Ilyen lehet a frissített Apple Watch

Almás Pletykák   |   2018.07.13 - 22:00   |   Írta: N Marcell   |   4491
13. júl Ilyen lehet a frissített Apple Watch

Nagyobb kijelző, okosabb hardver, pontosabb szenzorok - komoly újítások elébe nézünk az idén.

Az idén ősszel érkező, negyedik szériás Apple Watch jelentős változásokat hoz majd a jól megszokott formába - már ha hihetünk a szivárogtatónak. Ming-Chi Kuonak márpedig elég gyakran hihetünk, mivel általában félelmetes pontossággal jósolja meg az Apple elkövetkezendő lépéseit. Ahogy írtuk, idénre a Watch átdolgozását jövendöli: akár 15%-kal nagyobb számlapot kaphat mindenki kedvenc okosórája. Ez lehet az első változtatás, amit az Apple az óra három évvel ezelőtti megjelenése óta eszközöl a terméken. 

Kuo egy 39.9 mm-es és egy 45.2mm-es Apple Watch-ot jósol, hogy egészen pontos legyek. Az nem tiszta, hogy ez a nagyobb házon vagy a csökkentett kereteken keresztül lesz megvalósítható, de ez egyáltalán nem akadályozta meg a dizájnereket abban, hogy koncepciókat készítsenek az OLED-kijelzős eszközről. 

 

 

Venya Geskin agyszüleményén a jelenlegi méreteit tartja meg az óra háza, míg a sarkok kerekítettek lesznek és a keretek is minimálisra csökkennek - épp úgy, ahogy az iPhone X-nél láthattuk.

Egy Ryan Jones nevű feljesztő számításai szerint akár 38%-kal nagyobb kijelzőméret is elérhető lenne az óráknál, ha az Apple hajlandó volna feszegetni a határokat. Ez nagy mértékben megkönnyítené a ForceTouch-os interakciót, nagyobb számlapokat és jobban látható virtuális gombokat tenne lehetővé, valamint több helyet adna a szövegnek, ami kevesebb görgetést eredményezne. Ráadásul a watchOS 5 internethozzáférését kombinálva a nagy kijelzőkkel egy sokkal kényelmesebb megtekintési és navigálási procedúrát kapunk. 

 

 

Más források szerint a jövő Apple Watch modelljei átválthatnak a micro-LED-es kjelzőkre, amik vékonyabbak és könnyebbek, sőt, szélesebb színskálával, megnövekedett fényerővel és magasabb felbontással tennék jobbá mindenki kedvenc okoskiegészítőjét. Ha már idén megjelenne ez a kijelzőtípus, akkor a felszabadult helyre további hardveres fejlesztések kerülhetnének. Apropó hardveres fejlesztések, Kuo szerint az idei Watch-ban jobbak és pontosabbak lesznek az egészségügyi felmérések, különösen a kardiológiai jellegűek. Azt nem részletezni, hogy a jobb szoftver vagy hardver teszi majd lehetővé ezt - vagy akár a kettő kombinációja.  

 

 

A jelenlegi óra szívritmusszenzora villogó, zöld LED-eket és fényérzékeny fotodiódákat használ, amik folyamatosan figyelik a felhasználó szívének ritmusát az edzések és a Lélegzet-gyakorlatok során; máskor viszont infravörös fényre vált, hogy a háttérben mérje a viselője szívdobogását. Néhány okosórával ellentétben a Watch még nem tud állandóan pulzust mérni, ez is tárt karokkal fogadott újítás lehetne az idei modellben. Hogy az akkumulátorkímélés érdekében kénytelen lenne-e az Apple új szenzorokat fejleszteni a feladatra, az előttünk sajnos nem tiszta. Ettől függetlenül Kuo azt állítja, hogy az idei etap az akksi terén is fejlődik majd, nagyobb kapacitással és javuló üzemidővel. Ezt a fizikai gombok elhagyása is lehetővé tenné, hiszen a Taptic Engine használata további helyet szabadítana fel a házon belül. Egy másik lehetőség, hogy az Apple egy beépített EKG-val készül, ami a bőr elektromos aktivitását figyelné, mikor a felhasználó két ujját a Watch-ra helyezi. Ezzel a módszerrel észrevenné a bőrben végbemenő elektrosztatikai változásokat, amiket a szívritmus változása okoz - könnyedén felmérné a rendellenességeket, további életeket mentve. 

Bármit is rejt magában az idei Apple Watch, már csak hónapokra vagyunk attól, hogy megtudjuk. A Series 4 az új iPhone-ok mellett mutatkozik majd be az Apple szeptemberben tartott keynote-ján. 

Forrás: AppleRider / MacRumors

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése