Megelőzte a Galaxy Note 20 Ultra az iPhone 11 Pro Maxot egy sebességteszten

Tesztek   |   2020.09.10 - 14:14   |   Írta: ARPII   |   2913
10. szept Megelőzte a Galaxy Note 20 Ultra az iPhone 11 Pro Maxot egy sebességteszten

Legyőzték a bajnokot.

Hála a remek szoftvernek, RAM kezelésnek és az A13 Bionic lenyűgöző sebességének, az Apple eddig nem igazán talált magának kihívót az iPhone 11 Pro Max-szal szemben. Ritka, hogy bármelyik csúcskategóriás Android telefon megverje, vagy akár megközelítse az iPhone-t, a legutóbbi sebesség tesztek a Galaxy Note 20 Ultra-val azonban érdekes eredményeket hoztak, ami mindenkit meglepett. A videót a PhoneBuff csapata készítette, akik már profik ilyen téren, a tesztet pedig Ti is megnézhetitek itt.

 

A gárda mindig egy két körös versenyt készít elő, ahol a mobiloknak az első fordulóban 16 darab alkalmazást kell megnyitniuk, majd a másodikban ezeket újra előhívni, ezúttal viszont RAM-ból. Az első kör nem is kérdéses, hogy az iPhone-é, itt szinte minden alkalmazást hamarabb nyitott meg, néha fordult csak elő, hogy a Samsung kerekedett volna felül, nagy eltérés viszont nem volt. Az első forduló végén ugyanis az iPhone 11 Pro Max 1 perc 52 másodperccel végzett, míg a Galaxy Note 20 Ultra két másodperrcel lemaradva, 1 perc 54 másodperccel ért be a célba.

A második körben azonban gyökeresen megváltoztak a szerepek, a Galaxy ugyanis látványosan átvette a vezetést. Ez nem is meglepő, ugyanis az iPhone 11 Pro Max 4GB RAM-jához képest, neki 12GB friss LPDDR5-ös RAM-ja van. Az iPhone csak az alkalmazások egy részét tudta memóriában tartani, így többnél is előfordult, hogy teljesen előről kellett őket betölteni, míg a Note-nál ez éppen ellenkezően volt. Hála a sok RAM-nak, ő szinte az összes appot meg tudta tartani, így elképesztő mennyiségű időt vert rá az iPhone-ra. A második forduló eredményei a következőek lettek:

 

  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra – 46 másodperc
  • iPhone 11 Pro Max – 1 perc 0 másodperc

 

Ez egy igencsak szignifikáns eltérés, nem századmásodpercekről beszélhetünk, hanem közel negyed percről. Azonban azt se felejtsük el, hogy a Samsung négyszer annyi RAM-ot használ, mint az Apple, ráadásul a Note 20 Ultra nem is olyan régen jelent meg, így kíváncsiak leszünk az őszi számokra is, amikor az iPhone 12 Pro Max-ra kerül a sor.

Ti mit gondoltok az eredményekről, szerintetek számítanak az ilyen tesztek? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: WCCFTECH

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése