Hamarosan érkezhet az M4 iMac

AlmaBlogger   |   2024.08.23 - 19:42   |   Írta: Hidasi Ákos   |   106
23. aug Hamarosan érkezhet az M4 iMac

Néhány hét és új iMac érkezik.

Miután az M4 chip az iPad Pro-ban debütált, nemsokára a Mac-ben is megjelenik. Az M3-as iMac közel egy évvel ezelőtt, 2023 októberében jelent meg, így könnyen lehet, hogy az Apple idén M4-re frissíti majd az asztali gépét is. A pletykák valószínűleg 2024 őszének közeledtével egyre inkább felerősödnek majd, és bármit is mondanak most, az még az új iMac megjelenése előtt változhat. Ebben a cikkben összeszedtük azt, hogy jelenleg miket várunk az új M4-es iMac-től.

M4 iMac: Megjelenési dátum

Az M1 iMac - az első iMac, amely az Apple M-sorozatú chipjével készült - 2021 májusában debütált. Ezt követte az M3 iMac 2023 novemberében. A frissítések között eltelt 30 hónap nem jellemző, de nem is szokatlan az Apple-nél. Ebben az esetben az Apple chipgyártási folyamata még mindig nem heverte ki a Covid-járvány hatásait.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman augusztusban arról számolt be, hogy az Apple idén ősszel tervezi az M4-es Macek, köztük egy iMac megjelenését. Amikor az Apple ősszel Mac-eket ad ki, azt általában októberben vagy novemberben teszi, a szeptemberi iPhone/Apple Watch esemény után.

Az Apple szeptemberben tartja az iPhone 16/Apple Watch 10 bemutató eseményét, de az új Apple-termékek egész évben jelennek meg. Várhatóan ezek után, valamikor az őszi hónapokban várható az új iMac megjelenése.

M4 iMac: Ár:

Az M4 iMac áráról egyelőre nem érkezett jelentés. Hivatkozásképpen összeszedtük a jelenlegi M3 iMac termékcsalád standard konfigurációs árait.

  • $1,299/649.990 Ft: M3 8 magos CPU/8 magos GPU-val, 16 magos Neural Engine, 8 GB egyesített memória, 256 GB SSD, 2 Thunderbolt/USB 4 port, Magic Keyboard.
  • $1,499/749.990 Ft: M3 8-magos CPU/10-magos GPU-val, 16-magos Neural Engine, 8 GB egyesített memória, 256 GB SSD, 2 Thunderbolt/USB 4 port, 2 USB 3 port, gigabites Ethernet port, Magic Keyboard Touch ID-val.
  • $1,699/849.990 Ft: M3 8 magos CPU/10 magos GPU-val, 16 magos Neural Engine, 8 GB egyesített memória, 512 GB SSD, 2 Thunderbolt/USB 4 port, 2 USB 3 port, gigabites ethernet port, Magic Keyboard Touch ID-val.

Az árak nem változtak, amikor az Apple az M1-ről az M3 chipekre frissített, és az árak valószínűleg az M4-es frissítéssel sem fognak változni. Ha azonban az Apple a pletykáknak megfelelően hozzáad egy M4 Pro opciót, akkor egy új, magasabb szintű termék is jöhet.

M4 iMac: Design

Nem hallottunk semmit az iMac kinézetének változásairól. A jelenlegi dizájn a negyedik évét és harmadik felülvizsgálatát éli, így az Apple bevezethet néhány új színt és egyéb dizájnbeli finomítást, de nem valószínű, hogy jelentős változásokra kerül sor.

M4 iMac: Műszaki adatok és jellemzők

A fő változás, ami a következő iMac esetében történni fog, a chipjével kapcsolatos. Az iMacnek továbbra is az alap M chippel kell rendelkeznie - ebben az esetben ez egy olyan alap M4 lesz, mint ami az iPad Próban van. Az iPad Pro M4-es processzora 9 magos, 3 teljesítménymaggal és 6 hatékonysági maggal; az Apple hozzáadhat még egy teljesítménymagot, hogy 10 magos M4 legyen.

Az iPad Pro-ban lévő alap M4 8 GB egyesített memóriával rendelkezik. Az Apple ragaszkodik ahhoz, hogy a 8 GB megfelelő alapszintű RAM-mennyiség, és valószínűleg nem fog ezen változtatni az M4 iMac esetében sem, különösen azért, mert 8 GB elég az Apple Intelligence futtatásához. Ráadásul ez is segít alacsonyan tartani az árakat az alapkonfigurációk esetében. A vásárlóknak a megrendeléskor lehetőségük van 16 GB vagy 24 GB memóriára frissíteni. Az M3 modell emellett Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 és nagyimpedanciájú fejhallgató támogatását is megkapta.

Az iMac egyéb jellemzői alapvetően változatlanok maradnak. Ez azt jelenti, hogy a portok, a csatlakoztathatóság, a hangszórók, az SSD-méretek és a kijelző tekintetében kevés, ha egyáltalán van változás.

forrás: Macworld

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése