Már a Watch miatt is perelik az Apple-t

Tech Hírek   |   2018.06.27 - 22:17   |   Írta: N Marcell   |   4434
27. jún Már a Watch miatt is perelik az Apple-t

Egy dizájnhiba miatt az óra nem bizonyult olyan strapabírónak, mint állították.

Nem csak a MacBookok szenvednek gyermekbetegségektől. Bár az Apple “elképesztően karcállónak” titulálta az Apple Watch-ot, egy kanadai férfi nem így tapasztalta - olyannyira nem, hogy hajlandó egészen a bíróságig vinni az ügyet. A szóban forgó 21 éves Dean Lubaki múlt szeptemberben tett szert egy 42 mm-es, Ceramic Edition órára, milánói szíjjal.

 

 

Dean egy valóban kellemetlen problémval találta szemben magát: az Apple Watch mágneses háta vonzza a milánói szíjat, aztán jól összekarcolja azt. 

“A tény, hogy az Apple Watch magához vonzza a szíjat, és így karcolódik össze, egy valódi dizájnbeli hiba; gyermekbetegség. Az Apple sehol sem említi, hogy az óra szíja akár össze is karcolhatja az óra testét.” 

Dean AppleCare garanciát is vásárolt az órához, így megpróbálta kicseréltetni azt. Miután az Apple megtagadta az ingyenes cserét, emberünk azonnal a bírósághoz fordult, az Apple Watch és Apple Care+ árának visszakövetelésével; valamint további kompenzációs és büntető jellegű összegeket akar legombolni a techóriásról. Ez utóbbiakat “szellemi stresszel, valamint az ügy miatt elveszített pénzzel és idővel” indokolja. A büntető jellegű pénz elkérését is komoly érvekkel támasztotta alá: 

“Az Apple-nek nem lenne szabad hamis állításokkal átvernie a felhasználókat, és azt sem úszhatják meg, hogy a vásárló szemébe hazudnak a boltban.”

Mikor benyújtotta a keresetet, az Apple egyből felvette Deannel a kapcsolatot, egy vadonatúj Apple Watch Editiont és egy ingyen kiegészítőt kínálva. Ő ezt elutásította, mondván, sokkal inkább szeretné képviselni önmagát a bíróság előtt. 

Update: Dean Lubaki nyilatkozatott tett a sajtónak. 

“Az Apple oldalán ellentmondásos állítások vannak. Először azt állítják, hogy a Series 3 Apple Watch Edition elképesztően karcálló, majd a termék oldalán azt írják, hogy az óra finom felülete nem fog sem karcolódni, sem elhomályosodni. Azt nem írják, az óra melyik része nem karcolódik és homályosodik. Ráadásul a milánói szíj egy “gyémánt-szerű szénréteggel (DLC)” van borítva, ami a DLC miatt tesz kárt az órában. A yorkdale-i Apple Store személyzete inzultált engem azzal, ahogy a problémámat kezelték. Már beadtam a keresetemet a bíróságra, mikor az Apple végre észbekapott, és ingyen órát és kiegészítőt ajánlott fel, így szórva sót a sebbe. Több lehetőségük is volt helyesen cselekedni, de túl későn kapcsoltak. Azoknak, akik kérdezték: nem, az órámon nem voltap kijelzővédő. Erős fény mellett készítettem a fényképeket azért, hogy a karcolások rendesen láthatóak legyenek.” 

Szerintetek jogosak Dean követelései?

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése