Minden amit még 2022-ben az Apple-től várunk - 1. rész

Almás Pletykák   |   2022.05.05 - 15:30   |   Írta: Hidasi Ákos   |   1785
05. máj Minden amit még 2022-ben az Apple-től várunk - 1. rész

A kétrészes cikksorozat első része, amiben listába gyűjtjük az Apple várható 2022-es újításait.

Az Apple már eddig is egy mozgalmas 2022-es évkezdést tudhat maga mögött az új Mac Studio, a Studio Display és sok egyéb újdonság bejelentésével. Az év hátralévő részében azonban még rengeteg minden vár ránk, többek között a vállalat legújabb generációs Mac gépei, amik az Apple saját gyártású szilíciumchipjeire való átállás közepette sok izgalmas újdonságokat tartogatnak, az iPhone 14-es széria, új dizájnok és funkciók, és még sok más. Ebben a kétrészes cikkben ezeket vesszük sorra.

 

Újratervezett MacBook Air

Az Apple egyik legjobban várt idén érkező újdonsága a teljesen megújult MacBook Air. Az új MacBook Air a pletykák szerint lapos kialakítású lesz, elhagyva a már-már ikonikus, elöl vékonyabb, hátul pedig egyre vastagabbá váló, kúpos kialakítást.

A megbízható Apple-elemző, Ming-Chi Kuo arról is beszámolt, hogy a 2022-es MacBook Air megjelenése után különböző színekben lesz elérhető, hasonlóan a 24 hüvelykes iMac színeihez, illetve szintén az iMachez hasonlóan az új MacBook Air is fehér kereteket és fehér billentyűzetet kap majd a hírek szerint. Olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy a MacBook Air az új MacBook Pro-hoz hasonlóan notch-ot kaphat, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy ez valóban megvalósul-e majd.

A processzor teljesítményét tekintve az új MacBook Air lesz az első Mac, amely a következő generációs M2 chipet használja majd. A Bloomberg értesülései szerint az M2 processzor ugyanannyi számítási maggal rendelkezik majd, mint az M1, viszont gyorsabban fog futni.

Az új MacBook Air megjelenését valamikor 2022 közepére tervezi az almás cég. A hírek szerint "valamivel" drágább lesz, mint a jelenlegi MacBook Air, aminek alapmodellje jelenleg 379.900 Ft-ért kapható.

Emellet az Apple egy új, belépő szintű MacBook Pro készüléken is dolgozik, amely ugyanezt az M2 chipet használja majd.

 

Biztosan érkezik az Apple Silicon Mac Pro

Nem meglepő módon az Apple Silicon átállás (vagyis az Intel processzorok lecserélése a gyártó saját szilíciumchipjeire) 2022-ben is folytatódik - és ez lehet az az év, amikor az átállás befejeződik. A Bloomberg szerint az Apple egy új, Apple Silicon által hajtott Mac Pro-t tervez. Ez a gép a jelenlegi Mac Pro méretének körülbelül a fele lehet majd a kialakítását tekintve.

Azt illetően is hallani lehetett pletykákat, hogy a vállalat az új Mac Pro bemutatását már a márciusi különleges eseményén megejtené, végül azonban ez mégsem így történt. John Ternus, az Apple alelnöke a következőket mondta a témában az esemény végén: „Így tehát már csak egyetlen dolog maradt: a Mac Pro, azt viszont egy másik napra tartogatjuk.”

Az új Mac Pro a pletykák szerint 20 vagy 40 számítási magos konfigurációban érkezik majd, amely 16 vagy 32 nagy teljesítményű magból és négy vagy nyolc nagy hatékonyságú magból áll majd össze. A GPU-opciók között állítólag 64 magos és 128 magos opciók is lesznek.

 

 

 

Új iMac (viszont nem lesz 27 hüvelykes változat)

Míg az Apple 2021 áprilisában bemutatta a teljesen új, 24 hüvelykes iMacet, a nagyobb, 27 hüvelykes iMac rajongói azóta is várnak az új 27 hüvelykes változatra. A 27 hüvelykes iMacet ugyanis az új Mac Studio és Studio Display megjelenését követően kivonták a forgalomból, árusítását beszüntették.

Bár az Apple egykor úgy hírlett, hogy dolgozik egy 27 hüvelykes iMac-en, amelyet az almás cég által gyártott szilíciumchip hajt, a 9to5Mac nemrég bejelentette, hogy mégsem érkezik 27 hüvelykes iMac a közeljövőben. Bár a vállalat valamikor a jövőben piacra dobhat egyet, nem számítunk rá, hogy ez a belátható jövőben bekövetkezne.

Viszont így sem maradunk új iMac nélkül, az Apple ugyanis keményen dolgozik a színes, 24 hüvelykes iMac új verzióján, amelyet az új M2 chip hajt majd. Ez a gép várhatóan valamikor 2022 folyamán jelenik meg, habár ennek pontos időpontjáról még nincsenek megbízható információk.

 

Újratervezett iPad Pro

 

Az iPad Pro 2021-ben figyelemre méltó frissítést kapott: az M1 chipre való áttéréssel a tabletek teljesítménye is jelentős növekedést mutat, valamint a mini-LED kijelző is említésre méltó fejlesztés a 12,9 hüvelykes modell esetében. Nem sokkal a 2021-es iPad Pro bejelentése után pedig elkezdtek keringeni a pletykák arról, hogy vajon mi várható a következő generációs modelltől.

A Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple egy újratervezett, üveg hátlappal rendelkező iPad Pro-t fejleszt. Ez a változtatás lehetővé tenné, hogy most először elérhető legyen az iPad Pro eszközökön a vezeték nélküli töltés, valamint a fordított vezeték nélküli töltés.

A fordított vezeték nélküli töltés lehetővé tenné, hogy egy vezeték nélküli töltéssel kompatibilis eszközt, például egy iPhone-t vagy AirPods-ot az iPad Pro hátlapjára helyezzünk, és ezáltal töltsük fel az adott eszközt. Végső soron az iPad Pro megosztaná a másik eszközzel a töltését.

Nemrég azonban kiderült, hogy az Apple visszavágta az iPad Pro újratervezésére vonatkozó terveit. A teljesen üveg hátlap helyett a vállalat egy nagyobb üveg Apple-logót tervez, amely támogatja majd a vezeték nélküli töltést.

Egy másik változás, amely állítólag a 2022-es iPad Próval érkezik, a mini-LED kijelzőtechnológia első alkalommal történő kiterjesztése a 11 hüvelykes iPad Próra. Ez az a kijelzőtechnológia, amely először a 12,9 hüvelykes iPad Próban jelent meg 2021-ben.

Ami a megjelenési dátumot illeti, az Apple az elmúlt években jellemzően az év első felében, általában tavasszal adta ki az új iPad Pro modelleket. Ez azonban idén egyelőre nem történt meg, így van rá esély, hogy a bemutatás dátuma nyárra vagy őszre csúszik.

 

Az Apple újdonságainak listája itt nem ér véget, kifejtése a cikk második felében folytatódik, amiben szó esik az új iPhone szériáról, a legújabb Apple Watch generációról és az Air Pods Pro 2-ről is.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése