5 rejtett funkció az Aktivitás appban

Tippek és trükkök   |   2020.07.27 - 17:13   |   Írta: ARPII   |   3676
27. júl 5 rejtett funkció az Aktivitás appban

Hasznos tippek és trükkök.

Első ránézésre egyszerűnek tűnhet az Aktivitás alkalmazás. Tulajdonképpen csak egy naptár, ami nyomon követi a napi „aktivitás köreinket”. Azonban ha egy kicsit a mélyére ásunk a dolgoknak, akkor sok titkos funkciót fogunk találni. Mi most elhoztunk Nektek párat a legjobbak közül, nézzük is!

 

Nézzük meg az összes elégetett kalóriánkat, nem csak az aktívakat

Az alapbeállítások szerint, az Aktivitás app csak az aktív kalóriáinkat mutatja, ami kevesebb mint az összesen elégetett. Erre jöhetne a kérdés, hogy miért, a válasz pedig egyszerű. A testünk ugyanis akkor is égeti a kalóriákat, amikor éppen nem csinálunk semmit, például a kanapén ülünk, így tartva minket életben. A gyűrűk célja, hogy mozgásban tartsanak minket, és hogy sportoljunk, így az Apple csak az aktívan elégetett kalóriákat mutatja, hogy valósabb képet tudjon elénk festeni, és hogy mozgásra sarkalljon minket.

Emellett viszont még láthatjuk a passzívan elégetett kalóriával megtoldott összes aznapi elégetett kalóriánkat is az Aktivitás alkalmazásban. Egyszerűen csak nyomjunk rá valamelyik napi gyűrűnkre a naptárban. Ezután húzzuk balra az ujjunkat a mozgási diagramon, hogy felfedjük az összesen elégetett kalóriánkat.

 

Nézzük meg hogy mennyit haladt előre az aktivitásunk hetente, havonta, és évente

Az alkalmazás alapértelmezetten csak napi gyűrűkre lebontva mutatja számunkra az adatokat, ami a legtöbb embernek elég, azonban ha egy komolyabb edzésbe, vagy sportolásba kezdünk, akkor kevés lehet.

Szerencsére ezt is át lehet állítani, heti, havi és éves nézetbe is, ehhez azonban alkalmazást kell váltanunk. Az Egészség app Ma fülén belül koppintsunk az Aktivitás panelre, itt találjunk majd a mozgási, sportolási, és állási céldiagrammjainkat. Ez hasonlatos ahhoz, amit az Aktivitás appban láthatunk, egy nagy különbséggel, itt megkapjuk a heti, havi és éves füleket az alkalmazás tetején, amikkel válthatunk a nézetek között. Így most már jobban össze tudjuk hasonlítani az előrehaladásunkat időről-időre.

 

Nézzük meg, melyik nap regisztráltunk edzést

A zöld gyűrű jelöli számunkra, hogy mennyit mozogtunk aktívan, ez viszont nem azt jelenti, hogy regisztráltunk volna edzést is. Az Apple fitness világában ugyanis az „exercise” és a „workout”  szavak nem egyeznek meg. Akkor ugyanis amikor a szívverésünk jelentősen megemelkedik, akkor ezt az alkalmazás „exercise”-nak (aktív mozgásnak) minősíti, még akkor is, hogyha nem jeleztük neki, hogy Mi most edzünk.

Ennek ellenére különbséget lehet tenni a kettő között, vagyis hogy mikor regisztráltunk edzést egy adott nap, és mikor nem. Az olyan napok ugyanis, amikor edzettünk, zöld ponttal vannak jelölve az aktivitási gyűrű jobb felső sarkában.

 

Nézzük meg, hogyan változott a mozgási célunk

Ennek a megtekintéséhez lépjünk Naptár nézetbe a History fülön belül. (Itt előfordulhat, hogy kétszer kell a History fülre kattintanunk, hogy visszajussunk.) Most húzzuk jobbra az ujjunkat a naptáron és tartsuk lenyomva, így ki lesznek emelve a mozgás gyűrűink. Ezután láthatjuk majd a mozgási céljainkat a naptár mellett bal oldalon. (Emellett egy százalékot is láthatunk majd, ami azt mutatja, hogy ezek mennyit változtak az előző héthez képest.)

 

Nézzük meg mennyit edzettünk és hány kalóriát égettünk el egy hónap során

Az edzés fül egy kronologikus listában tárolja számunkra minden egyes edzésünket, kezdve a legutóbbival. Ez egy kicsit zavaró lehet, ha sok ilyet regisztrálunk.

Szerencsére a Fitness alkalmazás havi összefoglalót is kínál számunkra, ezt a bal felső sarokban az évre (2020) kattintva érhetjük el. Itt látni fogjuk az összes edzésünket, az azzal töltött időt és az elégetett kalóriákat is egy adott hónapban.

 

Ezek voltak a mi tippjeink és trükkjeink az Aktivitás alkalmazással, ne feledjétek hogy ez egy kétrészes cikksorozat első fele, így ha szeretnétek még több érdekes funkciót megtudni, akkor azt ezen a linken megtehetitek. Amennyiben pedig lehagytunk volna valamit a listáról az esetben írjátok meg nekünk a Ti saját tippjeiteket és trükkjeiteket kommentben!

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése