Érkezik a teljes Photoshop iOS-re

Alkalmazások - Játékok   |   2018.07.14 - 12:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   7264
14. júl Érkezik a teljes Photoshop iOS-re

Az Adobe Creative Cloud termékfelelős szakembere elárulta, hogy érkezik az „eredeti” Photoshop az iPadekre.

Egy teljes értékű iOS-es Photoshopon dolgozik az Apple a Bloomberg információ szerint. Az amerikai cég még idén októberben bemutathatja a keresztplatformos Photoshopot, de az App Store-ba csak 2019-ben kerülne fel az alkalmazás. Az először pletyka szinten kezelt hír megerősítést nyert, amikor az Adobe Creative Cloud termékfelelős szakembere elmondta, hogy mihamarabb a piacon szeretnék látni a teljes iOS-es Photoshopot.

Az Adobe-nak jelenleg is vannak képszerkesztői az almás alkalmazáspiacon, amelyek a Photoshop név alatt futnak, de ezeknek a képességei csak töredéke az asztali változatnak. Jó hír persze, hogy az iPad felhasználók hamarosan a „teljes képet” kapják majd, de még jobban örülünk annak, hogy ezután tovább bővülhet az Adobe kínálata. Az amerikai cégnél jelenleg a Photoshop átportolását sürgetik, de ezután bármikor nekiugorhatnak más programoknak is.

Erre a döntésre talán két tényező kényszeríthette az Adobe-t. Egyrészt az olyan erős konkurens alkalmazások megjelenése, mint az Affinity Photo, másrészt pedig az iPadek folyamatos fejlődése. Az Apple a kezdetek óta egy PC kihívóként tekint az iPad Próra, ami mind árban, mind pedig teljesítményben vetekszik néhány laptoppal. Ezek hatására nem kérdés, hogy a nagymúltú alkalmazásfejlesztő cégnek is lépnie kell, és mihamarabb bemutatni a teljes Photoshopot iOS-re.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése