Ezért jönnek kicsit előbb a 14-es iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2022.08.19 - 13:03   |   Írta: L Ferenc   |   6241
19. aug Ezért jönnek kicsit előbb a 14-es iPhone-ok

Idén némileg hamarabb hull le a lepel az új almás mobilokról.

Az Apple ügyekben az átlagnál mindig sokkal jobban értesült iparági elemző, Ming-Chi Kuo tudni véli, hogy idén miért kerül sor a megszokottnál várhatóan kicsit hamarabb az amerikai vállalat őszi mobil termékbejelentésére. Emberünk szerint az Apple nemes egyszerűséggel a gazdasági válsággal indokolja azt, hogy az iPhone 14 termékcsalád tagjai a vártnál némileg előbb mutatkoznak be. 

Ahogy arról már beszámoltunk, jelenleg az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az iPhone 14, az iPhone 14 Pro, az iPhone 14 Max/Plus és az iPhone 14 Pro Max szeptember 7-én szerdán fog debütálni, és a sokak által várva várt, szeptember 9-től előrendelhető új készülékek előreláthatólag szeptember 16-án, pénteken lesznek majd leghamarabb kézbe vehetők.

Korábban úgy lehetett tudni, hogy szeptember 13-án kerül majd sor a termékbejelentésre, és a szeptember 16-tól előrendelhető újdonságok szállítása szeptember 23-án fog elstartolni.

Emlékezetes, hogy az Apple tavaly szeptember 14-én mutatta be az iPhone 13 minit, az iPhone 13-at, az iPhone 13 Prót és az iPhone 13 Pro Maxet, mely szeptember 17-től előrendelhető termékek szeptember 24-én érkeztek meg a boltokba és a vásárlókhoz. 

A koronavírus által erősen sújtott 2020-ban csak október 13-án hullott le a lepel az iPhone 12 miniről, az iPhone 12-ről, az iPhone 12 Próról és az iPhone 12 Pro Maxről. Az iPhone 12 és iPhone 12 Pro október 16-tól volt előrendelhető és október 23-tól kapható, az iPhone 12 mini és az iPhone 12 Pro Max viszont csak november 6-án vált előrendelhetővé, és ezek a két végletet jelentő mobilok november 13-án érkeztek meg a vásárlókhoz. 

Egyelőre kérdéses, hogy idén milyen árazást alkalmaz majd az Apple. Jól értesült források szerint idén várhatóan minden készülék 100 dollárral (40 ezer forint) magasabb áron fog debütálni, "köszönhetően" az inflációnak és a világszintű gazdasági válságnak. Egyesek úgy tudják, hogy a magasabb árért cserébe az eddiginél nagyobb kapacitású alapmemóriát fogunk kapni, mások viszont határozottan állítják, hogy a memóriakapacitás nem fog növekedni. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése