Pontosan mikor érkeznek az idei új iPhone-ok?

Almás Pletykák   |   2022.07.14 - 08:48   |   Írta: L Ferenc   |   4903
14. júl Pontosan mikor érkeznek az idei új iPhone-ok?

Már csak két hónapot kell várnunk a 14-es sorozat tagjainak leleplezésére.

Az Apple tavaly szeptemberben mutatta be aktuális felsőkategóriás okostelefonjait, a szuperkompakt iPhone 13 minit, az arany középutas választásnak tekinthető iPhone 13-at, a fejlett kamerás iPhone 13 Prót és a hatalmas kijelzős mindent bele kategóriás iPhone 13 Pro Maxet. Nyílt titok, hogy várhatóan idén is hasonló lesz a menetrend, vagyis az Apple idén is szeptemberben leplezi le új készülékeit, de vajon pontosan mikor érkeznek majd a 14-es széria vadonatúj modelljei?

Jól értesült források szerint a legvalószínűbb forgatókönyv arról szól, hogy az Apple szeptember 13-án, kedden tartja majd meg a hivatalos termékbemutatót. Az új mobilok ezt követően várhatóan szeptember 16-tól, péntektől válnak rendelhetővé, az első készülékeket pedig előreláthatólag szeptember 23-án, pénteken vehetik majd kezükbe a vásárlók. A várható árak egyelőre ismeretlenek, így egyelőre csak bízni tudunk abban, hogy tavalyhoz képest nem lesz drágulás, vagy ha lesz is, annak mértéke nem lesz túl jelentős.

A kedvezőtlen eladási mutatók miatt az iPhone 12 mini, illetve az iPhone 13 mini idén nem kap utódot, vagyis nem lesz iPhone 14 mini. 2022-ben tehát nem kapunk szuperkompakt új almás mobilt, az 5,4 colos OLED panellel szerelt mini sorozat egyszerűen véget ér. Az új iPhone-ok közül az iPhone 14 ígérkezik a legkisebb és egyben legolcsóbb modellnek, melynek hátoldalán a jól megszokott módon két kamera található. Ehhez hasonlóan szintén 6,1 colos kijelzőt vonultat majd fel az iPhone 14 Pro, melynek hátán már három képalkotó egység teljesít szolgálatot. 

A nagyobb képátlóra vágyók számára a készül az iPhone 14 Max vagy iPhone 14 Plus néven támadó újdonság, illetve az új csúcsmodell, az iPhone 14 Pro Max, melyek közös vonása a 6,7 colos érintőpanel. Lényeg a lényeg, hogy hamarosan már csak kétféle méret közül választhatunk: már csak 6,1 és 6,7 colos új iPhone-ok lesznek kaphatóak. No és persze a teljesen más ligában focizó aktuális iPhone SE is elérhető marad, melynek előlapján egy régimódi 4,7 colos LCD panel feszít.

Állítólag az iPhone 14 és az iPhone 14 Max is 120 Hz-es frissítésű kijelzőt fog kapni, ezek az olcsóbb modellek azonban várhatóan még a régimódi kijelzőszigettel lesznek "megáldva". A legfrissebb pletykák szerint mintegy 20 százalékkal vékonyabb kávát kapó iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max előreláthatólag újfajta, két részre osztott notchot fog kapni, és egyes források szerint elképzelhető, hogy csak ebben a két drágább telefonban lesz újgenerációs A16-os chipset.

Vagyis az iPhone 14 és az iPhone 14 Max vásárlóknak ezek szerint be kell érniük az eggyel korábbi A15-os processzorral. Utóbbi miatt jó esély van arra, hogy idén a korábbiaknál nagyobb árkülönbség lesz az alacsonyabb és a magasabb kategóriás új iPhone-ok között. 

Az A16-ban rejlő extra számítási teljesítményre többek közt az új 8K felbontású videófelvevő miatt is szükség lesz a drágább új iPhone-okban. A főkamera vadonatúj 48 megapixeles szenzort kap, melynek révén kiváló minőségű 12 megapixeles pixelösszevonásos felvételeket lehet készíteni, és várakozások szerint a digitális zoom is sokat fog fejlődni.

Sokak örömére komoly fejlődésen megy keresztül a frontkamera, mely idéntől végre autofókusszal is rendelkezni fog, és várhatóan a fényereje is növekszik valamelyest.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése