Kicsit nagyobb lesz az idei új csúcs iPhone

Almás Pletykák   |   2022.07.18 - 08:12   |   Írta: L Ferenc   |   4914
18. júl Kicsit nagyobb lesz az idei új csúcs iPhone

Lássuk, hogy milyen méretű lesz a 2022-es modellévű Pro Max készülék!

Már csak kevesebb, mint 2 hónap van hátra az Apple idei csúcsmobiljainak hivatalos leleplezéséig, így aztán nem csoda, hogy szinte naponta új pletykák röppennek fel az új készülékekkel kapcsolatban. Nincs ez másképp most sem, amikor is a 2022-es non-plus-ultra kategóriás almás mobil, az iPhone 14 Pro Max méretről szólnak a híradások.

Jól értesült források szerint az Apple legnagyobb tudású és egyben legdrágább idei mobilja egész pontosan 160,71 milliméter hosszú, 78,78 milliméter széles, illetve 7,85 milliméter vastag lesz. Vagyis kis mértékben nagyobb lesz, mint a 160,8 milliméter hosszú, 78,1 milliméter széles, illetve 7,65 milliméter vastag aktuális nagyágyú, az iPhone 13 Pro Max. 

A megnövekedett méret miatt joggal feltételezhetnénk, hogy az akkumulátor kapacitása növekedni fog, azonban előzetes információk szerint erre nem igazán lehet számítani. Emlékeztetőül, a 6,7 colos képátlójú érintőkijelzővel szerelt iPhone 13 Pro Max energiaellátásáról egy 4352 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, mely az átlagnál jelentősen hosszabb üzemidőt tesz lehetővé. 

A design a tekintetben fog változni, hogy végre eltűnik a sokak által nem túlságosan kedvelt hatalmas notch, melynek helyét két kisebb szenzorsziget veszi majd át. A hatalmas kontrasztarányú és masszív fényerejű OLED panel frissítési frekvenciája az eddigi 10-120 Hz helyett már 1-120 Hz magasságában fog alakulni, melynek köszönhetően némileg csökkenhet a fogyasztás és növekedhet az üzemidő.

A minden körülmények mellett letaglózó sebességre a vadonatúj A16 Bionic chipset jelent garanciát, mely még a már eleve nem lassú A15 Bionicnél is nagyobb teljesítményűnek ígérkezik. A nagyobb tempóra szükség is lesz, többek közt amiatt is, mert várhatóan ez lesz az első olyan iPhone, melynek révén már nemcsak 4K, hanem akár 8K felbontású videók is készíthetők lesznek. Ugyancsak fontos változás, hogy a hátoldali főkamera felbontása 12 megapixelről 48 megapixelre növekszik, azonban várakozások szerint alaphelyzetben pixelösszevonásos 12 megapixeles képeket rögzít majd a kamera. 

Az iPhone 14 Pro Max tehát számos új fejlesztéssel kecsegtet, azonban a normál kivitelű nem Pro testvérmodellekből várhatóan nemcsak az új szenzorsziget, hanem az új chipkészlet és az új főkamera is ki fog maradni. 

Ami pedig az árakat illeti, nos a legfrissebb pletykák 100 dolláros növekményről tesznek említést, ami azt jelenti, hogy az iPhone 14 Pro Max alapára 1199 dollár magasságában fog alakulni. Az elődmodell, az iPhone 13 Pro Max Magyarországon jelenleg 465 ezer forintos indulóárral bír, mely összeg ellenében egy 128 GB flashmemóriás példány lehet a miénk. A csúcsot az 1 TB-os verzió jelenti, melyért nem kevesebb, mint 641 ezer forintos összeget kérnek el. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése