Friss tervrajzokon és videón is megfigyelhetjük az iPhone 12 megújult dizájnját

Almás Pletykák   |   2020.04.21 - 15:35   |   Írta: N Marcell   |   4593

Az idei generáció komoly előrelépés lesz az Apple telefonjainak kinézetében.

A CAD-tervrajzok Max Weinbach, a videó pedig EverythingApplePro munkájának hála láthatták meg a napvilágot, és jó jel, hogy egészen megbízhatónak tűnnek - sok más forrás és szivárogtatás lengette már be az iPhone-ok kinézetének hasonló alakulását, így valószínű, hogy a tervek nem hazudnak. Azt azért már első pillantásra is leszűrhetjük az iPhone 12-ről, hogy a tervezés alatt a dizájnerek sokat merítettek az iPad Prók vonalaiból.

 

 

Az ehhez hasonló tervrajzok mindig a telefon megjelenése előtt fél évvel szoktak először kiszivárogni, amikor a kiegészítőgyártó cégek valahogy megkaparintják őket azért, hogy fel tudják készíteni a gyártósoraikat az ősszel kezdődő rohamra. Most is hasonló lehet a helyzet, a tervek minden bizonnyal az Apple-beszállító Foxconn egyik gyárából indulhattak el világ körüli útjukra. Valószínűleg nem ezek a legfrissebb rajzok az iPhone 12-ről, hiszen januárra vannak dátumozva, azóta pedig biztosan gőzerővel folyik rajta a munka, de egy átfogó képet azért bőven kapunk arról, hogy mire is készül az Apple most ősszel. 

 

 

Az ördög viszont a részletekben rejlik. A CAD-rajzokon az iPhone 12 oldalai laposak, a jelenlegi kerekített kialakítás helyett - ilyet utoljára az iPhone 5-ön láthattunk. A telefon méretei is kiderülnek, a 7,4 milliméter vastag iPhone 12 ezek szerint vékonyabb lesz, mint a most csúcsmodellnek számító, 8,1 milliméteres 11 Pro Max.

 

 

A kijelző egy 6,7 hüvelykes OLED-panel lesz, ami nagyobb, mint a 11 Pro Max 6,5 hüvelykes megjelenítője. A 12 egy kicsit szélesebb is, mint az előző generáció, hogy elférjen a nagy kijelző, ez azonban nem lenne elég: szükség van hozzá a minimálisra csökkentett keretre, amit szintén megfigyelhetünk a rajzon. A piacon lévői iPhone-ok kereteinek majdnem felére csökkent, 2,5 milliméterről 1,5 milliméterre. Ez persze megint megnöveli a telefon méret-kijelző arányát, ami nagyon modern kinézetet kölcsönöz neki.

 

 

A 11 Pro modellek nagyon jellegzetes kialakítású, ‘lépcsőzetes’ kamerarendszert kaptak, melyek üveg “háza” kitüremkedik a telefonok hátlapjából, a kameralencsék pedig a házból is kilógnak. Az iPhone 12 ezen is változtatni fog, maga a kitüremkedés ugyanis vastagabb lesz, mint korábban, így a lencsék kevésbé lesznek hangsúlyosak. Kíváncsiak vagyunk, kézben tartva hogyan fog kinézni a vastagabb kamerájú, de összességében vékonyabb mobil. A lencsék elhelyezkedése is változni fog, az asszimetrikus háromszög-formáról egy négyzetre, hogy legyen helye a negyedik szenzornak is, ami egy LiDAR-szkenner lesz (ilyen található a legújabb iPadeken is). A tervekből ítélve a lencsék átmérői is megnőnek, tehát valószínűleg a kamerák hardverén is frissíteni fog az Apple. 

 

 

A képeken lévő telefonok kameraszigete ugyanolyan, mint amit az iPhone X óta minden generáción láthattunk, Weinbach szerint ez pont egy olyan részlet, amit nem dolgoztak még ki a szivárgás előtt. Több forrás szerint is a notch meg fog újulni, pontosabban kisebb lesz, és az alakja is kissé megváltozik. Azt egyelőre senki sem tudja, az Apple hogyan tervezi miniatürizálni a TrueDepth kamerarendszert, de ez legyen az ő bajuk. 

 

 

A telefon oldalain látható antennacsíkok is megszaporodtak és megvastagodtak, ez minden bizonnyal az 5G-támogatás miatt lesz szükséges. Egy másik apró, de érdekes részlet, hogy a SIM-tálcát a rajzon a megszokottól eltérő helyen, egész pontosan a másik oldalon ábrázolták, a szokott helyére pedig egy ellipszis alakú kivágás került, ami megszólalásig hasonlít a Smart Connectorra. Igen, arra a hasznos kis csatlakozóra, amit az iPadek oldalára szoktak tenni, és billentyűzeteket, valamint egyéb kiegészítőket lehet hozzá kapcsolni, amiket energiával és adattal is el tud látni. Sajnos nem derül ki biztosra, hogy az iPhone-on látható “lyuk” tényleg Smart Connector-e, még várnunk kell egy kicsit, hogy valaki további infókat szivárogtasson róla ki. Az biztos, hogy már legalább 5 esztendeje minden évben felröppen a pletyka, hogy az iPhone-ra felkerül a Smart Connector - eddig egyszer sem jött be, majd meglátjuk, idén mi lesz a helyzet. 

Az iPhone 12 termékvonal 2020 őszén fog rajtolni, a megszokott Max verzióval, illetve egy új, 5,4 hüvelykes modellel, ez utóbbiról szintén nincsen semmiféle információnk. 

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése