Ez változott a MacBookok kényes billentyűzetében

Tech Hírek   |   2018.07.14 - 10:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   2291
14. júl Ez változott a MacBookok kényes billentyűzetében

Az iFixit belesett az idei MacBook Prók klaviatúrájába, hogy kiderítse, mit rejt a harmadik generációs pillangós billentyűzetük.

Az iFixit csapata szokásához híven már az új Apple termék megjelenése utáni napokban elkezdte darabokra bontani azt. A szervizek számára az egyik legérdekesebb részlet egyértelműen az, hogy az Apple mit kezdhetett a sorra meghibásodó pillangómechanizmusos billentyűkkel.

Mint az kiderült, az almás vállalat minden billentyű belsejét egy szilikonborítással látta el, aminek az elsődleges feladata, hogy tompítsa a lenyomások hangját. Erről a klaviatúráról azonban már mindenki tudja, hogy a MacBookok leggyengébb pontja. Vajon erre a problémára is keresett megoldást az Apple?

Pontosan. Mégpedig ugyanez, a „halkabb gombnyomást” szolgáló szilikonborítás lehet a probléma orvoslata. Persze az Apple maga nem ismerné el, hogy az eddigi billentyűzetek hibásak voltak, de ez a réteg egyértelműen képes megvédeni a mechanikát attól a mikroszkopikus kosztól és portól, ami hosszabb távon tönkreteszi az Apple billentyűit.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése