Breaking: Az Apple bemutatta az új MacBook Prókat!

Apple Hírek   |   2018.07.12 - 17:40   |   Írta: SzavaRicsi   |   3309
12. júl Breaking: Az Apple bemutatta az új MacBook Prókat!

Végre! Megérkeztek az Intel sokkal erősebb, Coffe Lake processzorai a MacBook Prókba!

Az Apple ma váratlanul frissítette a 13 és 15 colos MacBook Prókat. Mindkét modellben egyaránt megjelentek az Intel nyolcadik generációs, Coffee Lake processzorai, de az olcsóbb 13 colos modellekben még megmaradtak a hetedik generációs chipek is.

Önmagában már az új chipek érkezésével rengeteget fejlődnek a MacBookok. Az eddig két maggal árult gépek zöme négymagos lett, míg a 15 colos modellek már alapból hat maggal operálnak. Az Apple szerint a hatmagos processzorral a 15 colos modell akár 9 4K-s videót is képes párhuzamosan streamelni a Final Cut Pro X vágóprogramban.

Az új laptopok maximum 32 gigabájt RAM-mal, illetve 4 TB-os szupergyors SSD-vel rendelhetők. Az kijelzők ráadásul idén megörökölték az iOS True Tone technológiáját, amellyel a megjelenítők fehéregyensúlya automatikusan idomul a környezet fényeinek színhőmérsékletéhez.

Szintén csodálatos hír, hogy az Apple-nél az új MacBook Prókkal együtt debütál a harmadik generációs pillangómechanizmusos billentyűzet. Bízunk benne, hogy ezek már sokkal megbízhatóbbak lesznek az elődjeiknél.

Dióhéjban tehát: megjöttek a nyolcadik generációs processzorok, színhűbbek lettek a kijelzők, javítottak a billentyűzeteken, a tárhelyből 4 TB, memóriából pedig 32 GB lett a maximum.

Egy full konfigos 15 colos MacBook Pro immáron a következő komponensekből épül fel:

  • 2,9 GHz-es, 6 magos, nyolcadik generációs Intel Core i7 processzor (Turbo Boost gyorsítással akár 4,3 GHz)
  • 32 GB 2400 MHz-es DDR4 memória
  • 4 TB-os SSD-tároló

Ezért a gépért hazánkban 2 465 190 forintot kér az Apple.

A legdrágább 13 colos Pro a következő konfigurációval érkezik:

  • 2,7 Ghz-es, négymagos, nyolcadik generációs Intel Core i7 processzor (Tubo Boosttal akár 4,5 GHz)
  • 16 GB 2133 MHz-es LPDDR3
  • 2 TB-os SSD-tároló

Ehhez a géphez 1 421 990 forint fejében juthatunk hozzá.

Örülünk, hogy az Apple végre adoptálta a Intel Coffe Lake processzorait, amelyektől hatalmas teljesítménybeli növekedésre számítunk. Mi sem igazolná ezt jobban, mint az elmúlt hónapok „véletlenül” megjelent benchmarkjai.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése