Így telepítheted vissza az iOS 13-at az iOS 14 béta helyére

Tippek és trükkök   |   2020.07.19 - 23:01   |   Írta: N Marcell   |   7004
19. júl Így telepítheted vissza az iOS 13-at az iOS 14 béta helyére

Ha meguntad, vagy mégsem szeretnél egy béta állapotban lévő szoftvert futtatni: itt vagyunk, segítünk.

Ha telepítetted az iOS 14 bétáját, de meguntad, vagy túlságosan megbízhatatlan a béta jellege miatt, akkor ez a cikk neked íródott, mivel most megmutatjuk, hogyan állíthatod vissza az iPhone-od operációs rendszerét az előző verzióra. Szerencsére nem túl bonyolult procedúra.

Fontos! Ha az Apple Watch-otokat is frissítettétek a watchOS 7-re az iOS 14 mellett, akkor az iOS 13 visszatelepítése után az órát nem fogjátok tudni használni!

Az iOS 13 visszatelepítése

Ehhez az iPhone vagy iPad visszaállítására lesz szükség, méghozzá egy korábbi, iOS 13-as biztonsági mentésből. Ilyennel minden bétázónak rendelkeznie kellene, hiszen a biztonsági mentés készítése az első (és talán legfontosabb) lépése a fejlesztés alatt álló szoftverek kipróbálásának. Ha mégsem csináltatok biztonsági mentést, akkor számítsatok rá, hogy az iOS 13 visszatelepítése után az eszköz gyári állapotba fog visszakerülni, és a rajta lévő adatok elvesznek.

  1. Csatlakoztassátok az iPhone-t vagy iPadet egy Machez vagy PC-hez, USB-n keresztül.
  2. Az alábbi lehetőségek közül válasszátok ki a nektek szükségeset, és azt használva állítsátok az eszközötök Recovery (visszaállítási) módba.
    1. FaceID-s iPad Pro esetén: gyorsan nyomjátok meg, majd engedjétek el a hangosító gombot. Utána tegyétek ugyanezt a halkító gombbal. Nyomjátok le, és tartsátok lenyomja a bekapcsológombot – az eszköz egy kis idő elteltével újra fogja indítani magát. Tartsátok továbbra is lenyomva a gombot, egészen addig, amíg a tablet be nem lép Recovery módba.
    2. iPhone 8, vagy újabb iPhone esetén: gyorsan nyomjátok meg, majd engedjétek el a hangosító gombot. Utána tegyétek ugyanezt a halkító gombbal. Tartsátok lenyomva az (oldalsó) bekapcsológombot addig, amíg az eszköz újraindul, és belép a Recovery módba.
    3. iPhone 7, iPhone 7 Plus vagy 7-ik generációs iPod Touch esetén: nyomjátok le, és tartsátok lenyomva egyszerre a bekapcsoló és a halkító gombokat. Ne engedjétek el őket még akkor sem, amikor megjelenik az Apple logó! Addig tartsátok lenyomva, amíg fel nem tűnik a Recovery mód a kijelzőn.
    4. Home gombos iPad, iPhone 6s, vagy régebbi iPhone, 6-ik generációs, vagy régebbi iPod Touch esetén: nyomjátok le, és tartsátok lenyomva egyszerre a bekapcsoló és a Home gombokat. Ne engedjétek el őket még akkor sem, amikor megjelenik az Apple logó! Addig tartsátok lenyomva, amíg fel nem tűnik a Recovery mód a kijelzőn.
  3. Amikor a Visszaállítás/Frissítés panel megjelenik a számítógépen (Restore/Update) panel, válasszátok a Visszaállítást (Restore). Ez gyári állapotba fogja visszaállítani az eszközt, és telepíti az iOS 13 legfrissebb verzióját.
  4. Miután sikeres volt az iOS 13 telepítése, simán vissza tudtok állítani egy korábbi biztonsági mentésből, vagy a számítógépről, vagy iCloudból. Ha ehhez kéne segítség, erre tudtok tájékozódni az Apple hivatalos anyagából.

 

Ha visszaváltottál, miért tetted? Kíváncsiak vagyunk rá, úgyhogy írd meg itt kommentben, vagy a Facebook oldalunkon!

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése