Brutális lesz az Apple VR headsete

Almás Pletykák   |   2021.11.29 - 08:29   |   Írta: L Ferenc   |   1786
29. nov Brutális lesz az Apple VR headsete

Igen komoly hardver kerül a gyártó fejen viselhető vadonatúj kütyüjébe.

Az elmúlt időkben rengeteg pletykát lehetett hallani azzal kapcsolatban, hogy az Apple a közeljövőben piacra fog dobni egy új viselhető eszközt, melyet az eddigi hasonló termékektől eltérően nem a fülünkbe vagy a csuklónkra, hanem a fejünkre kell majd helyezni. Igen, ez az a mind a mai napig meglehetősen titokzatos újdonság, mely a híradásokban rendszeresen VR (Virtual Reality) headset, illetve AR (Augmented Reality) headset néven szerepel. 

Az Apple ügyekben mindig kiválóan értesült iparági elemző, Ming-Chi Kuo legfrissebb információi szerint az új viselhető készülék fejlesztési munkálatai a legnagyobb rendben folynak, és amennyiben minden jól megy, akkor a kereskedelmi forgalmazás nagyjából egy év múlva, 2022 utolsó negyedévében kezdődik majd meg. 

Kuo úgy tudja, hogy a virtuális valóság, illetve kiterjesztett valóság eszköz egy önmagában használható berendezés lesz, vagyis nem kell majd okostelefont vagy számítógépet csatlakoztatni hozzá. Ennek jegyében brutális hardver kerül majd bele, ugyanis a Sonytól származó két darab 4K felbontású micro OLED kijelző meghajtásához igen komoly számítási teljesítményre van szükség.

Előzetes információk szerint a headsetben két processzor kap helyet. Ezek közül a fő egység körülbelül olyan teljesítményű lesz, mint a gyártó új Mac számítógépeiben szolgálatot teljesítő M1 chip, a mellette helyet kapó kiszolgáló chipkészlet pedig a szenzorokból érkező adatokat dolgozza majd fel. 

A nem kevesebb, mint nyolc optikai modult felvonultató szemüveg tömegét a kényelmes viselet érdekében igyekeznek a lehető legalacsonyabban tartani. A 200-300 grammosnak ígérkező headset várható ára kapcsán egyelőre igen nagy a szórás, míg egyesek 1000 dollár (327 ezer forint) körüli árról tesznek említést, pesszimista források szerint az indulóár akár 3000 dollár (981 ezer forint) magasságában is alakulhat. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése