Kínai kijelzők kerülnek az iPhone 14-esekbe

Almás Pletykák   |   2022.04.22 - 08:37   |   Írta: L Ferenc   |   1241
22. ápr Kínai kijelzők kerülnek az iPhone 14-esekbe

Az új készülékekbe részben BOE eredetű érintőpaneleket fognak szerelni.

Iparági források arról számoltak be, hogy az Apple új beszállítói szerződést kötött a BOE-vel. Az amerikai vállalat és kínai partnere állítólag 50 millió jüanos, vagyis átszámítva mintegy 2,7 milliárd forintos összegről szóló megállapodást írt alá egymással. 

A szerződés értelmében a BOE szállítja majd az iPhone 14 alapmodellbe szerelendő 6,1 colos képátlójú OLED érintőkijelzők mintegy 25 százalékát. A komolyabb képalkotó technológiával szerelt iPhone 14 Pro, illetve a nagyobb, 6,7 colos képátlójú kijelzővel szerelt iPhone 14 Max, illetve iPhone 14 Pro Max paneljeit várakozások szerint továbbra is csak és kizárólag a dél-koreai LG és Samsung szállítja majd az Apple részére.

Ez lesz az első olyan alkalom, amikor is a BOE az iPhone-ok aktuális generációjába gyárt majd kijelzőt. A BOE régi partnere az Apple-nek, az eddigiekben azonban csak előző generációs okostelefonokba szállított paneleket, illetve a szervizek számára gyártott cserekijelzőket. 

A BOE nemcsak az idén ősszel érkező új iPhone 14-be gyárt majd kijelzőket, hanem a jövőben debütáló új iPad tabletekbe és Macbook számítógépekbe is szállítani fog OLED paneleket. A jelentős mértékű új Apple szerződések miatt a BOE komoly fejlesztéseket hajt végre a Szecsuánban található B16-os üzemében. 

Jelentések szerint szárnyal a BOE OLED üzletága: a kínai vállalat éves szinten 60 millió OLED panelt gyárt, ami 60 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, illetve azt, hogy a világpiacon a BOE immár az előkelő második helyet foglalja el a régóta domináns szerepet játszó Samsung mögött. 

Az Apple várhatóan szeptemberben leplezi majd le 2022-es évjáratú új csúcsmobiljait. Az 5,4 colos OLED kijelzőt felvonultató iPhone 13 mini a nem túl jó eladási mutatók miatt várhatóan nem kap utódot, így a 6,1 colos méretű iPhone 14 lesz az új termékcsalád alapmodellje. iPhone 14 Max néven érkezhet a 6,7 colos képátlójú kijelzővel és dupla kamerával felvértezett vadonatúj modell, a non-plus-ultra kategóriát pedig a 6,7 colos OLED-es és tripla hátsó kamerás iPhone 14 Pro Max jelenti majd. 

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, az összes új készülék kijelzője 120 Hz-es frissítésű lesz, és míg a 14 és a 14 Max esetében marad a régimódi notch, addig a Pro verziók esetében újfajta, két részre osztott kijelzőszigetre vált az Apple.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése