Erre számítunk az Apple-től szeptember 15-én – 1. rész

Almás Pletykák   |   2020.09.09 - 13:04   |   Írta: ARPII   |   1763
09. szept Erre számítunk az Apple-től szeptember 15-én – 1. rész

Izgalmasnak ígérkezik az esemény.

Az Apple általában szeptemberben lep meg minket az új iPhone és Apple Watch felhozatallal, ez úgy néz ki, hogy idén sem lesz máshogy, ugyanis bejelentettek egy eseményt szeptember 15-re. Ez kevesebb mint egy hétre van csak tőlünk, ami kicsit szokatlan, mármint a kései bejelentés.

 

Ez bizonyára a koronavírus miatt lehet, hiszen ilyen nehéz időkben nem könnyű senkinek sem előre tervezni. Mark Gurman egy Twitter posztban osztotta meg gondolatait, miszerint az új iPhone bemutatására még októberig várnunk kell, most pedig csak az Apple Watch-ról és az iPad-ről lesz szó. Emellett egy megbízhatóbb forrás, Jon Prosser is Tweetelt arról, hogy ne számítsunk jövőhéten iPhone-ra. Nos, reméljük, hogy nem lesz igazuk, és már jövőhéten megláthatjuk az új mobilokat, és csak a megjelenést tolja majd el a kupertínói cég.

 

A WWDC mellett, sajnos ez az esemény is teljesen online lesz, ezzel is előtérbe helyezve a biztonságot, illetve a szoftver bemutató is nagyon látványosra sikeredett az élő jelenlét hiánya mellett is. Mi most összeszedtünk Nektek mindent, ami várható lesz ezen az eseményen, az viszont hogy ténylegesen mik mutatkoznak be, majd csak akkor derül ki élesben.

 

Apple Watch 6

 

Az Apple Watch 5 után idén megkapjuk a 6-os szériát is, ami ismételten nagy reményekkel kecsegtet. Először is beszéljünk az anyaghasználatról, ami idén talán kedvezhet a pénztárcánknak, ugyanis az Apple 2020-ban talán műanyag házzal is kínálhat majd Apple Watch-ot számunkra, az eddigi fém és kerámia opciók mellé. Itt akár egy teljesen új modellről is beszélhetünk, nem csak egy másik borításról, ami azok számára lehet érdekes, akik szeretnék kipróbálni az Apple Watch-ot, de nem szeretnének sokat költeni. Ezután pedig ha tetszik nekik a termék, akkor úgyis váltanak majd a komolyabb verzióra, ami az Apple malmára hajtja a vizet. Emellett akár a gyerekeket is célozhatják ezzel a modellel, ami a WatchOS 7 „Gyerek Módjával” ideális választás lehet.

Arról is szó esett már korábban, hogy az Apple elhagyná az OLED kijelzőtechnológiát, és MicroLED-re váltana üzemidő növelés céljából. Ez azonban idén még kevésbé esélyes, a piaci szakértők ugyanis azt mondják, hogy erre még várnunk kell egészen 2023-ig. Egy új típusú akkumulátor viszont már annál valószínűbb, erre pedig szükség is lesz, hiszen az új operációs rendszernek hála már az alvásunkat is figyelhetjük majd, így a töltés reggelre marad majd.

 

Ugyan évről-évre emlegetik a vér oxigén szint mérést az Apple Watch-nál, de idén talán tényleg megérkezik majd ez az igen hasznos funkció, ami hasznát veheti a hátlapon már eddig is adott szenzornak. A problémát valószínűleg a hatósági bevizsgálás és hitelesítés jelenti, így emiatt csak drukkolni tudunk az Apple-nek.

Az árat illetően sajnos semmilyen információt nem lehet találni az interneten, azonban azt biztosan állíthatjuk, hogy a műanyag házas Apple Watch (már ha lesz ilyen modell) olcsóbb lesz mint a jelenlegi belépő szintű modell, ami 154 990 Ft-ba kerül kis hazánkban.

 

AirTags

 

A Tile lehetséges kihívója, a régóta várt AirTags is idén debütálhat, ősszel. Ez a kis eszköz különböző tárgyakhoz lesz csatolható, táskákhoz, kulcsokhoz és így tovább. A segítségével pedig könyebb lesz majd megtalálni őket, ha netalántál elvesznének, ezt pedig a Find My (Lokátor) appon belül tehetjük majd meg.

Az alkalmazás akár kiterjesztett valósággal is segíthet nekünk megtalálni az elvesztett tárgyunkat, egy lufi segítségével, ezt pedig az iPhone vagy iPad-ünk kijelzőjén láthatjuk majd a tárgy fölött, ha már közel értünk hozzá.

 

Versenytársaival ellentétben, az AirTags a Bluetooth-on kívül más technológiákat is felhasznál majd a lokalizálásban. Ha egy viszonylag forgalmas helyen vesztettük el az említett tárgyat, akkor az arra járók iPhone-ja venni fogja az eszköz titkosított jelét, ami iCloud-on keresztül jelezhet majd a felhasználónak. Ennek hála akár úgy is megtalálhatjuk majd elveszett értékeinket, ha az azokon lévő AirTag nem fog semmilyen GPS jelet.

Külsőleg nem tudunk sokat a kis kütyüről, még azt sem hogy vajon kicsi lesz-e. Egy az iOS forráskódjában talált kép alapján egy kör alakú Apple logóval ellátott eszközre számíthatunk, azonban előfordulhat, hogy ez csak a kütyü alkalmazásban lévő ikonja, és nem hordoz különösebb jelentést.

 

Az árral kapcsolatban sajnos nincsenek információink, azonban tekintve azt, hogy egy Tile nyomkövető körülbelül $25 és $35 (7 600 Ft – 10 600 Ft) között mozog, és kevesebb funkcióval bír, azon sem lepődnénk meg, ha az Apple sokkal feljebb árazná a saját eszközét.

 

Ne felejtsétek el, hogy ez egy három részes cikksorozat első része, így ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mivel készülhet még jövőhéten az Apple, akkor kattintsatok erre a linkre! Ti mit vártok a jövőheti Apple eseménytől, szerintetek akkor lesznek bemutatva az új iPhone-ok? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése