Izgalmas új Apple termékek jönnek

Almás Pletykák   |   2022.06.13 - 09:13   |   Írta: L Ferenc   |   1457
13. jún Izgalmas új Apple termékek jönnek

A közeljövőben több új érdekes almás logós hordozható számítógép és chip debütál majd.

Az Apple pár napja mutatta be vadonatúj notebookját, a Magyarországon 600 ezer forintos alapáron jegyzett új MacBook Airt, melynek legfőbb ütőkártyája a vadonatúj nagyteljesítményű M2 chip. A négyféle színben készülő újdonság kapcsán említést érdemel többek közt a 8-24 GB memória, a 256-512 GB-os SSD, illetve a 13,6 colos képátlójú és 2560x1660 pixeles felbontású Liquid Retina kijelző.

Az Apple azonban azokra is gondol, akik ennél nagyobb kijelzős MacBook Airre vágynak, számukra készül az állítólag jövő tavasszal érkező 15 colos kivitel, melyben egy a 13,6 colos jelenlegi modellénél szélesebb kijelző landol. 

Az amerikai gyártó ezenkívül a kisebb és könnyebb hordozható masinára vágyókat sem kívánja elhanyagolni. Jól értesült források szerint 2023 végén vagy 2024 elején debütál majd egy vadonatúj 12 colos szuperkompakt MacBook, azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy ez egy MacBook Air vagy egy MacBook Pro lesz.

Az igazán nagy teljesítmény szerelmesei számára jönnek az Apple vadonatúj M2 Pro, illetve M2 Max processzoros MacBook Pro modelljei. Amennyiben minden jól megy, ezek a csúcsmasinák még 2022 végén feltűnhetnek a színen, de elképzelhető, hogy az iparágat sújtó különböző nehézségek miatt erre végül csak valamikor 2023 elején kerül majd sor. Ezek a jelenleg J414, illetve J416 fejlesztési kódnevet viselő újdonságok 14, illetve 16 colos kijelzővel fognak támadni. 

Az M2 Pro sorozatgyártása állítólag az idei év második felében kezdődik majd meg, még pedig az Apple jó öreg partnerénél, a tajvani TSMC-nél. A várhatóan már a legmodernebb 3 nanométeres gyártási technológiával készülő újdonságban az előzetes híradások szerint négy hatékony működésű és nyolc nagyteljesítményű mag rejtőzik. Az M2 Max a várakozások szerint tizenkét fő maggal és maximum harmincnyolc grafikusgyorsító maggal fog rendelkezni.

És ez még nem minden, ugyanis az Apple állítólag már megkezdte a következő generációs M3 chip fejlesztései munkáit, mely első körben az iMacekben lesz elérhető, illetve idővel több különböző más Apple termékben is fel fog bukkanni. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése