Kimaradnak a várt funkciók az új AirPods Próból

Almás Pletykák   |   2022.07.06 - 13:52   |   Írta: L Ferenc   |   3333
06. júl Kimaradnak a várt funkciók az új AirPods Próból

Lássuk, melyek a legfrissebb pletykák AirPods Pro 2 fronton!

Az Apple 2016 végén rukkolt elő első TWS, vagyis True Wireless Stereo termékével, ami nem volt más, mint az AirPods. Ennek a középkategóriás fülhallgatónak aztán 2019 tavaszán érkezett meg a második generációja, amit aztán tavaly ősszel követett a harmadik nekifutás. 

2019 őszén az Apple egy magasabb kategóriás TWS készüléket is piacra dobott: a keresztségben AirPods Pro nevet kapott headset elsősorban eltérő designja és fejlett aktív zajszűrő technológiája terén tér el a mezei AirPodstól. Az AirPods Pro immár lassan három esztendős múltra tekinthet vissza, azonban megannyi korábbi pletykának ellentmondva az Apple mindeddig nem mutatta be a sokak által várva várt utódot. 

A hamarosan várhatóan végre hivatalosan is bemutatkozó újdonságról eddig azt pletykálták, hogy integrált pulzusmérővel és hőmérővel is rendelkezni fog, a legfrissebb híradások szerint viszont ezekről a funkciókról nyugodtan lemondhatunk. Mark Gurman, a Bloomberg hírügynökség Apple ügyekben mindig jól értesült elemzője szerint az Apple ugyan előrehaladott belső teszteket folytatott különböző pulzusmérős és hőmérős új fülesekkel, azonban mivel ezek vélhetően nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a két új funkció végül nem talál majd utat a kereskedelmi forgalomban debütáló végleges termékbe. 

Pletykák szerint az új Próban lévő wireless chip sokkal nagyobb tudású lesz, mint a jelenleg használatos H1 lapka, ami többek közt még jobb zajszűréssel, alacsonyabb fogyasztással és hosszabb üzemidővel kecsegtet. Várhatóan vadonatúj mozgásérzékelőket is kapunk majd, melyeknek köszönhetően új fitnesz tracking funkciók honosodnak majd meg a platformon. A töltőtok a várakozások szerint vízálló kivitelű lesz, vagyis hasonló, mint a harmadik generációs normál AirPods-ok tokja. 

Abban egyelőre csak bízni tudunk, hogy az új AirPods Pro ára nem emelkedik majd az aktuális generációhoz képest. Utóbbit jelenleg 100 ezer forintos hivatalos magyar listaáron jegyzik. A harmadik generációs AirPods 75 ezer forintba kerül, a második generációs verziójáért pedig 53 ezer forintot kérnek el.

Mark Gurman úgy tudja, hogy az új AirPods Próból kimaradó hőmérsékletmérő az Apple Watch Series 8-ba várhatóan bele fog kerülni, vagyis az almás logós gyártó új okosórája a Huawei smartwatch termékeihez hasonlóan képes lesz a hőmérséklet mérésére. A piaci elemző szerint ezenkívül egy a külső behatásoknak rendkívüli módon ellenálló változat is készül majd az Apple új okosórájából, melyet elsősorban extrém sportolóknak szánnak. 

A Watch Series 8 OLED technológiájú érintőpanelje a várakozások szerint 1,99 colos képátlóval fog rendelkezni, vagyis kicsit nagyobb méretű lesz, mint a 45 milliméteres Watch Series 7-ben található 1,9 colos kijlező. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése