Ez lehet az iPhone 14 debütálás időpontja

Almás Pletykák   |   2022.08.18 - 09:02   |   Írta: L Ferenc   |   8148
18. aug Ez lehet az iPhone 14 debütálás időpontja

Lássuk, hogy vajon mikor érkeznek az almás logós gyártó legfrissebb mobilja!

Az Apple tavaly szeptemberben mutatta be aktuális felsőkategóriás okostelefonjait, a szuperkompakt iPhone 13 minit, az arany középutas választásnak tekinthető iPhone 13-at, a fejlett kamerás iPhone 13 Prót és a hatalmas kijelzős mindent bele kategóriás iPhone 13 Pro Maxet. Nyílt titok, hogy várhatóan idén is hasonló lesz a menetrend, vagyis az Apple idén is szeptemberben leplezi le új készülékeit, de vajon pontosan mikor érkeznek majd a 14-es széria vadonatúj modelljei?

Jól értesült források szerint a legvalószínűbb forgatókönyv szerint az Apple szeptember 7-én, szerdán tartja majd meg a hivatalos termékbemutatót. Az új mobilok ezt követően várhatóan szeptember 16-tól, péntektől válnak elérhetővé. Mark Gurman, a Bloomberg mindig jól értesült elemzője szerint az amerikai Apple kereskedések egyes munkatársait már értesítették arról, hogy szeptember 16-án nagyszabású új termékbevezetésre kerül majd sor.

A várható árak egyelőre ismeretlenek, így egyelőre csak bízni tudunk abban, hogy tavalyhoz képest nem lesz drágulás, vagy ha lesz is, annak mértéke nem lesz túl jelentős. 

A nagy rivális Samsung nemrégiben leplezte le legfrissebb csúcsmobiljait, a hajlékony kijelzős Galaxy Z Fold4-et és Galaxy Z Flip4-et, melyek nemzetközi árai változatlanok maradtak a tavalyi elődökhöz képest, viszont a kedvezőtlen helyzet miatt a magyarországi listaárak jelentősen emelkedtek. Míg tavaly 700 ezer forinton nyitott egy 256 GB-os Fold3, addig idén 780 ezer forintot kérnek el egy hasonló memóriás Fold4-ért, a Flip4 esetében pedig 400 ezer forintról 480 ezer forintra nőtt az alapár. 

Sokkoló, mindenesetre tény, hogy a Fold4 1 TB-os csúcsmodellje nem kevesebb, mint 945 ezer forintot kóstál. A jelenleg kapható iPhone-ok közül a szintén 1 TB flashmemóriás 13 Pro Max a legdrágább, melynek árcéduláján 681 ezer forintos összeg olvasható.

Lényeg a lényeg, hogy már csak néhány hetet kell várnunk az új iPhone-ok hivatalos leleplezésére. Megjegyzendő, hogy a korábbi pletykák szeptember 13-i termékbemutatóról tettek említést, valamint arról, hogy a szeptember 16-tól előrendelhető új okostelefonok első példányait szeptember 23-án lehet majd kézbe venni. 

Idén ősszel várhatóan négy új iPhone fog érkezni. A kedvezőtlen értékesítési adatok miatt az 5,4 colos iPhone 13 mini várhatóan nem kap utódot, a 6,1 colos kategóriában az iPhone 14 és a komoly kameraszettes iPhone 14 Pro áll startvonalhoz. Jön a vadonatúj iPhone 14 Max/Plus, melyben ugyanúgy 6,7 colos panel lesz, mint a szuper kamerával felvértezett iPhone 14 Pro Maxben. 

A szeptemberi rendezvényen várhatóan nemcsak új mobilok, hanem új okosóra termékek is be fognak mutatkozni, új tabletekre viszont ekkor még nem lehet számítani. A vadonatúj olcsó iPadek és felsőkategóriás iPad Prók egy külön eseményen, várhatóan csak október végén látnak majd napvilágot.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése