Indul az HBO Max

Tech Hírek   |   2020.04.22 - 09:08   |   Írta: L Ferenc   |   5758
22. ápr Indul az HBO Max

Májusban újabb riválist kap a Netflix, az Amazon Prime Video és az Apple TV+.

A WarnerMedia tavaly ősszel számolt be arról, hogy 2020 májusában vadonatúj streaming szolgáltatást fog indítani. Most pedig kiderült, hogy ez az HBO Max névre keresztelt szolgáltatás konkrétan május 27-én, egy szerdai napon veszi majd kezdetét. 

Az HBO Max nem meglepő módon első körben az Egyesült Államokban lesz elérhető, de a tervek szerint a későbbiekben a világ több egyéb régiójában, így például hazánkban is elérhető lesz. Azt viszont jelenleg még nem tudni, hogy az HBO Max pontosan mikor debütál majd Magyarországon.

A lineáris kábelcsatornaként üzemelő HBO, a digitális HBO Go és az USA-ban elérhető HBO Now mellé csatlakozó HBO Max havi előfizetési díja 14,99 dollár, vagyis napi árfolyamon átszámítva mintegy 4900 forint. Ezért az összegért az előfizetők mintegy 10000 órányi tartalomhoz férhetnek majd hozzá. Itt jegyzendő meg, hogy jelenleg az Egyesült Államokban ugyanennyibe kerül a HBO Now. A közvetlenül az HBO-nak fizető amerikai HBO Now előfizetők felár nélkül férhetnek majd hozzá az HBO Maxhez. 

A HBO Max keretein belül elérhetők lesznek a WarnerMedia egyéb brandjei, így például többek közt a CNN, a TNT, a TBS, a truTV, a Turner Classic Movies, a Cartoon Network, az Adult Swim, a Crunchyroll, a Rooster Teeth és a Looney Tunes tartalmai is. Nem beszélve az Agymenők, a Jóbarátok és a South Park sorozatokról, vagy a Mátrix filmekről, ezenkívül pedig saját tartalmak gyártásába is kezd az HBO Max. Ilyen lesz például az Anna Kendrick nevével fémjelzett Love Life.


A WarnerMedia azzal számol, hogy az HBO Max 2025-re körülbelül 75-90 millió előfizetővel fog rendelkezni.

A streaming szolgáltatók közül jelenleg az 5,99 dolláros (2000 forint) havi díjú Amazon Prime Video rendelkezik a legtöbb tartalommal, közel 64 ezer órányi anyaggal. A második helyen a mintegy 41 ezer órányi tartalommal bíró és ugyancsak 5,99 dolláros Hulu, a harmadikon pedig a 36 ezer órányi anyaggal rendelkező, 2490 forintos alapárú Netflix következik a sorban. Ehhez képest a tavaly novemberben indult Apple TV+ (1890 forint/hó) és Disney+ (6,99 dollár, 2300 forint) kínálatában egyelőre még nagyon kevés tartalom érhető el.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése