Erre számítunk az Apple-től szeptember 15-én – 3. rész

Almás Pletykák   |   2020.09.09 - 13:38   |   Írta: ARPII   |   1200
09. szept Erre számítunk az Apple-től szeptember 15-én – 3. rész

Egyelőre sok a kérdőjel.

Az Apple általában szeptemberben lep meg minket az új iPhone és Apple Watch felhozatallal, ez úgy néz ki, hogy idén sem lesz máshogy, ugyanis bejelentettek egy eseményt szeptember 15-re. Ez kevesebb mint egy hétre van csak tőlünk, ami kicsit szokatlan, mármint a kései bejelentés.

 

Ez bizonyára a koronavírus miatt lehet, hiszen ilyen nehéz időkben nem könnyű senkinek sem előre tervezni. Mark Gurman egy Twitter posztban osztotta meg gondolatait, miszerint az új iPhone bemutatására még októberig várnunk kell, most pedig csak az Apple Watch-ról és az iPad-ről lesz szó. Emellett egy megbízhatóbb forrás, Jon Prosser is Tweetelt arról, hogy ne számítsunk jövőhéten iPhone-ra. Nos, reméljük, hogy nem lesz igazuk, és már jövőhéten megláthatjuk az új mobilokat, és csak a megjelenést tolja majd el a kupertínói cég.

 

A WWDC mellett, sajnos ez az esemény is teljesen online lesz, ezzel is előtérbe helyezve a biztonságot, illetve a szoftver bemutató is nagyon látványosra sikeredett az élő jelenlét hiánya mellett is. Mi most összeszedtünk Nektek mindent, ami várható lesz ezen az eseményen, az viszont hogy ténylegesen mik mutatkoznak be, majd csak akkor derül ki élesben.

 

iPhone 12

 

Idén ősszel szinte biztos hogy négy féle iPhone érkezik majd, azonban lehet hogy nem szeptemberben, ugyanis ahogy korábban említettük a bemutatón nem biztos hogy szerepel majd az Apple okostelefonja, ezt több forrás is megerősítette. Mindenesetre a négy készülék a következőképpen áll majd össze, két szimpla iPhone 12, egy kisebb 5,4 colos iPhone 12, és egy nagyobb 6,1 colos iPhone 12 (Plus/Max). Ezek mellett érkezik majd két Pro modell is, a 6,1 colos iPhone 12 Pro, és az óriási 6,7 colos iPhone 12 Pro Max. A két csúcskészülék több téren is különbözik majd a sztenderd verziótól, a legnagyobb változás a 120Hz-es ProMotion kijelző lesz.

Valamint a kamerák terén is lesz majd különbség a modellek között. A hátlapon ugyanis alapesetben kettő szenzor lesz majd a sztenderd modelleken, egy 12MP-es széles, és egy 12MP-es ultraszéles szenzor. Ezen felül a Pro modellek megkapják a 12MP-es telefotó lencsét is, ahogyan egy extra LiDAR szkennert is. Utóbbit már láthattuk korábban az új iPad Pro-ban is, ami a mélységérzékelésben segíti az eszközt, ezzel is növelve az AR alkalmazások nyújtotta élményt.

Videós téren is történik majd előrelépés a 11-es szériához képest, ugyanis most már 4K felbontás mellett is készíthetünk 120, illetve akár 240fps-es lassított felvételeket is. Emellett az éjszakai mód is javulhat, ahogyan a zajcsökkentés is.

 

Az előlapon a már jól megszokott notch is összemehet végre, amivel több helyünk marad majd az értesítéseinknek, és egyéb más ikonoknak. Korábban arról is szó esett, hogy a cég a kávákba rejtené el a TrueDepth szenzorokat, amikkel akár teljesen eltűnhetett volna a szenzorsziget, erre azonban még várnunk kell pár évet.

Idén nem marad ki a repertoárból az 5G sem, ugyanis az Apple már több komponenssel kapcsolatban is megegyezett a Qualcomm-mal. Ugyan az 5G már szinte nem is kérdéses, hogy belekerül az összes eszközbe, az még mindig nem tisztázott, hogy mindegyik modell támogatja majd a 6GHz alatti tartományt és a milliméteres hullámokat is, vagy utóbbi csak bizonyos modellek számára lesz majd elérhető.

Minden eddig említett dolgot az A14-es processzor lát majd el, amiben dupla annyi tranzisztor lesz, mint a tavalyi A13-ban. Emellé 4GB RAM-ot kapunk majd a sima, és 6GB RAM-ot a Pro modellek esetében. A belső tárhely pedig 128 és 256GB lesz, a Pro szériánál pedig az 512GB-os lehetőség sem kizárt.

Ami a külső megjelenést illeti, az új mobilok elhagyják majd az eddigi lekerekített dizájnt, és átvándorolnak egy sokkal indusztriálisabb szögletes fém házba, amit két oldalról üveg takar majd. A Pro modellek esetében a fém ház rozsdamentes acélból, míg a sztenderdeknél alumíniumból lesz. Ami pedig a dobozt illeti, a vásárlók lehet hogy nem kapnak majd fülhallgatót, vagy akár töltőt sem, ezzel is óvva a környezetet, és csökkentve az Apple kiadásait.

 

A 12-es széria 4 modellje jobban szétbontja majd az árazást, lehetőséget adva ezzel a vásárlóknak a tökéletes készülék megtalálására. Elsőként nézzük az 5,4 colos iPhone 12-őt, aki $649-ról (kb.: 197 000 Ft) indul majd, őt követve pedig szorosan következik a 6,1 colos iPhone 12 (Plus/Max) $749-al (kb.: 227 000 Ft). A Pro modellek már sokkal többe kerülnek majd, kezdve az 6,1 colos iPhone 12 Pro-val, akinek az ára $999-ról (kb.: 303 000 Ft) indul majd, míg a legolcsóbb iPhone 12 Pro Max-ért $1 099-t (kb.: 334 000 Ft) kell majd letennünk az asztalra, ha pedig a legnagyobb tárhelyet szeretnénk, akkor akár $1 399-t (kb.: 425 000 Ft) is fizethetünk majd. Ezek természetesen az amerikai árak, és nem tartalmaznak semmilyen adót, vagy egyéb költséget, így ezekre nyugodtan rászámolhatunk még.

 

Apple Silicon

 

Még idén, a WWDC alatt hangzott el, hogy az Apple nem tervez Apple Silicon alapú Mac-et bemutatni 2020 vége előtt. Ez az átállási folyamat ugyanis nagyjából két évet vesz majd igénybe, az iPhone pedig túl nagy szám ahhoz, hogy egy ilyen szintén nagyobb horderejű változást mutassanak be mellette.

Persze semmi sem kizárt, így érhetnek még minket meglepetések szeptember 15-én. Hiszen, ahogy korábban írtuk, az iPhone-ok bemutatója talán egy külön eseményen lesz, októberben, így maradhatna hely a Mac számára. Azonban a legvalószínűbb szcenárió az, hogy az almás cég egy külön eseményt szentel majd az Apple Silicon alapú gépeinek.

 

Ne felejtsétek el, hogy ez egy három részes cikksorozat harmadik része, így ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mivel készülhet még jövőhéten az Apple, akkor kattintsatok erre a linkre! Ti mit vártok a jövőheti Apple eseménytől, szerintetek akkor lesznek bemutatva az új iPhone-ok? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése