Hogy áll az iPhone 14-esek gyártása?

Almás Pletykák   |   2022.08.23 - 15:11   |   Írta: L Ferenc   |   5022
23. aug Hogy áll az iPhone 14-esek gyártása?

Jövünk a legfrissebb információkkal az új almás mobilok gyártásával kapcsolatban.

Nyílt titok, hogy az Apple hamarosan vadonatúj okostelefonokat fog bejelenteni. Az iPhone 14-es termékcsalád hivatalos leleplezésére várhatóan szeptember első felében kerül majd sor, és minden jel arra mutat, hogy idén is négy új készülék lát majd napvilágot, csakúgy, mint tavaly ilyenkor.

A termékkínálat azonban változni fog, ugyanis a vártnál gyengébb eladási adatok miatt az iPhone 13 mini várhatóan nem kap utódot. Ennek fényében a 6,1 colos kijelzővel felvértezett iPhone 14 ígérkezik az idei felhozatal legkisebb és legolcsóbb modelljének, és ugyanekkora kijelző lesz a komolyabb kameraszettel felvértezett iPhone 14 Próban is. Előreláthatólag 6,7 colos panellel támad a vadonatúj iPhone 14 Max/Plus, és szintén ekkora képernyő landol a fejlettebb kamerákkal támadó iPhone 14 Pro Maxben.

Jól értesült források úgy tudják, hogy idén június és szeptember között az iPhone 14 Pro Maxbe szerelendő 6,7 colos panelből készült a legnagyobb mennyiség, melynek házon belüli részesedése mintegy 28 százalékos. Az iPhone 14-be és iPhone 14 Próba szerelendő kijelzők részesedése mintegy 26-26 százalékra tehető, az iPhone 14 Max/Plusba való képernyők pedig körülbelül 20 százalékot hasítanak ki maguknak. 

Korábban olyan pletykák keltek szárnyra, melyek szerint az iPhone 14 Max/Plus gyártásával a koronavírus miatti problémák és alkatrészhiány miatt gondok adódtak, és emiatt a piaci bevezetéskor hiány alakulhat ki ebből a teljesen új modellből. Szakértők szerint erre megvan az esély, azonban amennyiben minden jól megy, akkor szeptemberben felpörgetik majd az iPhone 14 Max/Plus gyártást, így a hiány várhatóan csak rövid ideig áll majd fenn, ha kialakul egyáltalán. 

A június-szeptember közötti időszakban legyártott 14-es sorozatú iPhone-oknak állítólag a 29 százaléka volt az abszolút csúcsmodell, vagyis a 14 Pro Max, az elérhető árú 14 Max/Plus házon belüli részesedése pedig 21 százalék körül alakult. Könnyen lehet, hogy ez nemcsak az esetleges gyártási nehézségek miatt alakult ki, hanem amiatt, mert az Apple egyszerűen arra számít, hogy a 14 Pro Max iránt komolyabb érdeklődés mutatkozik majd, mint a 14 Max/Plus iránt.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint idén szeptember 7-én, kedden kerül majd sor az Apple őszi mobil termékbejelentő rendezvényére, és a szeptember 9-től előrendelhető új iPhone-ok várhatóan szeptember 16-án debütálnak majd a kereskedelmi forgalomban. Az árakkal kapcsolatban egyelőre nagy a bizonytalanság, míg egyesek változatlan árakról tesznek említést, addig mások 100 dollárral nagyobb összegekről pletykálnak.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése