést érdemel továbbá a 10,5 colosra növelt képátlójú érintőpanel, az A14 Bionic chip, az USB-C port, illetve az 5G támogatás. Viszonyításképp, a 135 ezer forintos alapárú aktuális iPadben 10,2 colos képernyő és A13 Bionic processzor figyel. Szintén érkezőben a 11-12,9 colos iPad Pro új generációja, melyben M2 chip váltja az M1 processzort.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése