Minden, amit az iPhone 16-ról tudni lehet - 3. rész

Almás Pletykák   |   2024.08.22 - 21:05   |   Írta: Hidasi Ákos   |   279
22. aug Minden, amit az iPhone 16-ról tudni lehet - 3. rész

Hamarosan jön az új iPhone, és sok újdonság érkezik vele.

Az Apple jellemzően szeptember közepe táján adja ki új iPhone-sorozatát, ami azt jelenti, hogy körülbelül két hónap múlva érkezik az iPhone 16-os generáció. Az iPhone 15 szériához hasonlóan az idei felhozatal is várhatóan négy modellnél marad - iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max -, bár rengeteg dizájnbeli különbséggel és új funkcióval kell számolnunk. Azért, hogy tudd, mire számíthatsz majd a kiadáskor, az alábbiakban összefoglaltuk a legnagyobb iPhone 16-os pletykákat, amelyeket az elmúlt időben hallani lehetett, és amik nagy részével már mi is foglalkoztunk. Názzük is tehát, hogy várhatóan milyen újításokkal érkezik majd az elmúlt évek talán legizgalmasabb iPhone generációja.

Fontos megjegyeznünk, hogy ez a cikkünk egy többrészes cikksorozat utolsó része, így azt tanácsoljuk, hogy ha még nem tetted, akkor most ide kattintva az első rész elolvasásával kezdj.

 

15. Új hőkialakítás

Csökkentett hő

Az Apple a pletykák szerint grafén hőrendszeren dolgozik az iPhone 16 termékcsaládhoz, míg az iPhone 16 Pro modellekhez fém akkumulátorburkolatot adhatnak a túlmelegedés csökkentése érdekében. A grafén nagy hővezető képességgel rendelkezik, felülmúlja a rézét, amelyet jelenleg az iPhone hűtőbordáiban használnak. Az Apple már egy ideje benyújtotta a grafén hőkezeléshez való felhasználásával kapcsolatos szabadalmakat. A lépés válasz lehet az iPhone 15 Pro esetében széles körben tapasztalt túlmelegedési problémákra, amelyeket idén az Apple egy szoftverfrissítéssel kényszerült orvosolni.

 

16. Kibővített tárhely

Mindkét iPhone 16 Pro modell

Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max az iPhone 15 Pro modellekhez képest az egyik pletyka szerint kétszeres maximális tárolókapacitással lesz elérhető, 1TB-ról 2TB-ra növelve azt. A lépés állítólag annak köszönhető, hogy az Apple nagyobb sűrűségű Quad-Level Cell (QLC) NAND flashre váltott a nagyobb tárolóképességű modellek esetében. A QLC NAND használata lehetővé teheti az Apple számára, hogy kisebb helyen több tárhelyet helyezzen el, és olcsóbb, mint a Triple-Level Cell (TLC) NAND, amelyet a jelenlegi iPhone-ok használnak. Hátránya, hogy a QLC viszonylag lassabb olvasási és írási sebességgel rendelkezik.

 

17. Megnövelt memória

iPhone 16 és iPhone 16 Plus

Az Apple iPhone 16 és iPhone 16 Plus modellek a pletykák szerint egyaránt 8 GB RAM-mal rendelkeznek majd, ami az iPhone 15 és iPhone 15 Plus 6 GB-os RAM-jának növelését jelenti. A nagyobb munkamemória jobb teljesítményt jelentene az iPhone többfeladatos munkavégzéséhez. Az Apple utalt arra, hogy az Apple Intelligence funkciókhoz rengeteg RAM-ra van szükség, így talán nem véletlen, hogy az iPhone 16 termékcsalád minden készüléke legalább 8 GB RAM-mal rendelkezik majd.

 

18. Továbbfejlesztett neurális motor

Továbbfejlesztett gépi tanulás

Az Apple következő generációs A18-as chipjei egy tajvani jelentés szerint frissített Neural Engine-t tartalmaznak majd, „jelentősen” több maggal. A továbbfejlesztett Neural Engine javíthat az Apple Intelligence funkciók és a gépi tanulási feladatok teljesítményén. Az Apple iPhone 12-től az iPhone 15-ig terjedő modelljei mind 16 magos Neural Engine-t tartalmaznak. Annak ellenére, hogy a generációk között nincs különbség a magok számában, az Apple-nek mégis sikerült javítania a teljesítményüket az egymást követő modellekben.

 

19. Ultra-vékony kerettechnológia

Maximált kijelzőméret

Az Apple az egyik pletyka szerint az iPhone 16 széria kijelzőméretének maximalizálását tervezi egy új, ultra-vékony keretes technológia alkalmazásával. Az Apple a Border Reduction Structure (BRS) technológiát fogja használni a kijelző alján lévő keret minimalizálására. A BRS ezt úgy éri el, hogy a belső rézvezetékeket egy kompaktabb csomagba tekeri. Az Apple állítólag mind a négy iPhone 16 modellnél alkalmazni tervezi a szegély nélküli kijelzőtechnológiát, de a Pro modelleknek lesz a legvékonyabb keretük az okostelefonok közül, ami még a legújabb iPhone 15 Pro készülékek képernyőszegély-vékonyságát is felülmúlja.

 

20. Új polírozott titánium kivitel

iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max

Az Apple egy pletyka szerint továbbfejlesztett befejező eljárást fog használni a titánium vázhoz az iPhone 16 Pro modellek esetében. Az új eljárásnak köszönhetően az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max állítólag fényesebbnek fog tűnni, mint az iPhone 15 Pro modellek, amelyek csiszolt felületűek. A továbbfejlesztett gyártási folyamat fényes megjelenést eredményez majd, amely jobban hasonlít a korábbi Pro iPhone-oknál használt erősen polírozott rozsdamentes acél anyaghoz. Az új titánium kivitel azonban a rozsdamentes acélhoz képest kevésbé lesz hajlamos a karcolódásra.

 

21. Csökkentett objektív tükröződés

Kevesebb fényképészeti lelet

Az Apple állítólag egy új, tükröződésmentes optikai bevonat technológiát tesztel az iPhone kameráihoz, amely javíthatja a fényképek minőségét azáltal, hogy csökkenti az olyan artefaktumokat, mint a lencsevillanás és a szellemképek. Az Apple azt tervezi, hogy a bevonat felhordásához új atomréteg-leválasztó (ALD) berendezést alkalmaz az iPhone kamerák lencséinek gyártási folyamatában. Az ALD-vel alkalmazott anyagok védelmet nyújthatnak a fényképezőgép lencserendszerét érő környezeti károk ellen is, anélkül, hogy befolyásolnák az érzékelő azon képességét, hogy hatékonyan rögzítse a fényt.

 

22. Új színek

Minden iPhone 16 modell

Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max várhatóan fekete, fehér vagy ezüst, szürke vagy „természetes titán” és rózsaszín színben lesz kapható. Ez arra utal, hogy az iPhone 15 Pro Blue Titanium opciója megszűnik, és helyébe egy új rózsaszínű szín lép. Eközben az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus állítólag fekete, zöld, rózsaszín, kék és fehér színben érkezik. Az iPhone 15-höz képest ez azt jelenti, hogy a sárga színt a fehér fogja felváltani, a többi szín pedig változatlan marad.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése