Erre számítunk szeptember 15-én az Apple-től – 2. rész

Almás Pletykák   |   2020.09.09 - 13:17   |   Írta: ARPII   |   1332
09. szept Erre számítunk szeptember 15-én az Apple-től – 2. rész

Izgalmas eseménynek ígérkezik.

Az Apple általában szeptemberben lep meg minket az új iPhone és Apple Watch felhozatallal, ez úgy néz ki, hogy idén sem lesz máshogy, ugyanis bejelentettek egy eseményt szeptember 15-re. Ez kevesebb mint egy hétre van csak tőlünk, ami kicsit szokatlan, mármint a kései bejelentés.

 

Ez bizonyára a koronavírus miatt lehet, hiszen ilyen nehéz időkben nem könnyű senkinek sem előre tervezni. Mark Gurman egy Twitter posztban osztotta meg gondolatait, miszerint az új iPhone bemutatására még októberig várnunk kell, most pedig csak az Apple Watch-ról és az iPad-ről lesz szó. Emellett egy megbízhatóbb forrás, Jon Prosser is Tweetelt arról, hogy ne számítsunk jövőhéten iPhone-ra. Nos, reméljük, hogy nem lesz igazuk, és már jövőhéten megláthatjuk az új mobilokat, és csak a megjelenést tolja majd el a kupertínói cég.

 

A WWDC mellett, sajnos ez az esemény is teljesen online lesz, ezzel is előtérbe helyezve a biztonságot, illetve a szoftver bemutató is nagyon látványosra sikeredett az élő jelenlét hiánya mellett is. Mi most összeszedtünk Nektek mindent, ami várható lesz ezen az eseményen, az viszont hogy ténylegesen mik mutatkoznak be, majd csak akkor derül ki élesben.

 

iPad, vagy iPad Air

 

Egy ideje rebesgetik már, hogy az Apple talán bemutat majd egy új iPad-et, erre pedig két teória is született. Az első lehetőség egy 10,8 colos nyolcadik generációs sztenderd iPad, illetőleg egy kicsit valószínűbb választás lehet az iPad Air 4. Amennyiben utóbbi mellett döntenek, az esetben egy erősebb készülékre számíthatunk, mint egy sima iPad esetében.

A legfőbb változás a megjelenést érinti majd, ami a pletykák szerint az lesz, hogy a cég közelebb hozza majd az eszközt az iPad Pro-hoz. A szögletes kialakítás a vékony kávákkal egy új kijelzőtechnológiával is párosulhat majd, amit az iPad Pro-ban már korábban láthattunk, ez pedig nem más mint a Liquid Retina.

A vékonyabb káva miatt valószínű, hogy az idei iPad is TrueDepth kamera rendszert kaphat majd, aminek hála elhagyhatja a TouchID-it és áttérhet a modernebb FaceID-ra. Ez azonban egy költséges váltás lenne, így erre ne vegyünk feltétlenül mérget. Egy másik iPad Pro-hoz hasonló váltás lehet a Lightning port elhagyása az USB-C miatt, amivel még több eszközt támogathatna az új iPad. Az előbbi változás kihatna az Apple Pencil-re is, hiszen így már csak a második generációs modellel lenne kompatibilis az iPad, ami vezeték nélküli töltést is jelentene a hátlapon.

Mindezek természetesen befolyásolnák az árazást is, ami így nagyjából $649-ról (kb.: 197 000 Ft) indulna, Ming-Chi Kuo szerint azonban ez a modell megmaradna egy olcsóbb, jobban árazott terméknek, hogy több ember számára lehessen elérhető.

 

Ne felejtsétek el, hogy ez egy három részes cikksorozat második része, így ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mivel készülhet még jövőhéten az Apple, akkor kattintsatok erre a linkre! Ti mit vártok a jövőheti Apple eseménytől, szerintetek akkor lesznek bemutatva az új iPhone-ok? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése