Ezek most a legfrissebb iPhone és iPad pletykák

Almás Pletykák   |   2022.06.15 - 09:21   |   Írta: L Ferenc   |   5209
15. jún Ezek most a legfrissebb iPhone és iPad pletykák

Az Apple a jelek szerint még sok puskaport tartogat az idei évre.

Az Apple legutóbb tavaly ősszel rukkolt elő felsőkategóriás okostelefonokkal, a szuperkompakt iPhone 13 minivel, az arany középutas iPhone 13-mal, a remek kamerás iPhone 13 Próval és a hatalmas kijelzős, mindent bele kategóriás iPhone 13 Pro Max-szel. Nyílt titok, hogy idén ősszel érkezik az újabb nekifutás, az iPhone 14 sorozat, mely sokak bánatára már nem vonultat majd fel kompakt mini modellt. 

Ezzel kapcsolatban a legfrissebb fejlemény, hogy a frontkamera jelentős ráncfelvarráson esik át, olyan fontosságún, melyre az iPhone 11 óta nem volt példa. Az Apple ügyekben mindig kiválóan értesült iparági elemző, Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy az iPhone 14-es készülékek a vállalat történetében először szakítanak a fixfókuszos technológiával, és végre autofókuszt kapnak. 

A hat lencsét felvonultató objektív fényereje f1,9, ami minden korábbinál jobb képminőséggel kecsegtet. Az objektívet állítólag a Genius szállítja, a CMOS kameramodult pedig az LG Innotek, illetve a Cowell gyártja. A szenzor továbbra is a Sonytól érkezik, arról viszont egyelőre nem szól a fáma, hogy a 12 megapixeles felbontás vajon növekedni fog-e. Korábbi híradások szerint a hátoldali főkamera felbontása idén 12 megapixelről 48 megapixelre fog növekedni, de elképzelhető, hogy alaphelyzetben 12 megapixeles pixelösszevonásos képeket készítenek majd az új iPhone-ok. 

Idén várhatóan ugyancsak meg fog újulni az amerikai gyártó legolcsóbb táblagépe, melyet ugyebár egyszerűen csak iPad néven jegyeznek. Ezt a Magyarországon jelenleg 135-245 ezer forintos hivatalos listaáron jegyzett masinát legutóbb tavaly szeptemberben frissítéttek fel, és jól értesült források szerint a 2022-es ráncfelvarrás sokkal komolyabb lesz az előzőnél. 

Míg a jelenleg kapható iPadben egy 10,2 colos képátlójú és 2160x1620 pixeles felbontású kijelző található, addig az utód várhatóan megkapja a drágább és legutóbb idén márciusban megújult iPad Air 10,9 colos méretű és 2360x1640 képpontos Retina Display-ét. A két kijelző azonban nem lesz teljesen ugyanolyan, az iPad Air panelje ugyanis nagyobb fényerővel és szélesebb színskálával kecsegtet. 

Az új iPadben az 5G kompatibilis A14 Bionic chipset váltja az A13 Bionic egységet, a Lightning port helyét pedig USB-C veszi át. Utóbbinak köszönhetően hamarosan már az összes modern almás tableten szabványos USB-C csatlakozó aljzat lesz. Az iPhone-okon ugyebár mind a mai napig a régimódi és nem túl gyors Lightning port teljesít szolgálatot, de várhatóan már nem sokáig. Az EU-ban ugyanis nemrégiben elfogadtak egy új előírást, melynek értelmében az uniós országokban hamarosan már csak USB-C portos kompakt elektronikai eszközöket lehet majd forgalomba hozni. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése