Jön az iPhone SE Plus

Almás Pletykák   |   2020.04.21 - 10:01   |   Írta: L Ferenc   |   3020
21. ápr Jön az iPhone SE Plus

Az eredetileg tervezettnél később debütálhat a nagyobb méretű SE készülék.

Az Apple nem éppen tegnap, hanem még 2017 szeptemberében leplezte le a keresztségben iPhone 8 és iPhone 8 Plus nevet kapott okostelefonokat, melyek igen sokáig, egészen mostanáig az amerikai gyártó kínálatának a részét képezték. A jó öreg iPhone 8-at a vadonatúj iPhone SE váltja, mely lényegében ugyanúgy néz ki, mint a régi felmenője, de a belsejében természetesen sokkal modernebb technika rejtőzik.

A 4,7 colos IPS LCD érintőkijelzővel rendelkező iPhone 8-nak tehát egyértelműen a 2020-as iPhone SE az utódja, de mi a helyzet az 5,5 colos IPS panellel szerelt iPhone 8 Plus-szal? Nos, jól értesült források szerint a nagyobbik régi iPhone-t a közeljövőben az iPhone SE Plus fogja váltani.

Pletykák szerint az Apple eredetileg azt tervezte, hogy az iPhone SE-t és az iPhone SE Plus-t egyszerre jelenti be, azonban különböző gyártási nehézségek miatt végül is az utóbbi készülék hivatalos bejelentésére nem került sor. Nem tudni miért, mindenesetre az Apple állítólag azt tervezi, hogy az iPhone SE Plus-t csak közel egy évvel később, várhatóan 2021 első negyedévében leplezi majd le. 

A jelentős késés ellenére az iPhone SE Plus hardvere állítólag nem lesz fejlettebb az iPhone SE-ben lévőnél, vagyis a nagyobb méretű olcsó iPhone "agya" változatlanul az A13-as chipset lesz. Az iPhone SE és az iPhone SE Plus közötti különbség ki fog merülni a kijelzőben és az akkumulátorban. 

Egyes források szerint az iPhone SE Plus ugyanúgy fog kinézni, mint az iPhone 8 Plus, mások viszont úgy tudják, hogy a készülék sokkal inkább az iPhone XR-re fog hasonlítani. Ennek függvényében az egyelőre ismeretlen árú iPhone SE Plus kijelzőjének képátlója 5,5-6,1 col magasságában alakulhat. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése