Melyik MacBook-ot válaszd 2024-ben?

AlmaBlogger   |   2024.08.22 - 21:31   |   Írta: Hidasi Ákos   |   194
22. aug Melyik MacBook-ot válaszd 2024-ben?

Vajon melyik illik hozzád a leginkább.

A jelenleg elérhető MacBook Air M2 és M3, valamint a MacBook Pro M3 Pro és Max változatai közül nehéz lehet választani. Ebben a cikkben éppen ezért a célunk segíteni neked megtalálni a számodra leginkább megfelelő MacBookot.

 

Melyik a legjobb MacBook összességében?

Az egyszerű válasz az, hogy a 13 hüvelykes M3 MacBook Air nem csak az összességében legjobb MacBook, hanem véleményem szerint a legjobb általános laptop is. Azért ez a kedvencem, mert az Apple M3 processzorának kiemelkedő teljesítménye mellett hosszú akkumulátor-üzemidőt és a felhasználók széles körének megfelelő kialakítást kínál. Nemrégiben volt szerencsém kipróbálni a Surface Laptop 7-et, a Microsoft és a Qualcomm első Copilot Plus PC-jét, és az beváltotta a hozzá fűzött reményeimet: erős alkalmazás- és AI-teljesítményt nyújtott, és az akkumulátor élettartama még az M3-as MacBook Airnél is hosszabb volt. A kialakítása pedig ugyanolyan elegáns és masszív, mint az Airé. Hatalmas ugrást jelent a Windows laptopok számára, de az M3 MacBook Air továbbra is a kedvenc ajánlásom marad a dizájn, a teljesítmény és a még mindig lenyűgöző akkumulátor-üzemidő kombinációja miatt.

Emellett úgy érzem, hogy az Apple MacOS intuitívabb és könnyebben használható, mint a Microsoft Windows. Az M3 Air kétféle méretben kapható, és mindkettő kiváló lehet a te igényeidtől függően. A 13,6 hüvelykes MacBook Air a megfelelő ponton helyezkedik el: elegendő képernyőfelületet biztosít a feladatok elvégzéséhez, ugyanakkor kiválóan hordozható marad, a 15,3 hüvelykes Air pedig remek választás, ha nagyobb képernyőre vágysz, de nem akarod kifizetni a MacBook Pro felárát

A 13 hüvelykes M3 Air induló ára az Apple-nél 629.990 forint -- 100.000 forinttal több, mint az Apple M2-es verziója, de másodlagos eladóktól vagy használtan még ennél is sokkal olcsóbban el lehet csípni egy-egy tökéletes darabot. A 15 hüvelykes M3 Air pedig szintén egy 100.000 foriuntos lépcsővel helyezkedik el feljebb, az ugyanis 729.990 forinttól indul az Apple-nél. Ráadásul jelenleg mindkét készülék árán sokat spórolhatsz az Apple oktatási kedvezményel, amennyiben felsőoktatási tanuló vagy. Ebben a cikkben tehát ezekkel fogunk kicsit bővebben foglalkozni. Előbb azonban fontos egy említésre méltó klasszikus jelentkezőt kiemelnünk.

 

A klasszikus

M1 MacBook Air (13 hüvelykes, 2020)

A régebbi, 13 hüvelykes MacBook Air az Apple első M1-es chipjével szintén remek vétel lehet, azt ugyanis már Apple mércével mérve fillérekért is lehet kapni, és diákok vagy átlagos otthoni felhasználók számára még mindig bőven elég erővel rendelkezik.

Ezt a modellt már megelőzték, de nem váltották le az újabb M2 és M3 modellek. Sok éven át ez az Apple laptop volt mindenki kedvenc laptopja. Megfelelő árú, vékony, könnyű, és úgy épült, mint egy tank. Évekig bírta a strapát, és sok esést és ütközést elviselt.

 

A legjobb általános MacBook

M3 MacBook Air (13 hüvelyk, 2024)

Az Apple legújabb MacBook Air-jének esetében az elődjéhez képest kevés változás történt azon túl, hogy az Apple az M2 szilíciumról áttért az M3 chipekre. A teljesítménybeli különbségek összességében szerények, de a grafikus teljesítmény figyelemre méltó növekedést kapott. A legnagyobb újdonságoknak a gyorsabb Wi-Fi 6E támogatás és a dupla külső kijelző futtatásának lehetősége számítanak, bár ennek ára az Air fedelének zárása. Mégis, mivel az Apple az M2 MacBook Air (az előző, legjobb általános laptop választásunk) teljes körű frissítéseket kapott, az a tény, hogy az M3-as verzió a gyorsabb teljesítménytől eltekintve szinte ugyanaz, a legkevésbé sem zavar minket - ez egyszerűen sokkal jobb. Ha pedig még mindig egy Intel-alapú Air vagy M1 Air készüléket használsz, az M3 MacBook Air méltó frissítés lehet a számodra.

 

Ha nagyobbra van szükséged

M3 MacBook Air (15 hüvelykes 2024)

A 15 hüvelykes MacBook Air a bizonyíték arra, hogy nincs szükséged Pro-ra ahhoz, hogy nagyobb kijelzőt kapj. Nagyobb képernyőt biztosít, amely korábban csak a drágább Pro modellekben volt megtalálható. Ha a 14 vagy 16 hüvelykes Pro modelleket elsősorban a plusz képernyőméret miatt szemezgeted, akkor a 15-ös Air a kedvezőbb árú megoldás, amit érdemes választanod. A széles, 15,3 hüvelykes kijelzőt az Apple M3 chipje és 8 GB RAM hajtja. Emellett Touch ID érzékelőt, két USB-C/Thunderbolt portot, MagSafe töltőt és hosszú akkumulátor-üzemidőt biztosít. A FaceTime-hívásokhoz beépített 1080p-s kamera is van, valamint három mikrofon és hat hangszóró a térbeli hangzás támogatásához. Ugyanabban a négy színválasztékban kapható, mint kisebb, 13,6 hüvelykes testvére.

 

A legjobb MacBook kreatívok számára

M3 Pro MacBook Pro (16 hüvelyk, 2023)

Az Apple legújabb, 16 hüvelykes MacBook Pro frissítése az M3, M3 Pro és a M3 Max processzorok mellett új, űrfekete színt is kínál. A képernyő is valamivel világosabb lett, a korábbi M2-es verzióhoz képest az 500 nites névleges értékről 600 nitre emelkedett. Az új színválasztékon kívül a dizájn nagyrészt változatlan marad az előző verzióhoz képest, de a motorháztető alatt az új M3 Pro chip jobb általános teljesítményt kínál.

forrás: CNET

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése