Íme, ilyen lesz a négy új iPhone 14

Almás Pletykák   |   2022.04.19 - 08:32   |   Írta: L Ferenc   |   4972
19. ápr Íme, ilyen lesz a négy új iPhone 14

Vázoljuk, hogy hogyan festenek majd a gyakorlatban az őszi újdonságok.

Az Apple legutóbb tavaly ősszel mutatott be felsőkategóriás okostelefonokat, konkrétan a szuperkompakt iPhone 13 minit, az arany középutas iPhone 13-at, a szuper kamerás iPhone 13 Prót és a hatalmas kijelzős non-plus-ultra kategóriás iPhone 13 Pro Maxet. Legközelebb várhatóan idén ősszel kerül majd sor hasonló termékbemutatóra, amikor is lehull majd a lepel a sokak által várva várt iPhone 14 termékcsaládról. 

Utóbbi széria tagjairól jó ideje rengeteg pletykát lehet hallani, most pedig érkezett egy vadonatúj felvétel, mely igencsak beszédes formában vázolja számunkra, hogy körülbelül mire számíthatunk a 14-es sorozattól. A fotón olyan fém öntőformák láthatók, melyek segítségével iPhone 14-es tokokat fognak gyártani:

Ily módon újfent igazolást nyert az a pletyka, melyek szerint a nem túl jó eladási mutatók miatt az iPhone 12 mini, illetve az iPhone 13 mini idén nem kap utódot, vagyis nem lesz iPhone 14 mini. Magyarul 2022-ben nem kapunk szuperkompakt új almás mobilt, az 5,4 colos OLED panellel szerelt mini sorozat egyszerűen véget ér. Nem tudni, hogy az iPhone 13 mini meddig marad majd gyártásban – a gyártás leállítását követően már a nemrégiben leleplezett új iPhone SE lesz a legkisebb almás telefon, melynek erősen limitált szolgáltatási köre azonban sokakat elriaszt a vásárlástól.

Az úgymond teljes értékű új iPhone-ok közül az iPhone 14 lesz a legkisebb és egyben legolcsóbb modell, melynek hátoldalán a jól megszokott módon két kamera található. Ehhez hasonlóan szintén 6,1 colos kijelzőt vonultat majd fel az iPhone 14 Pro, melynek hátán már három képalkotó egység teljesít szolgálatot. A fenti képen bal oldalon látható két újdonság közös vonása a 6,7 colos hatalmas érintőpanel, azonban míg a Pro jelzés nélküli, várhatóan Max néven támadó kivitel csak kettő-, addig a Pro modell három hátlapi kamerát vonultat fel. Lényeg a lényeg, hogy hamarosan már csak kétféle méret közül választhatunk: már csak 6,1 és 6,7 colos új iPhone-ok lesznek kaphatóak. 

Jó hír, hogy az iPhone 14 és az iPhone 14 Max is 120 Hz-es frissítésű kijelzőt fog kapni, ezek az olcsóbb modellek azonban várhatóan még a régimódi kijelzőszigettel lesznek "megáldva". Az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max előreláthatólag újfajta, két részre osztott notchot fog kapni, és egyes források szerint elképzelhető, hogy csak ebben a két drágább telefonban lesz újgenerációs A16-os chipset. Vagyis az iPhone 14 és az iPhone 14 Max vásárlóknak ezek szerint be kell érniük az eggyel korábbi A15-os processzorral. 

Az A16-ban rejlő extra számítási teljesítményre többek közt az új 8K felbontású videófelvevő miatt is szükség lesz a drágább új iPhone-okban. A főkamera vadonatúj 48 megapixeles szenzort kap, melynek révén kiváló minőségű 12 megapixeles pixelösszevonásos felvételeket lehet készíteni, és várakozások szerint a digitális zoom is sokat fog fejlődni. A riválisok által már jó ideje előszeretettel használt és igen komoly optikai zoomot biztosító periszkóp kamera idén sajnos még nem érkezik meg, azonban iparági források arról számoltak be, hogy a jövőre támadó iPhone 15-ösök közül a Pro készülékek már ilyen telefotó egységgel lesznek felszerelve. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése