Repülhetnek a fizikai gombok az Apple Watch-ról

Almás Pletykák   |   2018.06.09 - 16:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   4779
09. jún Repülhetnek a fizikai gombok az Apple Watch-ról

A jobb vízállóság és a helytakarákosság jegyében a Watch búcsút inthet a valódi gomboknak.

Az idei WWDC-n ugyan nem tette, de az ősszel bizonyára bemutatja majd a Watch legújabb generációját az Apple.

A Fast Company hírportálja szerint az idei évi változtatások között szerepel majd, hogy az Apple búcsút int a fizikai gomboknak. Az oldalsó gombot egy olyan érintésérzékeny felületre váltják, mint az iPhone-ok Főgombja, ráadásul a Digitális Koronát is megmerevítik. Utóbbi természetesen továbbra is forgatható lesz, de megnyomásakor csak a Haptic Engine szimulálja majd a kattanást.

A szimulált gombokat az Apple már jóval korábban bevezette az iPhone-oknál és a MacBookoknál. Az okostelefonok esetében az említett Főgomb az iPhone 7-től kezdve váltott fizikai gombról egy érintésérzékeny felületre, ahogyan a MacBookok érintőpadja is csak egy merev felület már. Az Apple laptopjai esetében a Haptic Engine olyan tökéletesen szimulálja a gombnyomást, hogy ha nem vagyunk tisztában a trükkel, akkor biztos meggyőződésünk lehet, hogy egy hagyományos touchpadet nyomkodunk.

A fizikai gombok kiiktatása a jobb vízállóság érdekében valósulhat meg, ahogyan azt az iPhone esetében is tette az Apple. A valódi gombok ráadásul helyigényesebbek is, így az újítás akár nagyobb akkumulátoroknak is helyet hagyhat az okosórák házában.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése