A legfrissebb iPhone 14, 15 és 16 pletykák

Almás Pletykák   |   2022.07.15 - 09:07   |   Írta: L Ferenc   |   10205
15. júl A legfrissebb iPhone 14, 15 és 16 pletykák

Lássuk, mik a legújabb fejlemények az érkezőben lévő almás mobilok kapcsán!

A tavaly ősszel érkezett iPhone 13 szériát idén ősszel váltja majd az iPhone 14 sorozat. Az új termékcsalád leleplezéséig már kevesebb mint 2 hónap van csak hátra, így nem csoda, hogy mostanság egyre több pletyka röppen fel velük kapcsolatban, és kémfotóból is egyre több szivárog ki.

Nincs ez másképp jelen esetben sem: az alábbi fotókon állítólag egy iPhone 14 Pro Max dummyja vehető szemügyre. Jól látható, hogy a notch a korábbi pletykáknak megfelelően végre nyugdíjba vonul, a helyét pedig egy nagyobb méretű ovális, illetve egy kisebb méretű köralakú kijelzősziget veszi át. A szélesebb kivágás ad otthont az infravörös fényforrást és infravörös kamerát felvonultató Face ID rendszernek, a kisebb pedig a FaceTime kamerát vonultatja fel. Utóbbi kapcsán lényeges változás, hogy a 2022-es új iPhone-ok végre már autofókuszos frontkamerával fognak rendelkezni. 

Fontos megjegyezni, hogy a nem Pro kivitelű standard iPhone-ok esetében idén még maradni fog a régivágású notch, ezek a készülékek várhatóan csak jövőre, az iPhone 15 szériával váltanak majd az újfajta kijelzősziget megoldásra. 2024-ben aztán újabb fejlesztések érkeznek majd e tekintetben, az Apple várhatóan ekkortól vezeti be a kijelzőbe rejtett frontkamerát és szenzorokat. 

Az iPhone 14 normál és Pro modelljei között várhatóan minden korábbinál nagyobb különbség lesz. Jól értesült források szerint csak a drágább Prók kapják meg a nagyteljesítményű A16-os chipsetet, az egyszerűbb alap iPhone-ok esetében pedig be kell majd érjük a szerényebb képességű A15-os SoC-val. A 120 Hz-es kijelzőt vélhetően megkapják majd a standard modellek, a 48 megapixeles főkamera viszont várhatóan csak a Prókban lesz tetten érhető. 

Telefotó modul továbbára is csak a Prókban lesz, és ezek az egységek idén várhatóan nem sokat fognak fejlődni. Az Apple már jó ideje javában dolgozik egy újgenerációs periszkópos modul fejlesztésén, ez azonban várhatóan csak a jövőre érkező iPhone 15 Pro Maxben fog debütálni. Az Apple ügyekben mindig kiválóan értesült iparági elemző, Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy a vadonatúj szuperzoom kamera csak a 15 Pro Maxben lesz elérhető, a 15 Pro még a régi normál telefotó egységet kapja meg. 

Eddig úgy tudtuk, hogy az amerikai gyártó első periszkópos kamerája ötszörös optikai nagyítást fog biztosítani, ehhez képest a legfrissebb pletykák már hatszoros zoomról tesznek említést. Illetve arról, hogy a modul lelke egy 1/3 colos méretű és 12 megapixeles felbontású képérzékelő lesz, mely szenzormozgatásos képstabilizátorral véd a nem kívánt bemozdulásoktól. Amennyiben minden jól megy, akkor a 2024-ben érkező iPhone 16 széria esetében már a Pro és a Pro Max is periszkópos telefotó egységet fog kapni. 

Az androidos tábor csúcskategóriás készülékei már rég túlléptek az Apple aktuális flagship kategóriás modelljei által biztosított 3x-os optikai zoomon. Mostanság egyre gyakoribbak az 5x-ös nagyításra képes modellek, illetve a Samsung Galaxy S21 Ultrában és S22 Ultrában egymás mellett található egy 3x-os és egy 10x-es optikai zoomos kamera. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése