Hacker támadás érte az Apple Twitter oldalát

Tech Hírek   |   2020.07.19 - 20:16   |   Írta: ARPII   |   792
19. júl Hacker támadás érte az Apple Twitter oldalát

Sokan érintettek az ügyben.

A hét folyamán több cég és híresség Twitter oldala is áldozatul esett egy hackernek. Az illető talált egy módot, hogy úgy posztolhasson, mintha egy nagyobb oldal lenne, így arra gyanakszanak, hogy nem csak az egyes fiókok, hanem maga a Twitter lett megtámadva. Ezek a hamis posztok pedig többnyire Bitcoin-os átverések voltak, az Apple esetében ez így nézett ki.

 

Aki egy kicsit is ismeri az Apple-t, az tudja, hogy bár ők birtokolják a @apple Twitter fiókot, de nem használták soha, és nem is posztoltak rá egyszer sem. Egy avatatlan szem viszont könnyedén az áldozatává válhatott ennek az átverésnek, hiszen ki ne bízna egy több milliárd dolláros cégben? Maga a poszt egyébként így szólt:

 

Szeretnénk visszaadni egy kicsit a közösségünk számára. Támogatjuk a Bitcoin-t, és reméljük, hogy Te is! Minden Bitcoin amit az alább megadott címre küldesz, megduplázva lesz visszaküldve!

 

A scam több ismert ember és híresség Twitter oldalát is érintette, akárcsak Bill Gates, Warren Buffet, Elon Musk, Jeff Bezos vagy éppen Kanye West. Nem véletlenül választották ezt a digitális valutát, ugyanis a Bitcoin egyik nagy előnye, hogy lenyomozhatatlan. Így a hacker kilétére kevesebb az esély hogy fény derül, mintha banki, vagy PayPal-os utalásról lett volna szó.

 

A további incidensek elkerülése végett a Twitter több fiókot is blokkolt, hogy azok ne tudjanak posztolni. Bizonyos beszámolók szerint ez leginkább a „visszaigazolt”, vagyis kék pipával ellátott fiókokat érinti. A közösségi oldal egyébként így reagált a helyzetre egyik Twitter fiókján:

 

Tisztában vagyunk a Twitter biztonsági résével, ami számos fiókot érint. Folyamatos vizsgálatokat folytatunk, és dolgozunk az ügyön, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba. Hamarosan mindenkit értesítünk a friss információkkal. Ezalatt az időszak alatt előfordulhat, hogy nem lesznek képesek Tweet-elni, vagy új jelszót beállítani.

 

A Twitter azért hozta ezeket a lépéseket, hogy más fiókoknál se forduljon elő hasonló Bitcoin átverés. Mindenesetre sose küldjünk semmilyen nagyvállalat vagy híres ember számára lenyomozhatatlan formájú valutát, például Bitcoint.

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése