Új kijelzőket kapnak az iPhone-ok és az iPadek

Almás Pletykák   |   2022.07.13 - 08:41   |   Írta: L Ferenc   |   4485
13. júl Új kijelzőket kapnak az iPhone-ok és az iPadek

Jövünk a legfrissebb fejleményekkel az Apple készülékekbe szerelendő kijelzők kapcsán.

Már csak két hónap van hátra az Apple következő okostelefon bejelentéséig, ugyanis nyílt titok, hogy az amerikai vállalat várhatóan a szokásos menetrend szerint szeptemberben leplezi majd le legújabb készülékeit, a sokak által várva várt iPhone 14 széria tagjait. 

Ennek kapcsán friss fejlemény, hogy a korábbi híradásokkal ellentétben többek közt a kínai BOE is szállít majd OLED paneleket az iPhone 14-es mobilokba. Jól értesült források szerint az Apple a múlt hét második felében adta áldását a beszállítói szerződésre, melynek értelmében még ebben a hónapban megkezdődik majd a BOE-nél az új érintőkijelzők sorozatgyártása, az első komolyabb szállítmányokat pedig várhatóan szeptember elején veszi majd át az Apple. 

A BOE beszállítói szerződése az utóbbi időkben azért vált kérdésessé, mert a kínai gyártó állítólag az Apple értesítése nélkül módosított az iPhone 13-as készülékekbe szállított kijelzőkön, mostanra azonban a jelek szerint sikerült lecsillapítani a kedélyeket, és a BOE továbbra is az almás logós gyártó beszállítója marad. 

Várakozások szerint a BOE 6,1 colos LTPS OLED technológiájú paneleket szállít majd az alap iPhone 14-esekbe. Ipari elemzők úgy tudják, hogy az Apple az idei esztendőre vonatkozóan 90 millió kijelzőt rendel az iPhone 14 termékcsalád tagjaiba, és ebből a mennyiségből várhatóan 60 milliót szállít majd le a Samsung Display, 25 milliót az LG Display, 5 milliót pedig a BOE. Utóbbi vállalat eddig iPhone 12 és iPhone 13 kijelzőket gyártott az Apple-nek. 

Az Apple az elkövetkezendő években állítólag a teljes iPad szériát újgenerációs OLED kijelzővel kívánja felvértezni. A Samsung Display és az LG Display által szállítandó újfajta panelek a várakozások szerint vékonyabbak és könnyebbek lesznek az elődeiknél, melynek köszönhetően maguk a tabletek is kicsit vékonyabbak és alacsonyabb tömegűek lehetnek.

Jól értesült források szerint az iPadekbe szerelendő új kijelzők az eddigieknél nagyobb fényerővel bírnak majd, és egy speciális új bevonatnak köszönhetően jobban ellenállnak majd a különböző külső behatásoknak.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése